Boekweit pizza ( glutenvrij)

Deze heerlijke pizza is ontzettend fijn om op een door-de-weekse-dag te maken. Het kost niet veel tijd en je kunt de bodem beleggen met wat je maar wenst 😉 De pizza is tevens geschikt voor Coeliakie-patiënten, hij is geheel vrij van gluten.

sam_8052

Dit heb je nodig:

( voor de bodem:)

  • 400 gram volkoren boekweitmeel
  • twee flinke eetlepels fiberfin of psyllium
  • een ei
  • 200 ml water
  • een eetlepel kerrie masala

Voor de topping:

  • 100 gram wortel, geraspt
  • een halve rode paprika, in stukjes gesneden
  • 100 gram prei, in ringetjes
  • een ui, in ringen gesneden
  • een verse teen rauwe knoflook, gesnipperd
  • wat verse takjes basilicum
  • wat takjes fijn geknipte peterselie
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 150 gram gefermenteerde tempeh, in blokjes gesneden
  • tamarisaus ( 100% glutenvrij, biowinkel) circa twee scheuten
  • twee tomaten, kort gepureerd

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde pizzaplaat of lage ronde vorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom, en kneed tot een droge deegbal. Rol het deeg met een deegroller uit tot een zo dun mogelijke ronde bodem. Leg op de plaat en boetseer de randen nog wat aan.

sam_8055

Pureer de tomaten kort, en besmeer de bodem hiermee. Voeg de rest van de ingredienten in een kom en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over de pizza. Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

sam_8053

Smullen maar!

sam_8050

Je kunt in plaats van de groente andere soorten kiezen, en bijvoorbeeld ook kiezen voor biologische scharrelkip in plaats van tempeh! De mogelijkheden zijn oneindig!

 

2 Reacties op “Boekweit pizza ( glutenvrij)

  1. Beste Monieque,
    N vraagje, is dit recept voor 1 pizza?
    Ik wil het namelijk gaan maken maar ik zie nergens by het recept hoeveel pizza’s je kan maken met 400gram boekweit meel. Hoor het graag van je.
    Alvast bedankt,
    Maryam Osmani

  2. Ik de bodem in elkaar lopen prutsen, brokkelen, kleven, geen land mee te bezeilen haha.
    Uiteindelijk maar op t bakblik uitgerold.
    Smaak is best te doen als je de topping krachtig maakt.
    Maar de textuur: back to the drawing board 😄.
    Herkent iemand dit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *