Kefir, alle ins and outs en hoe je het eenvoudig zelf kunt maken!

In 2014 schreef ik mijn eerste artikel over kefir. In die periode was het sterk in opkomst. We zijn inmiddels zes  jaar verder ( 2020 ) en kefir heeft zijn plek ingenomen in vele supermarkten, biowinkels en speciaal-winkels. On line is er een bloeiende business ontstaan waar er veel wordt verdiend aan de water en melk korrels. Lees verder

Met de GAGGIA koffiemachines gezond en lekker genieten van koffie-specialiteiten! Ook voor veganisten!

Onlangs mocht ik de prachtige vol-automaat koffiemachine  van GAGGIA testen. Wat ben ik daar blij mee. Het geeft mij ( een koffieliefhebber die er helaas niet goed tegen kan ) ontzettend veel mogelijkheden om toch van koffie te kunnen genieten op een gezonde manier.  KLIK HIER om naar mijn uitgebreide review te gaan. Lees verder

Gepofte granen…wat is het en wat kunnen we ermee?

Ik werk er al jaren mee. GEPOFTE granen. Afgelopen jaar zag ik het steeds meer  varianten binnen druppelen in de biowinkel, maar tot mijn grote blijdschap ook in supermarkten. Supermarkten als AH en LIDL hebben het inmiddels standaard in hun assortiment opgenomen wat het meteen een stuk toegankelijker maakt voor de bewuste en gezonde consument.

Want gezond, dat zijn ze, al die gepofte granen. En het meest fijne is, dat ze zelfs in supermarkten biologisch worden aangeboden.

Lees verder

Review GAGGIA VELASCA PRESTIGE vol-koffieautomaat, hoe meukvrij en gezond is deze machine?

Echte koffie-drinkers weten hoe belangrijk de zet-methoden zijn. En dat “ echte” koffie niet uit een Nespresso of Senseo apparaat druppelt. Niets kwaads overigens over deze koffie, want het zijn niet voor niets razend populaire zet-methoden, maar als je eenmaal een “ echt verse bakje koffie” hebt geproefd uit een vol-automaat-koffiemachine, dan begrijp je waarom er onderscheid in wordt gemaakt. Lees verder

YES! yes? Ik zeg NO!

Vriendlief kwam onlangs aanzetten met twee reepjes. Hij reist met de trein naar zijn werk, en op het perron deelden ze deze reepjes uit aan passagiers. Dit zien we steeds vaker. Niet alleen op drukke trein-perrons, maar ook in de drukkere steden worden met grote regelmaat gratis “ meuk” uitgedeeld om de consument te prikkelen en te verleiden. Het lijkt allemaal super-attent, maar de werkelijkheid is dat we iets in onze magen krijgen gesplitst waar we A: niet om vragen en B: niet nodig hebben. Lees verder