Chocolade havermout ijsbonbons

Dit is echt onweerstaanbaar lekker in de zomermaanden! Het is een soort van alternatief op het beroemde magnum ijsje. Maar dan net even anders en…gezond! Wat? GEZOND? ja. ECHT gezond.

Ik maak namelijk gebruik van 100% en 99% pure chocolade. KLIK HIER om alles over pure chocolade te lezen.  Als je gaat voor ECHTE, 100 of 99 % pure chocolade gaat, dan skip je om te beginnen ontzettend veel suikers. Verder bestaat de chocolade vaak niet meer dan uit cacao Zeker als je biologisch en onverhitte ( rauwe ) chocolade kiest, kun je echt genieten van gezonde chocolade al blijft het altijd met mate consumeren. Je moet er uiteraard wel van houden, want 100% slaat hoog uit op de bitter meter. Ik hou ervan, mij maak je niet blijer, maar mijn vriendlief vind het vreselijk en is dol op melkchocolade.

Ik heb als vulling gekozen voor havermout en stevia. Meer niet. Door de vulling zo knettergezond te houden maakt deze ijsbonbons tot ware gezondheidsbommetjes terwijl je bijna voelt dat het een Guilty pleasure betreft 😉 Want geloof mij, hier kun je niet vanaf blijven. Je maakt het ontzettend snel en eenvoudig. Dit heb je nodig voor zes bonbons:

 

Zo maak je het:

Laat 50 gram chocolade au-bain-marie smelten. Doe zes papieren vormpjes in een muffin of cupcake tray, of gebruik een plaatje waarop je deze kunt zetten die in je vriezer past. Verdeel de chocolade over de zes vormpjes en smeer met de bolle kant van een lepel de chocolade naar boven uit. Zet ondertussen de andere 50 gram chocolade te smelten. Roer de stevia door de havermout en voeg kleine beetjes water toe tot er een stevige massa ontstaat. Vul de vormpjes met de havermout. Verdeel tot slot de 50 gram gesmolten chocolade over de vormpjes en smeer deze op de havermout wat uit. Na ongeveer een uurtje in de vriezer zijn ze gebruiksklaar!

Bewaar ze liefst in de vriezer, net zoals je ijs bewaart. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren, dan is de vulling wat zachter.

 

Een reactie op “Chocolade havermout ijsbonbons

  1. DIT ZIET ER ALLEMAAL ZEEER LEKKER UIT? MAAR WEL ZEEEER ZWAAR OMTE VERTEREN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *