Bananen taartje

Heb je bananen over? Maak daar dan eens dit heerlijke bananen taartje van! Succes gegarandeerd!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • twee bananen, gepureerd
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram bruine teffmeel of amandelmeel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad, heel, in de vijzel kneuzen
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 10 druppels greensweet-stevia banaan
  • 150 ml warm water

Voor de topping:

  • twee bananen, gepureerd
  • 15 gram greensweet-stevia geleisuiker
  • twee/drie eetlepels water
  • een banaan in stukjes

SAM_2262

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een lage ronde bakvorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart-bodem in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, meer water toevoegen, tt er een smeuïge massa is bereikt. Stort de massa in de vorm en verdeel.

SAM_2263

Roer met een garde alle ingrediënten voor de topping stevig door elkaar. Schenk uit over de bodem en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *