Review Fuze tea

Zodra er een nieuw product op de Nederlandse markt komt van een wereldberoemde fabrikant, dan is dit ook zo’n beetje wereldnieuws. “ De grote jongens” hebben immers groot geld en daarom veel macht over wereldwijde marketing. De grotere fabrikanten maken daarvoor erg goede afspraken met supermarktketens. De wereldberoemde COCA COLA COMPANY komt in Januari 2018 met een nieuw drankje op de Nederlandse markt : FUZE TEA. Ik dook erin. Wat is het en vooral, is het wat? Lees verder

Baking soda…een wondermiddel tegen kanker?

Baking soda, ook wel natriumbicarbonaat, is “ hot” in de wereld van gezonde voeding. Van oudsher wordt het ingezet voor diverse kwaaltjes zoals ontsmetting voor wondjes en brandend maagzuur. Net als citroensap en appel-azijn wordt baking soda gezien als een middeltje wat preventief is in te nemen, om bijvoorbeeld chronische ziekten, hart en vaatziekten en zelfs kanker te voorkomen. Op internet waaien duizenden artikelen in het rond, de één nog sensatiebeluster dan de ander. We zijn massaal iedere morgen een glas water met een theelepel baking soda gaan drinken. Wat klopt er nu van al deze beweringen? Werkt het echt tegen kanker? En hoe zit dat met de PH Waarde? Ik dook erin. Lees verder

Groene koffie

Jaren geleden had ik er al eens wat over gelezen: groene koffie. Ik heb mij toen verder niet zo verdiept, maar onlangs kwam ik het tegen in mijn biowinkel. Alhoewel ik ( tegen wil en dank0 geen echte koffiedrinkster ben was mijn interesse gewekt. Een verhelderend artikel. Lees verder

Alles over lupine + heerlijk pancake recept!

Lupine wordt steeds populairder. Eigenlijk is het een beetje bekender geworden dankzij de Vegetarische slager, hij bracht de vele producten op basis van lupine goed op de markt. Velen vragen zich af wat lupine nu precies is. Het wordt gezien op HET alternatief op soja, en omdat lupine een vlees-achtige bite geeft wordt het gezien als HET alternatief voor vlees. Is het gezond?  Lees verder

Peulvruchten uit blik, pot of diepvries…gezond of niet?

Nu dat ook de voedselindustrie niet meer om de gezonde voordelen van peulvruchten heen kan, hebben zij het omarmd en zien we steeds meer producten met peulvruchten op de markt verschijnen. Op zich zou je kunnen denken, dat dit een fijne ontwikkeling is. Maar uiteraard kronkelen er in de wereld van de voedselindustrie altijd veel addertjes.  Terwijl we ons massaal op potjes en blikjes peulvruchten storten en daarbij denken supergoed bezig te zijn, zijn we 95%  van de gevallen verse van gezond af. Omdat veel mensen nog altijd denken dat zelf gedroogde peulvruchten weken en bereiden een dievenklus is, worden de potjes en blikjes en diepvries peulvruchten massaal ingekocht. Is het daadwerkelijk gezond? En zijn we net zo gezond bezig als gedroogde peulvruchten? Lees verder