Bijzonder, maar werkt de YOKUU allesreiniger op basis van bacteriën?

Ik ben nogal een schoonmaak-miep 😁. Ik functioneer nu eenmaal stukken beter als het om mij heen schoon , opgeruimd en fris is. Mensen die tussen complete chaos kunnen werken, ik heb ze echt nooit begrepen, en ik vind dat knap. Mij lukt het echt niet om mij maar enigszins te concentreren, als mijn werkplek vies en rommelig is. Mijn kleine huisje is dan ook altijd schoon, fris en aan kant. Ik maak iedere dag schoon, zeker mijn toilet en keuken krijgen iedere dag een schoonmaakbeurt. Ik vind dit erg belangrijk.

Nu dat we in een heel erg nare “ corona-tijd” leven, is hygiene belangrijker dan ooit. Goed desinfecteren en reinigen zijn een MUST, om besmettingsgevaren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kun je prima doen, met een goed reinigingsmiddel, je hoeft daar geen speciale desinfectie-middelen voor te gebruiken. Naast dat deze 9/10 keer niet veel meerwaarde geven t.o.v gewone schoonmaakmiddelen, zijn ze extra belastend voor mens, dier en milieu. Ze bevatten vrij veel agressieve stoffen, die de huid kunnen uitdrogen, maar ook het milieu enorm bevuilen.
Ik gebruik al jarenlang alleen ecologische schoonmaak en wasmiddelen. Dit is een overstap-proces geweest, want ook ik was nog niet zoveel jaren geleden een “ Action” shopper als het op schoonmaak en wasmiddelen aankwam. In deze discount winkel kun je erg goedkoop A merken in schoonmaakmiddelen en wasmiddelen scoren. Van Ajax tot Robijn, ik kocht het allemaal, omdat het lekker goedkoop was en deed wat het beloofde. Tot mijn milieu-geweten zodanig begon te knagen, dat ik van het één op het andere moment besloot het roer om te gooien. Ik gaf oude conventionele schoonmaakmiddelen weg aan mijn moeder, en kocht steeds in de plek ecologische, meest plasticvrije, milieuvriendelijke alternatieven. Inmiddels is alles in mijn gootsteenkastje ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk, en meest plasticvrij ( tenminste gerecycled / recyclebaar )
Aan veel biologische / ecologische alternatieven heb ik moeten wennen. Sommige producten reinigen bijvoorbeeld niet zo efficiënt, of ontvetten nauwelijks. Veel is bij mij dan ook gesneuveld, tot ik bij mijn huidige collectie ben gekomen. Nog steeds ben ik altijd wel op zoek naar nieuwe, interessante producten die ook goed werken. De markt staat niet stil, en ik zie bijna wekelijks wel weer iets nieuws voorbij komen. Ik krijg onwijs veel aanvragen van fabrikanten / leveranciers om hun nieuwe product eens te gaan testen, maar erg veel blijft er daarvan nooit echt over. Of het werkt niet, of het stinkt ( ja sorry, maar ik ben zeer gesteld op geuren😄 ) of het is stiekempjes helemaal niet zo milieuvriendelijk.
Onlangs kreeg ik echter iets thuisgestuurd, waar ik meteen ontzettend benieuwd naar werd. Het was niet het zoveelste milieubesparende alternatief op reinigingsmiddelen, het had nog veel meer indrukwekkende eigenschappen. Ik heb het over YOKUU, een allesreiniger op basis van ……bacteriën. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.

BACTERIEN????????????😕

Ik zie je denken: “….bacteriën? HUH? Moeten we die juist niet doden met reinigingsmiddelen? “
Dat klopt, maar ik heb het dan ook niet over de slechte bacteriën. Ik heb het over THE GOOD GUYS. Dit zijn bacteriën, die wij en ook de natuur nodig hebben om te overleven. Je hebt vast al gehoord van de darm-bacteriën, dit zijn bacteriën waar we niet zonder kunnen, we zouden zonder deze belangrijke jongens maar moeilijk kunnen overleven. Ik ga in dit artikel geen heel verhaal houden over deze darm-bacteriën, maar ik ga het hebben over de vele goede bacteriën die in de natuur voorkomen. Net als in ons lichaam, zijn er ook in de natuur goede bacteriën aanwezig om de natuur schoon en natuurlijk gezuiverd te houden. Dit komt voor in bosgebieden, maar ook in wateren en rivieren, waar de bodem goed is gevuld met deze bacteriën. In de natuur vormen deze goede bacteriën een mooi samenspel op tussen groot en klein. Ze worden ook wel omschreven als “ de vuilnismannen van de natuur”. De bacteriën ruimen samen met de schimmels alle dode organismen op. Zonder bacteriën zouden dode planten en dieren voor altijd op de grond blijven liggen. Als een bacterie op een dood organisme terechtkomt zal het zich snel gaan delen onder de goede omstandigheden. Net als de mens heeft een bacterie zuurstof nodig en een fijne temperatuur tussen de 20 en 50 graden.
Veel goede bacteriën zijn vindbaar in ieder stukje bosgrond, maar er zijn maar enkele bacteriën, die ECHT goed kunnen schoonmaken. Het bracht de belg Joris Jansen op het idee, om deze bacteriën te gaan verzamelen, om zo deze zelfde “ vuilnismannen uit de natuur” te gebruiken als meest milieuvriendelijk alternatief om onze huizen schoon te houden. Op de juiste plekken zette hij proefbuizen uit die hij vulde met bosgrond uit de Ardennen. Dit leek ruim voldoende om veel van de echt reinigende bacteriën mee te nemen naar het laboratorium. Daarna volgde een langdurig en tijdrovend  intensief selectieproces. Er werden veel testen uitgevoerd naar de zuivere werking en natuurlijke veiligheid. Dit leverde vijf verschillende bacteriën op, die vervolgens op kweek en fermentatie werden gezet. Deze kweek leverde uiteindelijk een leger aan goede bacteriën op, die samen met een aantal bruis-elementen worden samen geperst, in een tablet. Dit wordt de YOKUU-SCHOONMAAKPAREL genoemd. De reiniger is geschikt voor alle te reinigen oppervlakten in huis. Door de zeer vriendelijke samenstelling is het bijna overal op te gebruiken. De spray maakt niet alleen direct schoon, ook blijft de werking nog dagenlang “ na-zuiveren” en vormen zo een natuurlijke barrière tegen fijnstof een ongunstige microben. Dit is een principe die ook in de natuur voorkomt.
In één parel zitten 15 miljard goede bacteriën uit het bosgrond. Naast deze goede bacteriën bevatten de parels citroenzuur, zout, citroen, limoen en munt. Er komt dus geen enkel synthetisch stofje bij.
De bedoeling is, om steeds één parel in 300 ml water ( de inhoud van de fles )  op te lossen. De bacteriën blijven dan gemiddeld zo’n drie maanden hun werk doen. Na gebruik kun je de fles ( kom ik verderop op terug ) omspoelen en een nieuwe parel in de fles op laten lossen. Je hoeft dus niet opnieuw een fles te kopen. De parels zijn afzonderlijk verpakt in 100% bio-afbreekbaar papier. Ze zijn, ongeopend, twee jaar houdbaar. De parels zijn “ los “ te bestellen in vier stuks ( € 12.00 ) acht stuks ( € 22.00 ) en twaalf stuks ( € 30.00 ) Bij de starters-kit ontvang je vier parels. De starterskit bestaat uit de fles + de vier parels en kost € 25.00 )
De fles, die vond ik meteen mooi. Deze bevat een verneveling-dop. Dit werkt echt geweldig prettig. Één druk op de hendel en de spray loopt in verneveling uit. Volgens YOKUU vervangt een YOKUU fles tot vijftig wegwerp-flessen. Als je de fles echt op hebt gebruikt, kun je de fles zeer gemakkelijk recyclen. Wat ik een persoonlijk minpuntje vind is dat de fles van ( gerecycled + BPA vrij ) plastic is gemaakt, ik had liever een glazen fles gezien, sinds we er toch erg lang mee kunnen doen. Wellicht dat deze keuze met de verneveling-dop te maken heeft, en met het breuk-risico tijdens verzending.
De bedoeling is, om de spray DROOG te gebruiken. Je sprayt simpelweg op het schoon te maken oppervlak, laat dit heel even intrekken, en veegt het met een schone droge doek af. Gebruik daarvoor liefst een bio-katoenen doek of een bio-mircovezeldoek.
Ik was sceptisch. Dit komt, omdat ik eerder ooit eens zo’n zelfde principe schoonmaakmiddel heb getest. Ook op basis van bacteriën. Dit viel mij vreselijk tegen, terwijl ik mij scheel had betaald voor een fles. 🙁 Het stonk vreselijk, ontvette niet en gaf een vieze doffe gloed. Dit nooit meer, dacht ik. Maar toch prikkelde mij het YOKUU verhaal zodanig dat ik het wilde proberen. Ik kreeg de STARTERS KIT gratis en vrijblijvend thuisgestuurd. Ik had enigszins moeite met de fles opendraaien. Daar moet je even je handigheid in vinden. Daarna gaat het verder simpel en soepel: je laat een parel in de fles vallen en vult het met water. Even schudden en klaar.
De geur is aangenaam, en dat vind ik al heel wat, na mijn zeer slechte ervaring eerder met een bacterie-spray. Die STONK echt. Deze geur is heerlijk licht en fris, echter niet sterk. Ik heb de spray zowel nat als droog getest. Aangezien ik graag “ nat” schoonmaak, wilde ik de werking ook op natte oppervlakten testen. Alhoewel de werking “ nat” duidelijk minder krachtig lijkt, ontvette het aardig en gaf het mijn kraandoppen een blinkend resultaat.
Droog werkt ie beter. Wat zeg ik……heel veel beter! Mijn tafels blonken na wat simpele sprays en weg-vegen. De geur blijft ook aardig hangen. Ik vind het echt een geweldige spray voor dagelijks gebruik. Ook voor stof werkt ie heerlijk. Het laat geen vieze strepen achter, het werkt enorm ontvettend en het geeft een fijne glans. Wat een uitvinding! Ik ben eerlijk gezegd onder de indruk. Het maakt daadwerkelijk SCHOON en het werkt snel, handig en efficiënt. Even een snelle veeg wegwerken is zo gepiept. Stof verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik gebruik de spray sinds dat ik hem in mijn bezit heb iedere dag intensief en ik wordt alleen maar vrolijker.

ZIJN ER NADELEN?

Nadelen……ik moest er echt even over nadenken, wat dus een goed teken is. Wat ik zelf als minpuntje zie is de plastic fles, en dat het ( nog niet? ) goed verkrijgbaar is. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen en ik ben één van de eersten die het grote genoegen had om deze spray te mogen testen. Puur & Fit wordt één van de eerste, exclusieve verkooppunten in Nederland. Je kunt bij “ ons” de starters-kit ( aanrader) bestellen en de losse tabletten, want je kunt uiteraard iedere andere fles gebruiken om de tabletten in te laten oplossen.
Toch adviseer ik persoonlijk om de voordelige starterskit te kiezen. Het geeft je voorraad voor maanden, en de fles, die is echt super prettig in gebruik. Het is dan wellicht even een uitgave / investering, maar je hebt er heel erg lang plezier van + doe je het milieu een groot plezier!

WIL JE BESTELLEN?

Wij zijn er gewoon een beetje trots op, dat wij het eerste exclusieve verkooppunt zijn geworden van deze YOKKUU spray! Je kunt de STARTERSKIT nu bij ons bestellen. KLIK HIER 

Wil je de parels los bestellen? KLIK DAN HIER

 

ZONDAG 7 FEBRUARI 24 UUR LANG 20% KORTING SCOREN!

Ben jij nét zo enthousiast geworden als ik? Maar vind je het bedrag wat hoog? Profiteer dan ALLEEN ZONDAG 7 FEBRUARI 2021 van de 20% introductie korting bij Puur & Fit! Zolang de voorraden strekkend zijn.

3 Reacties op “Bijzonder, maar werkt de YOKUU allesreiniger op basis van bacteriën?

  1. Ik heb nog wat vragen over het gebruik. Kun je ook je oven of fornuis of bad mee reinigen? En ik kan me voorstellen dat je bij meer vuil de bacteriën langer de tijd moet geven om te reinigen?

  2. Ik wil graag yokuu eens proberen.
    Ik ben mij steeds bewuster van milieu besparende schoonmaaproducten en ik wil graag zelf ervaren hoe dit ecologisch vriendelijke product werkt.
    Dus ik doe mee met de loting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *