Chocolade poefjes ( vegan)

Deze ” poefjes” zijn niet om op te zitten, maar om van te genieten tijdens een lekker warm kopje thee, koffie of warme chocolademelk! Ze zijn in een handomdraai gemaakt en TE lekker!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram havermoutmeel + 125 gram havermout
  • twee eetlepels psyllium
  • twee eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • 250 gram biologische Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een gepureerde banaan
  • een  eetlepel speculaaskruiden
  • drie eetlepels zuivere kokosolie
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • warm water

Voor de topping:

  • vijf flinke eetlepels biologische cacaopoeder
  • een grote eetlepel stevia sweet Xtra
  • plantaardige melk of water ( plantaardige melk is lekkerder )
  • amandelschaafsel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed alle ingrediënten  voor de poefjes in een kom door elkaar terwijl je steeds beetjes water toevoegt. Kneed door tot er een stevig deeg is ontstaan. Maak grote ronde koeken en leg deze op de bakplaat. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Roer de stevia door de cacao en roer met beetjes melk tegelijk tot een lobbig glazuur. Besmeer de poefjes met het glazuur en bestrooi tot slot met amandelschaafsel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *