Arla Skyr drink…..en weer verder?
Afgelopen dagen stuitte ik steeds op een reclamespot van Arla. Dit keer zetten ze een nieuw drankje in de spotlights : Arla Skyr drinkyoghurt. Vorig jaar lanceerde Arla al de yoghurt. Je kunt het review lezen door hier te klikken. In de desbetreffende reclamespot wordt de nadruk gelegd op het hoge eiwit gehalte in het flesje. “ ..Dan kan je lekker even door” luidt de slogan. Is dit zo? Of gaat dit weer om een ordinaire marketingtruc waarbij eiwitten dit keer de pisang zijn om te worden misbruikt? Lees verder
Zelf pure extracten maken…kinderlijk eenvoudig!
Als je op zoek gaat naar een extract, om bijvoorbeeld je taart, gebak en cake heerlijk op een bepaalde smaak te brengen, belandt je al snel bij de bakproducten in de supermarkt. Je kunt ze ook vinden in bak-speciaalzaken of via internet. Deze extracten bevatten naast een flinke lading suikers ook erg veel kunstmatige hulpstoffen. De smaken worden vrijwel altijd nagebootst met kunstmatig nagemaakte kleur/geur en smaakstoffen. Als je leest in dit artikel, hoe kinderlijk eenvoudig het is om zelf extracten te maken van echt pure ingrediënten, loop je voortaan deze schappen lachend voorbij. Lees verder
Review MontAna slowjuicer PR-179S
Slowjuicers, sapcentrifuges, Versapersen….het gaat allemaal zo’n beetje mijn deur voorbij. Dit komt, omdat ik geen echte fan ben van sapjes. Inmiddels wordt gelukkig steeds bekender dat de huidige smoothie en sapjes-trend niet zo onschuldig is als het lijkt. En deze zelf in elkaar gedraaide drankjes enorme hoeveelheden suikers kunnen bevatten, wat niet alleen nadelig is voor ons lichaam, maar ook voor ons gebit. Natuurlijk zijn niet alle te maken smoothies en sapjes zo ongezond. Ik heb het haarfijn beschreven in dit artikel. Lees verder
Vleesvervanging….ongezonder dan vlees?
Dankzij de gezonde trends zijn bepaalde voedingsmiddelen die al jarenlang bestaan maar nooit eerder zijn opgemerkt, afgestoft en uit het verdom-hoekje gehaald. Vleesvervangers zijn hier een goed voorbeeld van. Ik ben al bijna dertig jaar vegetariër. Ik eet geen vlees en dierlijke vetten, maar wel eieren en zuivel. Over de dertig jaar heb ik heel veel veranderingen doorlopen in de wereld van vleesvervanging. Nog geen vijftien jaar geleden konden we vooral terecht bij de “ reform-winkel” voor onze vleesvervanging. Deze bestonden vaak uit blokken tofu, lappen seitan en blokken tempeh. Er werden ook blikjes soja-knakworsten verkocht. Maar daar hield het assortiment wel zo’n beetje op, en er waren zeker geen kant-en-klare varianten op gewoon vlees vindbaar. In de supermarkt was er nauwelijks tot niets verkrijgbaar. Totdat grootgrutter AH besloot om een voorzichtig assortiment aan te voeren, onder de naam “ Tivall”. Dit was min of meer het startshot voor meer supermarkten en fabrikanten om talloze burgers, gehakt, rookworsten en zelfs kebab aan te bieden. Deze producten namen echter pas een vliegende start na jaren in een klein hoekje in het koelschap te hebben gelegen. Dankzij de vlees-boycot en de schandalen in en rondom de vleesindustrie zijn steeds meer consumenten gaan grijpen naar vleesvervangers. Ook wordt gedacht dat dit veel gezonder is dan al dat met hormonen en water volgespoten vlees wat we in de supermarkt kunnen kopen. Maar is dit wel zo? Lees verder
Sulfiet …niet zo onschuldig
Ik heb afgelopen tijd opvallend veel meldingen ontvangen over sulfiet-intoleranties. Steeds meer mensen lijken hiermee te worden geconfronteerd. En ontdekken ook dat sulfiet in meer producten zit dan gedacht. Bekend is dat er sulfiet wordt gebruikt in wijn. Maar wat is het nu eigenlijk? En…waar vinden we het in? Lees verder