Chocolade en salted caramel kruidnoten ( vegan, glutenvrij)

Oh oh oooooh! Kom maar snel eens kijken wat ik in mijn schoentje vind! Deze super lekkere kruidnoten kan je niet weerstaan. Ik geef bij deze dan ook een officiële waarschuwing: ze hebben de ” dooreet-factor!” !!!!! Je kunt er gewoon echt niet vanaf blijven!

IMG_0069

Voor de salted caramel coating kun je twee verschillende ingrediënten gebruiken: maca poeder of mesquite poeder. ( klik op de linkjes voor meer informatie) Macapoeder is meest goed verkrijgbaar en geeft ook de beste resultaten. Je kunt biologische Maca zelfs kopen bij de Aldi voor weinig. Mesquite is wat lastiger vindbaar, omdat deze ( nog?) niet erg populair is.

De kruidnoten zijn niet alleen geschikt voor veganisten, ze zijn ook vrij van gluten, geraffineerde suikers, koemelk/lactose, en rare E nummers. De heerlijke laagjes chocolade en salted caramel doet het water in je mond lopen!

Dit heb je nodig:

Voor de kruidnoten:

  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een kleine banaan, gepureerd
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 400 gram havermoutmeel ( glutenvrije havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

Voor de chocolade coating:

Voor de salted caramel coating

IMG_0072

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de noten in een kom stevig door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een stevige deegbal ontstaat. Kneed de bal kort flink stevig door. Draai balletjes uit het deeg en druk licht plat op de bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0071

Voor de chocolade coating roer je alle ingrediënten samen in een kom en voeg je steeds HELE KLEINE BEETJES  warm water toe, roer tot er een stevig glazuur ontstaat. Rol de kruidnoten door het glazuur en laat drogen.

 

IMG_0073

Voor de salted caramel coating  roer je alle ingrediënten in een kom door elkaar terwijl je STEEDS HELE KLEINE BEETJES water toevoegt. Rol de kruidnoten door het glazuur en laat drogen. De coating zal niet geheel hard opdrogen.

IMG_0072

 

 

2 Reacties op “Chocolade en salted caramel kruidnoten ( vegan, glutenvrij)

  1. Hoi Zijn de kruidnoten ook te maken met Greensweet Brown ipv Sevia extra sweet? Hoeveel gram kan ik dan het beste gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *