MCT poeder:..zeer bijzonder en ideale vervanging voor melkpoeder / koffiemelk-poeder!

MCT oliën lijken langzaam maar zeker in opkomst te komen. En terecht, steeds meer studies wijzen uit, dat deze olie vele goede gezonde effecten heeft. In de wereld van ( top) sporters is MCT olie al langer bekend. Met name vanwege de vetten die niet worden opgeslagen. Naast de verschillende oliën zijn er ook MCT poeders verkrijgbaar. Deze zijn niet alleen goede aanvullingen in bijvoorbeeld smoothies, het kan ook worden gebruikt ter vervanging voor melkpoeder ( veganistisch) Wat is MCT poeder precies en waarom zou je het willen gebruiken? Lees verder

Maak voortaan je eigen veganistische filet American! Laat de meuk in de winkels staan!

Over de zin en vooral ONZIN rondom de zogenaamde veganistische alternatieven heb ik al heel veel geschreven en ik ga het dan ook in dit artikel niet hebben over de zoveelste onzin-product, dat weten we nu wel ( hoop ik 😁 ) Wel ga ik het hebben over de ZIN van het-zelf-maken. Ik kan tenenkrommend de vele berichten op social media lezen over weer zo’n GE-WEL-DIG veganistisch / vegetarisch product wat een bestaand product moet vervangen. Mensen zwichten er totaal voor. Als het maar VEGAN en enigszins lekker is van smaak, zijn we bereid onze beursjes flink open te trekken. Fabrikanten lachen ons vierkant uit. Ik vind het de hoogste tijd worden om HEN uit te gaan lachen, door slim bekeken alles zelf na te gaan maken, als we dan echt zonodig “ nep” vlees / worst / kaas / snacks / melk enzovoort willen consumeren. Het is namelijk de allergrootste grap. En daarom lachen de fabrikanten heel wat af. Alles wat zij doen is wat simpele, stik-goedkope-synthetische ingrediënten bij elkaar plempen en dit knutselen tot er iets uit voortkomt. Inhoudelijk is het niet alleen snot en spotgoedkoop voor hen om te produceren, het levert op deze manier heel veel winst op. Over de ONGEZONDE EFFECTEN schreef ik eerder in DIT ARTIKEL. Lees verder

Review MADE SUSTAINED RVS drinkflessen, hoe bevallen ze mij?

Onlangs publiceerde ik een artikel over de vele hippe drinkflessen, en hoe deze behoorlijk bevuild kunnen raken, zonder dat we het eigenlijk merken. KLIK HIER om naar het artikel te gaan.

Ik ben zelf een zeer groot gebruiker van drinkflessen / bottles/ bekers en RVS / bamboe rietjes. Ik wil plastic zo veel mogelijk buiten sluiten in mijn huis. Ook mijn dagelijkse gebruiken wil ik graag zo plasticvrij mogelijk houden. Dit vloeit voort in niet alleen mijn drink / eetgerei / kookattributen / keukengerei, maar ook op gebied van dagelijkse verzorging. Ik vind het ontzettend belangrijk om plastic de wereld uit te helpen, al is mijn contributie maar één druppel op de kokende plaat.
Ik vind het helemaal niet erg om mijn plastic-vrij missie te onderhouden, want ik hou erg van de alternatieven. De RVS drinkflessen zijn één van mijn grote favorieten. Ik vind ze fijn in gebruik, ik vind ze geweldig mooi, ik vind ze zeer functioneel. De drink bottles en flessen lijken afgelopen jaren een mooie vlucht te maken. Steeds meer mensen zijn gaan ontdekken dat het echt scheelt in plastic ( en geld! ) en dat de flessen enorm fijn zijn in gebruik. Maar er is ook een “ probleem” ontstaan: welke kies je in hemelsnaam?🙄 De markt in drinkflessen groeit gestaag. Ze zijn er inmiddels in heel veel soorten en maten.
Ook zijn niet ALLE drinkflessen zoveel beter/ milieuvriendelijker. Zeker de wat goedkopere, die we bijvoorbeeld bij discounters en diverse webwinkels kunnen kopen, kunnen aardig wat meuk bevatten terwijl ze op het eerste oog solide lijken. Ik heb er daarom eerst een lange zoektocht van gemaakt, eer ik bij de juiste merken belandde. Over één superfijn merk ga ik het in dit review hebben. Het heeft al jaren mijn hart gestolen, omdat ethisch gezien ALLES aan deze drinkflessen KLOPT. 

Lees verder

Sauzen…waarom we het ten onrechte voor lief nemen…

Alles wat we in een supermarkt kunnen kopen, moet tenminste 100% voedselveilig zijn. Dat is wettelijk bepaald en er gelden zeer strenge regels voor. Wat logisch is, omdat het gaat over ons welzijn en onze gezondheid. Lees verder

Warme / koude meukvrije chocoladesaus!

Enige tijd geleden heb ik een gezonder , veganistisch alternatief bedacht voor gecondenseerde melk. KLIK HIER om naar het recept te gaan. Dit biedt perspectieven om veel lekkers te maken! Zoals deze onweerstaanbare chocoladesaus die je warm of koud kunt gebruiken.

Voor de saus heb je dus mijn gecondenseerde melk nodig. Dit moet je eerst maken. Daarna is het enkel nog een kwestie van biologische magere cacaopoeder en extra stevia sweet  toevoegen. Het is ontzettend snel te maken, eenvoudig te maken en met weinig ingrediënten! Om het makkelijk en overzichtelijk te houden plaats ik eerst het recept om gecondenseerde melk te maken:

Dit is wat je nodig hebt:
  • 650 ml water
  • Circa 100 gram ongezouten gemengde noten
  • Circa 3 eetlepels biologische lijnzaad olie
  • Circa anderhalve volle eetlepels Johannes broodpitmeel
  • Drie eetlepels STEVIA sweet  of 10 druppels zuivere stevia
Wat je nog meer nodig hebt is een ( liefst HS ) blender, een kom en een zeef, en een stukje hydrofiele doek, kaasdoek of een schone theedoek. Doe de noten en het water in de blender en maal fijn. Drapeer het doek over de zeef boven de kom. Schenk de “ melk” uit op het doek, pak de uiteinden samen en begin voorzichtig zachtjes uit te knijpen. Gooi de opgevangen “ melk” in de kom terug n de blenderkan, en voeg de stevia, olie en Johannes broodpitmeel toe. Laat dit op hoogste stand een poosje draaien zodat de massa wordt verdikt. Je gecondenseerde veganistische melk is klaar.
Doe vervolgens 300 ml van je zojuist gemaakte gecondenseerde melk in een blenderkan, voeg er vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder en twee eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade bij en meng dit op hoogste stand tot er een romige chocoladesaus ontstaat. Wil je een warme saus? Verwarm dan kort in een steelpan, blijf voortdurend roeren. Voeg tot slot de stevia sweet of de druppels toe.

Hoe toe te passen?

Deze chocoladesaus is echt verslavend lekker. Eigenlijk is het OVERAL OP / AAN / IN  / OVER toe te passen!  Denk :

  • over toetjes en desserts
  • over/ in kwark of yoghurt
  • ter garnering over taart / cake / gebak
  • als topping
  • als extra lekkernij over een dot slagroom
  • als een wolkje door koffie / koffiespecialiteiten
  • over vers fruit
  • over ijs
  • in / over / door smoothies
  • …..stiekem lekker op lepelen……ssssst!  😉