Bananen cakes gezoet met groene stevia thee

Onlangs introduceerde ik een nieuwe soort thee, de groene stevia thee. KLIK HIER OM ER ALLES OVER TE LEZEN.  Ik ben er persoonlijk erg blij mee, want gezonder dan water kun je het niet krijgen Je kunt er ook veel mee doen, waaronder baksels zoeten. Dit vraagt wel om wat extra aandachtspunten.

IMG_3199

Zo is de zoete smaak niet zo krachtig als zuivere steviolglycosiden ( greensweet sweet Xtra) en heeft het een andere zoete smaak dan je waarschijnlijk gewend bent. Maar de zoete smaak is wel degelijk aanwezig. Je kunt het beste geen toevoegingen doen aan het groene stevia thee-water ( die je van koud water hebt gezet) De sterke smaken nemen de subtiel aanwezige smaak van zoet volledig over waardoor je geen zoete smaak meer kunt proeven. Daarnaast moet je geen al te overheersende smaken aan je baksel toevoegen. Sommige melen hebben bijvoorbeeld een zeer uitgesproken smaak, wat de zoete smaak ook kan overheersen. De beste meelsoorten die je kunt gebruiken zijn:

  • havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel gemalen)
  • boekweitmeel
  • rijstmeel
  • amandelmeel
  • chufameeel
  • biologische ( glutenhoudend) speltmeel, of volkoren tarwemeel

Hou het baksel zo puur en eenvoudig mogelijk, dit behoudt het meeste aan smaak., Sometimes less is more 😉 Dit geldt zeker voor groente stevia thee als zoetmiddel gebruiken.

IMG_3198

Om een zeer simpel voorbeeld te geven, heb ik een eenvoudig receptje bedacht. Ik heb een grote half rijpe banaan gepureerd en 450 gram havermoutmeel toegevoegd, hieraan heb ik steeds beetjes groene stevia theewater toegevoegd tot de massa smeuïg is geworden. De banaan is niet zeer zoet waardoor het wel binding geeft, maar geen overheersende zoete smaak. Dit vangt de groene stevia thee perfect op. De groene stevia thee kun je, om als zoetmiddel te gebruiken, het beste een halve dag in de koelkast laten trekken. Verwijder dan het zakje. Het zakje kun je weer overgooien in een nieuwe fles die je vult met water en in de koelkast zet.

IMG_3197

In de oven op 200 graden bakken in ongeveer 40-45 minuten en je hebt een verrukkelijke cake, met een subtiele zoete smaak! Met maar twee ingrediënten en de groene stevia thee. Je kunt beter na het bakken nog tal van lekkers toevoegen als topping, maar hou het baksel zelf zo eenvoudig mogelijk, dit komt de zoete smaak alleen maar ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *