plantaardige kwark? Dat maak je toch zeker zelf!

Onlangs kwam ik in het zuivelschap in de supermarkt een nieuw product tegen: “ Go on” van het bekende supermarkt-merk Alpro. Het vertegenwoordigt een plantaardige variant op kwark. Aangezien ik een zeer groot fan ben van kwark trok dit product meteen mijn aandacht. Ik ben gezegend met lactose bestendige darmen, en ik eet daarom dagelijks biologisch/dynamische kwark om aan voldoende eiwitten te komen ( ik ben fanatiek sporter en vegetariër) Dit nieuwe product maakte mij dus enorm nieuwsgierig. Een review!  Lees verder

Hoe gezond is bakpapier?

Bakpapier is zoiets “ gewoons” waar we niet echt veel bij stilstaan. Als we wat lekkers willen bakken, halen we een rolletje en gebruiken dit zonder nadenken. Tot voor kort deed ik dit ook. Bakpapier was voor mij bakpapier. En ik gebruikte het bakpapier waar ik de beste ervaringen mee had. Daar zit namelijk wel wat verschil in, heb ik gemerkt. Sommige varianten blijven bijvoorbeeld enorm kleven, of waren in nog geen half uurtje in de oven donkerbruin verkleurd. Pas toen ik onlangs een aantal vragen gesteld kreeg over de gezondheid van bakpapier, ben ik mij ook gaan afvragen hoe dat precies zit. Hoe gezond is bakpapier eigenlijk? Ik ben erin gedoken. Lees verder

Nachtschade…en waarom je er soms last van kunt hebben

Ik ben dol op ( rode punt) paprika. Dat eet ik liefst rauw. Soms krijg ik daar wat last van. Dan “ blaas” ik een beetje op, word ik winderig en krijg ik vertering-problematiek, zoals rommelende darmen en krampjes. Vreemd genoeg gebeurt dit niet altijd als ik paprika eet. Ik kan vooral de niet-biologische soorten paprika’s niet erg goed verteren. Biologische paprika lukt bij mij altijd beter. Maar ook biologisch kan soms klachten geven. Lees verder

Review MontAna HS blender ” MARK 1″

Wil je een beetje gezond “ doen” dan zijn blenders al bijna onmisbaar te noemen. In een gemiddeld Nederlands huishouden vinden we dan ook wel een blender. Je kunt ze in allerlei soorten, maten, maar vooral vermogen kopen. Dat vermogen is best cruciaal. En zeer bepalend voor wat je ermee wilt gaan doen.  Lees verder

Bakvormen……welke wel, welke niet?

Als je meukvrij wilt eten en drinken, zijn de keukenhulpen die je gebruikt net zo belangrijk als het voedsel zelf. Pannen en potten, maar ook bakvormen zijn zeer essentieel als je gezonder wilt gaan koken en bakken. Het is bijvoorbeeld “ water-naar-de-zee-dragen” als je wel meukvrije ingrediënten kiest om jouw cake te bakken, maar dit bakt in een goedkope siliconen bakvorm. Welke materialen je kiest is dus NET zo belangrijk als het kiezen van je producten. Maar hoe maak je die juiste keuzes? Ook in de wereld van bak/kookmaterialen heerst er veel onduidelijkheid, wildgroei en vaagheid omtrent giftige stofjes en laagjes. Een artikel over bakvormen, en welke je het beste kunt kiezen, en welke niet. Lees verder