Banaan-haverpannenkoek taart

Oh oh oh! Wat een verrukkelijke traktatie! En het leuke is: je maakt hem zo, met weinig ingrediënten en het is supergezond! Dit recept bevat havermout, dit vraagt om een weektijd van 24 uur. Meng 350 gram havermout met drie eetlepels stevia kristal sweet Xtra. Zet dit in water en laat dit een nachtje staan. De volgende dag is de havermout gebruiksklaar.

 

Dit heb je nodig:

 

Voor de pannenkoeken:

 

  • 350 gram geweekte havermout
  • 350 ml havermelk
  • drie grote eieren
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

 

Voor de vulling:

  • vier bananen in stukken
  • vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder

 

Om te garneren:

 

  • cacaonibs

 

 

Zo maak je het:

 

Maak de pannenkoeken: mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar tot een beslag. Verhit in een koekenpan een klein erwtje kokosolie. Bak vier mooie pannenkoeken, draai de pannenkoeken niet om, maar hou de pannenkoek in beweging zodat het niet aanbrandt. Laat ze even afkoelen.

IMG_5709

 

Pureer de bananen. Voeg de cacaopoeder toe en klop goed door.  Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg één pannenkoek op de bakplaat en besmeer deze royaal met wat vulling. Stapel zo de pannenkoeken laag voor laag, eindig met een laag vulling op de laatste pannenkoek. Bestrooi met de cacaonibs. Warm de pannenkoektaart in het midden van de oven ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen.

 

 

IMG_5711

 

 

 

 

7 Reacties op “Banaan-haverpannenkoek taart

  1. Heerlijk en simpel!
    Vraagje: als de cacao in de oven verwarmd wordt, verdwijnen dan de werkzame stoffen?

    • Hai! Ik gebruik in het recept biologische magere cacaopoeder, en geen rauwe cacao. Je kunt, als je rauwe cacao gebruikt, de taart ook even zeer kort in de oven zetten. Je kunt het ook uit de oven laten, maar dan wordt ie wat minder lekker. Succes!

  2. Buitenom dat het recept er veelbelovend uitziet is de foto ook buitengewoon mooi! Fotografeer jezelf Monique? Prachtig hoor!

    • Ja, ik fotografeer zelf. Dank je wel voor dit leuke compliment want….ik maak ze met amateuristische handen en een iphone! 🙂

    • dit kun je inderdaad gewoon zelf maken, maar ook in de biowinkel kopen! Let ook daar echter wel op de verpakking, in sommige varianten zit ( riet) suiker en/ of agave. Succes!

  3. Vanmorgen de havermelk gemaakt en van de pulp ‘gewoon’ een paar pannenkoekjes gebakken, o hemel, wat zijn die lekker…. Ik ben helemaal niet zo gek op pannenkoeken maar mijn pleegzoontje van twee wel. Nu ben ik ook om, deze komen zeker vaker op het menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *