Kokoswater…hoe zit het daar nu precies mee?

In September 2016  plaatste het consumentenprogramma “ kassa!” een artikel op de website wat nogal wat stof deed doen opwaaien. Er werden twee soorten kokoswater teruggeroepen, omdat deze volgens het artikel onvoldoende waren verhit, wat mogelijk ziekmakende bacteriën kan opleveren. Het ging hier om relatief onbekende merken waaronder KING COCONUT  en het betrof enkel de literpakken. Deze “ private labeling” soorten komen uit één zelfde fabriek, KING COCONUT wordt o.a verkocht bij discounter Action, de andere merken in diverse supermarkten.  Lees verder

Review gezonde snoepjes

Snoepen.

Het is al jaren onlosmakelijk verbonden met kinderen en opgroeien. Iedereen herinnert zich wel een snoeppot in de keuken, of verstopt in een kast 😉 Vroeger kreeg ik thuis op zaterdag een extra traktatie. Dit was vaak een favoriet snoepje, voor mij was dat een rol TOP DROP, voor mijn oudste broer waren dat de “ stink-snoepjes” fruitella 😉 Daar deden we vaak een hele week mee, want ik bewaarde mijn rolletje altijd zorgvuldig. Zo zorgvuldig dat ik nog dropjes overhield tot het alweer zaterdag was. Bij mijn oma stond een blikken trommel hoog in haar kast. Als we op bezoek kwamen mochten we daaruit een snoepje kiezen, meestal waren dat hele kleine snoepjes, zoals zuurtjes en dropjes.  Lees verder

Zuivelvrij genieten…met kefir en yoghurt!

Veel mensen kunnen om verschillende redenen geen koemelk/lactose verdragen. Dit kan zijn om een allergie en/of intolerantie. Maar ook willen veel mensen gewoonweg liever geen koemelk meer eten en drinken. Zij vervallen in de melkvervangers, en zuivelvervangers gemaakt van soja en kokos. Helaas zijn hieraan vaker wel dan geen onnodig veel extra suikers en andere additieven toegevoegd. Gelukkig kun je zelf ook zuivelvrije yoghurt en melk maken. Dankzij yoghurtculturen, die je aan ( liefst gefermenteerde) sojamelk kunt toevoegen, en deze in de EasiYo yoghurtmaker zeer eenvoudig laat fermenteren. Met de zuivelvrije yoghurt kun je naast heerlijk oplepelen nog zoveel meer doen! Ook kefir kun je zeer eenvoudig zelf maken met de kefir culturen. Meer over hoe je dit allemaal kunt doen, lees je hier.

kefir-gevulde-amandelkoeken-1

BAKKEN MET ZUIVELVRIJE YOGHURT EN KEFIR

Dit handige boekje heeft maar liefst 25 heerlijke recepten om iedere dag weer wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Van ontbijt tot lunch, van tussendoortjes tot een heerlijke avondmaaltijd. Deze zuivelvrije recepten zijn tevens 100% meukvrij. Er wordt niet gewerkt met suikers, maar enkel met stevia en erythritol. De recepten zijn zeer eenvoudig, gemakkelijk om te maken, en bevatten minimale ingrediënten.

kefir-melk-van-havermelk-2

In het voorwoord vind je een zeer uitgebreide beschrijving hoe zelf zuivelvrije yoghurt en kefir te maken. Je vind o.a recepten om zelf havermelk en haveryoghurt te maken. Er wordt kort omschreven waarom zelf yoghurt maken zoveel gezonder is dan de yoghurts uit de winkel. Met een paar zeer eenvoudige stappen maak je dagelijks lekker zelf je yoghurts en kefir.

kefir-appelgeluk-3

Maak voor je kinderen bijvoorbeeld deze verrukkelijke ” appel gelukjes” ! Ze kosten nog geen half uurtje tijd om te maken! Dit boekje is een uitkomst voor mensen met een koemelk-allergie of intolerantie, maar tevens geschikt als onderdeel voor een gezonde levensstijl. De ingrediënten zijn waar mogelijk dichtbij de natuur zelf gehouden. Laat je verrassen! Wat kun je zoals zelf maken?

kefir-yoghurt-moppen-1

Verrukkelijke yoghurt moppen…..

kefir-notenkoekjes-2

Heerlijke en voedzame noten koeken…

kefir-smoothie-1

Supersnelle en gezonde kefir-smoothies….

kefir-zonnebrood-3

….of dit heerlijke zonnepit-brood!

 

WAAR KUN JE HET BOEKJE BESTELLEN?

Het receptenboekje kun je bestellen via www.yoghurt.nl en via www.kefir.nu. Ga naar de bestelpagina om direct te bestellen.

TIJDELIJK ZONDER VERZENDKOSTEN TE BESTELLEN!!!!!!!

Bestel je het boekje in de maand September 2016, zijn de verzendkosten gratis! Vul om de korting te krijgen de kortingscode ” zuivelvrij” in op het bestelformulier.

sam_7872

 

Review LURCH SPIRELI

Ik ben niet zo’n groot fan van pasta en macaroni. Niet eens om het deegwaar, maar gewoon omdat ik het niet zo lekker vind. Ik ben stapelgek op groente. En verkies al sinds kind af voor een flink portie groente in plaats van een bord macaroni of spaghetti. Mijn moeder kookte vroeger speciaal voor mij een portie groente met aardappelen als de rest van het gezin macaroni at, het lievelingsmaaltje van mijn wijlen vader. Ik lust het allemaal wel, maar daarmee is alles gezegd. 

Ik ben daarom extra blij met de “ spirelli-hype” die afgelopen twee jaar ook over ons land is gaan razen.Met een spirelli kun je van alle groente spaghetti-slierten maken.  Mijn eerste spirelli heb ik dan ook vaak gebruikt. GEBRUIKT ja…want ik heb een nieuwe liefde gevonden…..

Onlangs kreeg ik van www.ahealthylife.nl een wat groter apparaat toegestuurd. Ik dacht aanvankelijk dat dit mij veel meer werk ( schoonmaak!) op zou gaan leveren. En ook leek het mij dat zo’n apparaat ook veel meer ruimte in mijn toch-al-zo-kleine-kippenhok in ging nemen. Wat is het? En IS het wat? Een review! Lees verder

Baby’s first….suikerhapje

Eerder schreef ik al diverse artikelen over kindermarketing en de soms schrikbarende hoeveelheden suikers in voeding gericht op kinderen. Maar ook in baby/peutervoeding vinden we duizelingwekkende doseringen suikers terug. In mijn artikel over opvolgmelk kon je ook lezen dar het al vroeg begint met toegevoegde suikers. Maar daar houdt het helaas niet bij op. Want het lijkt wel, hoe ouder een baby wordt, hoe meer suikers acceptabel lijken voor fabrikanten. 

Hoe erg is het gesteld met de suikers in voeding voor baby’s en peuters? Lees verder