ATTITUDE…..een merk om van te houden!

In mijn loopbaan als kritisch Health blogger kom ik gelukkig niet alleen maar kommer en kwel tegen. Ik tref soms echt hele goede, ethisch verantwoorde merken aan, waar zelfs ik nog van mijn stoel kan vallen . Ik kan dan echt heel blij worden omdat een merk dan weer eens is opgestaan en de ballen heeft gehad om meer geld te investeren om een zo mooi mogelijk product op de markt te zetten. Het kan namelijk wel. Het is een geldkwestie, waarom er nog altijd veel meer meuk-producten wereldwijd reguleren dan echt natuurlijke. Helemaal uitroeien lijkt dan ook een Utopia, maar zeker de afgelopen twee jaar zien we een kanteling. De consument laat nu van zich horen en wensen meukvrije producten. De markt van de natuurlijke verzorging en cosmetica is dan ook explosief gegroeid. Dat lijkt super, maar dat is het helaas niet, omdat heel veel producten helemaal niet zo natuurlijk zijn als wordt beweerd op verpakkingen. Het is inmiddels een grote klit geworden aan keurmerken. Voor de consument geen touw aan vast te knopen. Want welk keurmerk staat nu ECHT voor iets? Heel veel keurmerken en labeltjes op verpakkingen staan vooral imposant maar zeggen in wezen helemaal niets.

Het is daarom heel erg belangrijk om een merk te kiezen, die niet geheimzinnig doet en niet strooit met al die keurmerken. Een merk, die zichzelf verkoopt. Dit geldt zeker in de wereld van natuurlijke verzorging + cosmetica.

Ik heb over de afgelopen jaren heel veel gezien, getest en door mijn handen laten gaan. Er is maar weinig, wat is gebleven, wat meer dan voldoende zegt over de werkelijke ingrediënten van talloze natuurlijk-verklaarde producten. Ik heb zo mijn meest favoriete merken. Mijn topmerk is SUIT MATTERS, dat weet iedereen denk ik inmiddels 😁 Mijn dagelijkse gezichtsverzorging bestaat uit SUIT MATTERS producten. Voor mijn haar mag AFRICAN ORGANICS en de styling van ECO COSMETICS alleen maar aan mijn haren komen. Qua lichaamsverzorging wissel ik veel, omdat er vrij veel top-merken zijn, die echte top-producten voor onder de douche en na het douchen produceren. Top merken als FUSHI, SEA LINE en CHAGRIN VALLEY zijn niet bepaald gangbare en bekende merken, maar juist daarom waarschijnlijk erg uniek. Ik kan sinds kort een nieuw merk aan mijnt rijtje toevoegen: ATTITUDE. Ik kwam voor het eerst in aanraking met dit Canadese merk via mijn natuurlijke zonnebrandmiddelen test ( 2020) waar de zonnebrand creme door mij zelfs op een gedeelde  eerste plek werd gezet. Ik was dus meer dan enthousiast en ontdekte snel, dat dit merk nog veel meer producten op de markt heeft gezet. Waaronder deodorants, douchegels en bodylotions. Het toeval wilde, dat Rosa ( www.puurenfit.nl ) onlangs een vertegenwoordiger op bezoek had, die ook alle ATTITUDE producten in Nederland distribueerden. En deze had toevallig een aantal ATTITUDE producten meegenomen om Rosa te tonen. Rosa was direct gecharmeerd en heeft de producten meteen naar mij door geschoven om uit te pluizen. Ook ik was meteen nieuwsgierig en heb de producten meteen aan mijn kritische blik onderworpen. Een review.

WAT IS ATTUTIDE?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is het merk Attitude ? ATTITUDE is een merk, wat is gevestigd in Montreal. Het is aanvankelijk een fabrikant voor milieuvriendelijke oppervlakte-reinigers, maar groeide daarin zo sterk, dat er steeds meer producten zijn ontwikkeld en anno 2020 het merk ATTITUDE een zeer goede naam heeft . Attitude startte als zeer kleine onderneming in 2005. Anno 2020 verkopen ze hun producten in meer dan 44 landen, waaronder ook Nederland. Attitude verkoopt inmiddels niet alleen maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar hebben ook een complete lijn in natuurlijke verzorgingsproducten als bad en douche, haarverzorgingsproducten en zonnebrandmiddelen.
Alle producten van ATTITUDE zijn gecertificeerd door de on-afhankelijke organisatie ECO LOGO. Eco Logo is in 1988 ontwikkeld door de Canadese overheid. Certificeringen onder dit keurmerk worden beschouwd als meest onafhankelijk, meest gewaardeerd, en meest geloofwaardig, wereldwijd.
Attitude werkt onder het statement “ WORRY FREE”, wat zorgeloos betekent. Zij nemen hun statement zeer letterlijk en serieus. Wat o.a betekent dat er absoluut NIET wordt gewerkt met chemische en synthetische stoffen. Zij zijn van mening, dat wat we op onze huid smeren ook IN ons lichaam terechtkomt, wat klopt. Zo’n 60-65% van wat we op de huid smeren, wordt opgenomen en komt in de bloedbanen terecht. Attitude richt zich op het hele gezin. Zij willen met hun producten vooral tonen, dat het ook anders kan. Ze hebben een groot assortiment in meukvrije babyverzorging, reinigingsmiddelen en uiterlijke verzorging. Ze hebben zelfs een hele lijn in honden-verzorging.
De producten van ATTITUDE zijn geschikt voor veganisten, en uiteraard dierproef vrij. Ook werken ze C02 neutraal en doneren ze een deel van de opbrengt aan het planten van nieuwe bomen. Ze werken onder het ECOLOGO wat inhoudt dat ze gecertificeerd zijn voor milieuvriendelijkheid/ minimale impact op het milieu.
Terug naar de producten die ik in handen kreeg.  Dat zijn:
– een SUPER LEAVES lemon deodorant stick
– een SUPER LEAVES lemon bodywash
– een SUPER LEAVES lemon body lotion
– een SUPER LEAVES Olive hand zeep
– een SUPER LEAVES twee in één sport shampoo + douchegel ( universeel, gericht voor de man )
Ik begon met de deodorant stick. Deze is nog maar net op de markt. Ze zijn er in verschillende geuren, ik heb de lemon geur. Ik spreek over geuren, maar dan ook echt over ECHTE NATUURLIJKE geuren want in deze deodorants vinden we geen parfums, zelfs geen parfums op basis van etherische oliën. De geuren zijn dus puur van bijvoorbeeld citroensap, witte thee, en rozen / kruiden en oliën als noten olie. Er zijn zes verschillende geuren. Deze deodorants zijn werkelijk uniek. Ze bevatten niet alleen pure ingrediënten, maar ook de verpakking is echt volledig vrij van plastic, en gemaakt van 100% biologisch afbreekbare papier. De deodorants dragen zeer indrukwekkende en toonaangevende keurmerken. Zo draagt het het EWG keurmerk, een zeer wetenschappelijke databank voor ingrediënten in verzorging en cosmetica, een bank die ik zelf vrij regelmatig raadpleeg.  Dit keurmerk bevestigt dat de ingrediënten 100% gegarandeerd vrij zijn van chemische en synthetische stofjes. Het bevat ook geen aluminium.
De basis is arrowroot. Dit zorgt ervoor dat ook mensen die wat gevoelig kunnen reageren op bakingsoda (een ingrediënten wat erg veel wordt toegepast in natuurlijke deodorants ) deze deodorants een stuk beter kunnen verdragen. De stick is erg goed omhoog te drukken door de koker. Als je de stick minimaal uit de koker drukt, net goed genoeg om onder de oksels te smeren, zal de stick niet gaan brokkelen langs de randen ( zomaar even een tip van mij tussendoor 😁)  Wat zit er allemaal in?
ARROWROOT, SHEA BOTER, BAKINGSODA, KOKOSOLIE, MAISZETMEEL, STEARYL EN CETEARYL ALCOHOL ( een milde alcohol gewonnen uit graan ) CASTOR OLIE, COCO CAPRYLATE / CAPRATE ( een uitgangsstof voor veel cosmetische grondstoffen gewonnen uit het vet van de kokospalm ) CANDELILLA WAX, CARNAUBA WAX, CITRUS BLAD EXTRACT, ROZEMARIJN EXTRACT, 3-HEXENOL ( uit groen blad gewonnen ) TRIETHYL CITRATE ( gewonnen uit fruit) 
Zoals je ziet is de stick geschikt voor veganisten. Er wordt geen gebruik gemaakt van bijenwas. Ik was op SLAG VERLIEFD op de geur, toen ik het voor het eerst rook. Serieus? Zit hier helemaal GEEN PARFUM in? Mijn hemel, hoe hebben ze dan deze fantastische verrukkelijke geut weten te behalen? Ik heb werkelijk nog nooit eerder zo’n heerlijke deodorant geur geroken. Ook onder mijn oksels ruik je deze hemelse geur. Ik vind het zo lekker dat ik af en toe mijn neus richting mijn oksels wendt om de geur even op te snuiven. Wat is dit fantastisch. Ik kan de geur maar moeilijk omschrijven. Het is mild, zoet, fris en kruidig en bloemig. Als hier een parfum van komt ben ik de eerste in de rij!
Meest belangrijk is natuurlijk of ie werkt of niet. Tijdens mijn sport sessies bleef ik perfect droog. Geen straaltjes naar beneden , geen klotsende oksels. Het is overigens zeer fijn en gemakkelijk onder de oksels aan te brengen. De stick is stevig.  Ik ben echt zeer onder de indruk. Alles klopt aan deze deodorant stick. Ik vrees dat de deo’s van SUIT fikse concurrentie hebben gekregen…..😍. Je kunt deze geur bestellen via DEZE BESTELLINK en hij kost € 9,99 per stick. Voor andere geuren kun je HIER rondkijken.
We gaan door naar de BODY WASH met frisse citroengeur. De fles is fijn en bevat behoorlijk veel inhoud ( 473 ml !! ) voor de prijs: Het bevat een fijne klik dop. Overigens vallen alle producten uit dit review onder de SUPER LEAVES lijn. Dit is een lijn voor het hele gezin, waarin naast de pure ingrediënten specifieke soorten kruidenextracten, fruitextracten en planten extracten worden toegevoegd. Wat zit er in deze shower gel?
WATER, COCO-SULFATEN GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, PLANTAARDIGE GLYCERINE, SODIUM COCOYL ISETHONATE ( milde reiniger gewonnen uit kokosolie ) GLYCERYL OLEATE GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, CITROENSAP, SODIUM BENZOATE GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, POTTASIUM SORBATE, WATERKERS EXTRACT, OOST-INDISCHE KERS EXTRACT, MALTODEXTRINE GEWONNEN UIT MAIS, MORINGA EXTRACT, CITRUSSCHIL EXTRACT, NATUURLIJKE PARFUMS. 
De geur is ronduit hemels zodra het met je huid in contact komt. Je wordt er echt fris van in je hoofd. Het schuimt aardig, maar niet overdreven. Mijn huid bleef zeer rustig en vond het allemaal meer dan prima. Na het drogen was mijn huid mooi doorbloed, voelde zacht en soepel aan en was goed gehydrateerd. De geur vervliegt vrij snel op je huid. Opnieuw ben ik sterk onder de indruk. Het is vooral een top-koopje, voor wat het doet. Ideaal voor mensen die iedere morgen graag even douchen. Het opent meteen al je zintuigen! LOVE THIS! 😁 De fles kost €
Verder naar de bodylotion. Dit heeft dezelfde geur als de bodywash. De tube is 100% biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk / gerecycled. Ook hier is de geur zalig, zelfs beter dan de bodywash. Wat zit er in deze bodylotion?
WATER, CAPRYL/ CAPRIC TRIGLYCERIDE GEMAAKT UIT PLANTEN OLIEN, GLYCERINE GEMAAKT UIT KOKOSOLIE, DICAPRYLYL ETHER GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, CETEARYL OLIVATE, OLIJFOLIE, GRAPEFRUIT OLIE, SHEA BUTTER, SORBITAN OLIVATE GEWONNEN UIT PLANTAARDIGE OLIEN, STEARYL ALCOHOL, OCTYLDODECANOL GEWONNEN UIT GRAAN ALCOHOL, TAPIOCAMEEL, XANTAN GOM, WATERKERS EXTRACT, OOST INDISCHE KERS-EXTRACT, MALTODEXTRINE UIT MAIS GEWONNEN, OLIJFOLIE EXTRACT, CITRUS OLIE/ CITRUS EXTRACT, PARFUMS GEWONNEN UIT ESSENTIELE OLIEN
Na het drogen smeert de lotion geweldig uit op de klam-vochtige huid. Wel moet je zorgen dat je niet teveel in één keer gebruikt anders wordt je Casper het spookje 👻 De geur rook ik zeker een uur na het opbrengen nog als een lichte zweem op de huid. Verrukkelijk. Mijn huid werd er ook vrolijk van, het voelde de gehele dag zacht aan. Ik val in herhaling, maar ook hier loop ik over van enthousiasme! En dat voor die prijs! Daar wordt iedereen toch vrolijk van?
Op naar de handzeep. Ook hierin zijn er verschillende geuren, ik koos voor de olijfgeur. Deze hand zeep kun je ook voor je lichaam gebruiken. De fles is fiks waardoor je er lang mee verder kunt, maar er zijn ook navul-verpakkingen verkrijgbaar zodat je de fles keer op keer kunt vervullen. Het heeft een pompje.
Een fles bevat 473 ml en kost maar € 6.99,  wat tegenover andere natuurlijke vloeibare handzepen uiteraard een lachertje is. Wat zit er allemaal in?
WATER, SODIUM COCO SULFAAT GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, ZOUT, COCO GLUCOSIDE, PLANTAARDIGE GLYCERINE, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITROENZUUR, WATERKERS-EXTRACT, OOST INDISCHE KERS EXTRACT, MALTODEXTRINE, MORINGA EXTRACT, OLIJFOLIEBLAD EXTRACT, KALIUM SORBAAT, SODIUM BENZOAAT, HEXYL SALYCATE GEWONNEN UIT BLOEMEN, JASMIJN AROMA-SAMENSTELLING
De geur is heel erg zacht, bloemig en fris, heerlijk mild. Het blijft ook best een tijdje nageuren op je handen. Mijn huid voelde na een half uur nog steeds zacht en soepel aan, en niet uitgedroogd. Superfijn! Ook deze valt mij niet tegen……En zeker gezien de prijs een absolute aanrader!
Tot slot de 2-in-één showergel , die zowel geschikt is voor mannen als vrouwen, maar gericht is voor de man. Het is bedoeld voor na het sporten. Een fles dus, om mee te nemen naar de sportschool. Lekker makkelijk, want je hoeft geen flessen shampoo mee te zeulen. De reden waarom ATTITUDE vertelt dat het is gericht naar de man is wel om de geur, heb ik het vermoeden. Die neigt nog het meest naar houtachtig met frisse noten. Ook deze fles bevat maar liefst 473 ml voor maar €      wat echt een hele goede deal is. Wat zit er in deze fles?
WATER, SODIUM COCO SULFAAT/ GLUCOSIDE GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, PLANTAARDIGE GLYCERINE, SODIUM COCOYL ISETHIONATE, CITROENZUUR, VITAMINE B5, GLYCERYL OLEATE GEWONNEN UIT KOKOSOLIE, SODIUM BENZOATE, INULINE, KALIUM SORBAAT, WATERKERS EXTRACT, OOST INDISCHE KERS EXTRACT, MALTODEXTRINE, MORINGA EXTRACT, GINGSENGWORTEL EXTRACT, FRAMBOOSZAADOLIE EXTRACT, TRIETHYL CITRAAT, JASMIJN AROMASAMENSTELLING.
Zoals eerder gezegd vind ik de geur wat warm en houtachtig neigen, niet bepaald mijn favoriet. Maar het heeft wel een erg frisse noot. Ik heb mezelf ermee gewassen, en het houdt mijn huid blij. Het geeft een mooie hydratatie en zachtheid. Ik ben alleen geen fan van de geur, die vind ik toch inderdaad net even iets meer voor de man. Vriendlief vond het trouwens geweldig. Hij gebruikt het na zijn voetbaltrainigen. Ik denk persoonlijk, dat deze meer geschikt is voor de man als de vouw maar geuren zijn erg persoonlijk. De fles kost € 10,99 en kun je via DEZE BESTELLINK bestellen

EINDOORDEEL:

Tja…ik loop weer over van enthousiasme. Wat een ontzettend mooie producten voor weinig geld, en dat is voor de verandering toch ook een erg prettige bijkomstigheid. Ze kloppen ethisch en inhoudelijk van A tot Z. Ik ben vooral hotel-de-botel geraakt van de deodorant stick. Die geur…….🥰🥰🥰🥰
Ik gebruik de stick nu ruim een week en ik blijf onder mijn oksels ruiken…..Amazing, die geur en dat zonder maar een druppel parfum. De natuur ruikt geweldig! Attitude staat hoog in mijn top 5 van meest favoriete merken. En ik hoop dat ze op deze koers blijven varen. CHAPPEAU! 

Waar kan ik het kopen?

De producten van ATTITUDE druppelen langzaam maar zeker de Nederlandse winkels binnen. Uiteraard zijn deze ook bij PUUR EN FIT verkrijgbaar. De bodylotion komt medio Augustus beschikbaar. De rest kun je bestellen:

 

VOOR DE BODY WASH :  KLIK HIER

VOOR DE DEODORANT:  KLIK HIER

VOOR DE 2-1 SHAMPOO / WASH :  KLIK HIER

VOOR DE HANDZEEP:  KLIK HIER

Er zijn verschillende geuren beschikbaar. Kijk op www.puurenfit.nl voor alle geuren.

 

Een reactie op “ATTITUDE…..een merk om van te houden!

 1. Beste Monique,
  Ik heb inmiddels al heel wat producten besteld naar aanleiding van uw nieuwsbrief,
  Zeker enthousiast over eigenlijk alle producten die ik inmiddels gebruik behalve
  de deodorant van Attitude. Het zou makkelijk smeerbaar moeten zijn maar die van
  mij is zo hard dat het gevoelig is om het aan te brengen. Ik heb het idee dat het
  uitgedroogd of oud is terwijl ik het pas begin december 2020 gekocht heb.
  Ik hoor graag van U.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *