Kokosmelk….het ene blikje is de ander niet! Plus zelfmaak recept

Naast kokosolie is kokosmelk het meest gekochte kokos-product in Nederland. Het wordt tegenwoordig vooral veel gebruikt door veganisten ter vervanging voor zuivel. Kokosmelk, ook wel klappermelk genoemd, kunnen we overal kopen. Het wordt voor het grootste deel in blik verkocht. In dit artikel ga ik alles vertellen over kokosmelk. En vertel ook waarom kokosmelk gebruiken ter vervanging voor zuivel niet zo’n heel goed idee is.Ook geef ik een simpel recept om het voortaan zelf te maken!  Lees verder

Review Bergman Organic Socks , duurzame en milieuvriendelijke sokken

Ik heb altijd wel last van koude voeten. Een echte “ vrouwen-kwaal” zeggen ze….Ik lijk er in elk geval mijn hele leven last van te hebben, zeker in de winterperiode. Sokken horen dan ook mijn hele leven al standaard bij mij, in mijn kast heb ik een speciale sokkenlade. Van geitenwollen sokken tot sneaker-kousjes.

Eigenlijk heb ik een hekel aan sokken. Of hekel…..dat is niet het juiste woord, het is meer dat ik nog nooit echt een paar sokken heb kunnen vinden die ECHT lekker zitten. Er is altijd wel weer “ iets”. Een te hard randje, te strak, te los, binnenkant wat aan je teennagels blijft haken, te koud, te warm, te zweterig, na 2 x wassen vodjes, halen in de sokken, na 2 x dragen al gaten.……nee, op gebied van sokken tref ik het ook al niet-echt.

Lees verder

Alles over kimchi, plus een zelfmaak-recept en test kant en klare kimchi!

Ik heb een enorme interesse in voedingsgewoonten van buitenlandse keukens. Sterker: naast de Hollandse keuken is de Mexicaanse keuken mijn grote favoriet. Mijn grote voorkeuren gaan uit naar verse groenten en peulvruchten. Dus het is niet zo vreemd, dat deze twee keukens tot mijn grote favorieten behoren. Toch ben ik altijd weer een beetje gefascineerd door de talloze andere buitenlandse keukens. Van de Marokkaanse keuken tot de Turkse keuken, van de Cubaanse keuken tot de Oosterse keukens. Ik vind het ontzettend bijzonder dat iedere keuken zo zijn eigen “ dingen” heeft.  Lees verder

De nieuwste Peynenburg ontbijtkoeken zonder suiker…hoe gezond zijn ze ?

Het bekende ontbijtkoeken-merk Peynenburg komt met twee nieuwe soorten koeken op de markt. Beiden zonder suiker. Eerder gaven ze een “ zero” ontbijtkoek uit die is gezoet met xylitol. KLIK HIER om naar het review te gaan. Peynenburg komt met een volkoren variant op deze zero-koek en een “ lower cal” variant ( wat lagere calorieën betekent) Per plak zou het op 50 kcal komen, in plaats van de gemiddelde 75 kcal per plakje gewone ontbijtkoek. Echter verschillen de portiegroottes nogal, waardoor het een beetje een vaag gebied blijft, hoeveel calorieën met nu echt bespaart. Waar in elk geval wél op bespaart wordt is suiker, want deze nieuwe koeken bevatten inderdaad geen suiker, maar zoetstoffen.

Ik kocht de twee nieuwe koeken en ik ben erin gedoken.

Lees verder

Jackfruit uit de supermarkt versus Jackfruit uit de biowinkel…zijn er verschillen?

Veganisme is populair. En dat merken we ook in de supermarkt. We kunnen inmiddels talloze veganistische alternatieven kopen op de meeste gemiste producten als kaas, vlees en vleeswaren, eieren en sausjes. Een naam die we afgelopen maanden steeds vaker voorbij zagen komen is JACKFRUIT.  Klik HIER om alles over jackfruit te lezen.  Lees verder