Avocado gebakjes
Zeer eenvoudig om te maken, met maar weinig ingrediënten. Lekker en handig voor een onverwachte visite! De gebakjes zijn tevens knettergezond en daarom ook ideaal als gezond tussendoortje! Dat is nog eens gezond ” snoepen” !
Dit heb je nodig:
- twee rijpe avocado’s ( geschild, pitten verwijderen)
- een banaan in stukken
- twee eetlepels erythritol suikervervanging ( www.sukrin.nl)
- 200 gram boekweitmeel
Voor de vulling:
- drie eiwitten
- twee eetlepels erythritol suikervervanger
- twee eetlepels biologische maïzena
Voor de garnering:
- zes flinke eetlepels stevia frost poedersuiker
- haver of andere melkvervanging
- vers rood/blauw fruit, zoals rode bessen, bramen en aardbeien
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een vierkante brownie-of ovenschaal met bakpapier. Pureer de avocado, banaan en suiker met een staafmixer of blender. Spatel het meel erdoor. Stort de massa in de vorm en verdeel gelijkmatig, zodat er een mooie egale plak ontstaat. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten. Laat afkoelen.
Maak de vulling door alle ingrediënten in een vetvrije kom stijf te kloppen. Vul een spuitzak met brede mond met de vulling. Snij uit de plak mooie vierkante gelijke stukjes. Draai steeds een stukje om, en spuit deze vol met de vulling, druk een ander stukje er voorzichtig op. Maak een stevig glazuur door druppels melk toe te voegen aan de poedersuiker. Smeer het glazuur op de gebakjes en smeer mooi uit. Garneer tot slot met het fruit en bestrooi eventueel nog wat met poedersuiker.