Boekweitjes

Boekweitmeel kun je inmiddels overal kopen, ook in supermarkten. Je kunt kiezen uit biologisch of niet-biologisch, en volkoren boekweit. De goedkopere biologische volkoren boekweit is van het merk ” de nieuwe band” en kost per kilozak in de biowinkel gemiddeld 3,50. Je kunt nog goedkoper gaan, door niet-biologisch te kiezen, let dan wel op eventuele toevoegingen. Deze varianten zijn nog goedkoper en zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

kasha

Kahsa korrels zijn geroosterde boekweitkorrels. Je vind deze onder ” de nieuwe band” in de biowinkel. Per zak van 500 gram kosten ze gemiddeld 2,50. Je kunt de korrels naast garnering ook lekker uit het vuistje opknabbelen, ze hebben een heerlijke nootachtige smaak. Maak er bijvoorbeeld ook eens deze verrukkelijke kashamelk mee!

Dit heb je nodig:

  • een grote banaan
  • een halve oerkomkommer of drie kwart biologische komkommer, gewassen en in de schil, in stukken gesneden
  • 200 gram boekweitmeel
  • een eetlepel stevia sweet kristal
  • 15 gram bakpoeder (liefst wijnsteenbakpoeder, maar gewone bakpoeder volstaat prima)
  • 50 gram chiamix *

 

  • (* chiamix is een mix van sesamzaad, chiazaad en lijnzaad, deze mix is verkrijgbaar bij discounter Action, 500 gram voor 1,79))

Om te garneren:

  • kasha geroosterde boekweitkorrels

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een vierkante schaal of brownievorm met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een gladde smeuïge massa. Stort in de vorm en verdeel. Bestrooi royaal met kasha, druk deze licht in het beslag. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen, en snij in mooie vierkante stukken.

SAM_7362

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *