Baking for you foundation!

amandel krullen 1

Je maakt alles graag zelf, je hebt graag wat voor een ander over, je zet je graag in voor anderen, maakt anderen graag blij en gelukkig……Herken jij je in deze woorden? Dan moet je beslist even verder lezen!

WAT IS DE BAKING FOR YOU FOUNDATION?

Ik kan nog iedere dag met de volste verbazing kijken naar al het stille leed om mij heen, op social media en in mijn directe omgeving. Er is zoveel armoede, eenzaamheid en ander stil leed, wat een buitenwereld niet ziet. Maar soms zien we dit wel. Eenzame buren bijvoorbeeld, of mensen die het financieel ontzettend zwaar en moeilijk hebben. Al heb ik het zelf ook niet breed, ik prijs mijzelf zeer gelukkig en gezegend met wat ik WEL heb. In vergelijking met anderen heb ik het meer dan goed. 

In mijn eigen straat zie ik ze ook. De buren die alleen zijn, en die soms dagen hun huis niet uitkomen. Mensen, die iedere dag in dezelfde kleding rondlopen, mensen die iedere dag één zelfde rondje maken om toch even buiten te zijn. 

Ik bak veel. Ik ben continu “ in beweging” betreft bakken en zelf maken. Het is mijn werk, mijn passie, mijn geluk. Het ontspant mij, het geeft mij rust. Ik krijg erg veel producten gratis, toegestopt en toegestuurd. Hierdoor kan ik veel zelf ontwikkelen en maken. Ik ben ongelofelijk blij en gelukkig met deze geschenken, zoals ik ze zelf benoem. Er zijn zoveel mensen die mij een warm hart toedragen en mij erg veel goeds gunnen. Ik loop al een langere tijd rond met het idee om iets terug te kunnen doen. Het werd de BAKING FOR YOU FOUNDATION.  Het idee ontstond bij mij spontaan toen ik weer eens aan het bakken was geslagen en ik mijn eenzame buurman weer eens voorbij zag lopen om zijn dagelijkse rondje te lopen. Ik besloot, om voor HEM wat te gaan bakken. Omdat je de klok gelijk kunt zetten op zijn rondje en de tijd die hij daaraan kwijt is, kon ik hem opwachten. De man was zo ontzettend blij verrast! Ik zal zijn gezicht nooit meer vergeten, toen ik hem zomaar een klein appeltaartje in zijn handen schoof. Zo dankbaar! Zijn gezicht lichtte helemaal op. Wat mooi. En wat gaf het mij ook een fijn gevoel. Voor mij was het een half uurtje werk, wat appels en meel en stevia en kaneel en rozijnen. Voor deze man was het waarschijnlijk  het hoogtepunt van zijn week. Of zelfs zijn maand. Of jaar. 

Ik heb besloten een stichting op te zetten. DE BAKING FOR YOY FOUNDATION. Ik wil met deze stichting anderen aanzetten om hetzelfde te doen als ik onlangs deed. Als we toch alles lekker zelf maken, kunnen we ook best een extra broodje, extra koekje, of extra taartje bakken voor iemand waarvan jij denkt dat deze het kan gebruiken. Dat kan iedereen zijn. Je buren, je man, je vrouw, je kinderen, je neef/nicht, oom/tante, vader/moeder. vriend/vriendin…..Iedereen die gewoonweg een oppeppertje kan gebruiken. Wat liefde en aandacht. Want niets toont meer liefde dan iets wat je zelf hebt gebakken. 

19401315_1956048964633199_883866292_o

Deze stichting is geheel belangeloos, vrijwillig, en er is geen geld mee gemoeid. Het bestaat uit liefde en aandacht voor elkaar. Jij zult het vast ook wel herkennen. Je wilt wat lekkers bakken maar in je uppie alles opeten is wat veel van het goede. Of je wilt al heel lang die eenzame buurvrouw eens een bezoekje brengen. Je wilt die alleenstaande hardwerkende moeder van drie hoog eens wat lekkers brengen omdat ze het zo zwaar heeft. Je moeder, die altijd voor jou klaarstaat. Je vriendin die door een zeer zware periode heen gaat. Bedenk het zelf. Bak erop los, zelfs één klein koekje kan boordevol liefde zitten en graag worden aangenomen. 

De opzet is, om mensen samen te brengen, weer liefde en aandacht voor elkaar kweken. We leven tegenwoordig zo op onszelf, egoïstisch en op onszelf gericht. Daar maak ik mij ook schuldig aan. Soms kun je zo met jezelf bezig zijn dat je de wereld om je heen vergeet. Juist dan is het belangrijk de anderen om je heen niet uit het oog te verliezen. 

WAT IS DE BEDOELING?

Bak of maak iets lekkers voor een ander. Dat is het feitelijk. Breng het een ander, en maak deze blij en gelukkig. Simpel. Maar met erg grote gevolgen. Want realiseer je, dat jij een dag van een ander goed en mooi kan maken met jouw kleine gebaar. Dat je een ander heel even minder eenzaam laat voelen. Dat je een ander even laat weten dat er aan hem/haar wordt gedacht. Heb je wat meer tijd? Maak dan ook even een praatje met de ontvanger. Toon aandacht. Dat deze mensen er ook zijn, en toe doen. 

SAM_2802

MET ELKAAR, VOOR EEN ANDER

Je kunt het zelfs nog leuker maken, door gezellig met een groepje te gaan bakken. Organiseer een “ bak-middagje” bij jou thuis, nodig je bakrage-vriendinnen uit, en bak lekkers voor mensen in jouw buurt. Het maakt niets uit, wat je bakt of maakt. Het kan ook een potje homemade appelmoes zijn, of pindakaas. Maak iemand gewoonweg gelukkig met aandacht en liefde, in een potje of in de vorm van een taart. 

ERVARINGEN DELEN OP FACEBOOK

Er komt een speciale groep op Facebook, waar je jouw ervaringen, ideetjes en vragen kwijt kunt. Ik hoop, dat deze groep een zeer actieve groep zal gaan worden ! Hopelijk brengt het mensen samen, ontstaan er gezellige bak-clubjes, en ontstaan er mogelijk zelfs mooie nieuwe vriendschappen. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van deze stichting vinden! En hopelijk willen jullie helpen deze stichting onder de aandacht te brengen door dit artikel te delen. Meld je snel aan in de groep! 

Een reactie op “Baking for you foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *