Avocado brownies ( vegan)
Snelle en veganistische variant op de American brownie!
Dit heb je nodig:
- een grote rijpe avocado
- 250 gram geweekte havermout, uitgelekt
- een halve theelepel matcha theepoeder ( optioneel)
- 10 druppels stevia chocolade
- een theelepel bakingsoda + wat appelcider azijn om te activeren
Voor de topping:
- twee grote bananen
- twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
- rauwe cacaopoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een vierkante brownievorm ( of overschaal) met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de brownie, behalve de bakingsoda, in de keukenmachine tot een gladde massa.Voeg bakingsoda toe en schenk hierop een klein beetje azijn, alles zal gaan sissen, dit hoort. Pureer kort door. Stort in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Pureer de banaan en cacaopoeder tot een romige massa. Snij de cake in mooie vierkante stukjes. Besmeer ieder stukje met de bananenpuree en bestrooi met rauwe cacaopoeder.