Chocolade-amandel cupcakes
Deze heerlijke cupcakes zijn een genot om te maken, liefst samen met de kids! Vind je amandelmeel ( of blanke amandelen die je zelf fijn maalt) te duur? Vervang de amandelmeel dan voor het goedkopere boekweitmeel. Let op, dit zal een verschil geven in structuur en smaak. Gebruik je boekweitmeel, adviseer ik je om een extra kleine banaan toe te voegen.
De cupcakes bevatten een topping van vers gemaakte amandelspijs. Daar heb je dus wel echt blanke amandelen of amandelmeel ( 100 gram) voor nodig. Je kunt de spijs op allerlei leuke manieren gebruiken op de cupcake! Vul bijvoorbeeld een spuitzak met brede kartelmond met de spijs en spuit er een mooie toef op. Of boetseer een laagje spijs op de ( afgekoelde!) cupcake en draai wat balletjes uit de spijs, zet deze erop. Laat de kids lekker zelf hun fantasie uitoefenen!
Dit heb je nodig:
( voor de cupcakes)
- 150 gram amandelmeel of boekweitmeel
- een grote of twee kleine bananen
- 15 gram wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder
- twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
- anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
Voor de spijstopping:
- 100 gram amandelmeel
- een halve banaan
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- een eetlepel biologische magere cacaopoeder
Om te garneren:
- stevia Icing poedersuiker ( optioneel)
- blanke hele amandelen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcake tray klaar en vul deze met papieren cupcake-vormpjes. Je kunt ook een vel bakpapier in stukken knippen en deze gebruiken in de tray. Maal alle ingrediënten voor de cupcakes in de keukenmachine tot een fijne romige massa. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Maak een gladde spijs van de ingrediënten voor de amandelspijs. Je kunt met de spijs van alles leuks bedenken om de cupcakes van een leuke topping te voorzien. ( zie foto’s)
Je kunt de cupcakes verder versieren met bijvoorbeeld kokosrasp, cacaonibs en amandelschaafsel.