cranberry compote + cranberry mousse ( vegan)

Jammer, dat we verse cranberry’s vooral tijdens de feestdagen kunnen kopen en daarom ook alleen rond deze periode gebruiken. Zonde, want het is naast ongekend lekker ook super-gezond! Lees hier meer over cranberry’s. Maak er bijvoorbeeld eens deze verrukkelijke compote van! Ontzettend snel klaar en bovendien heerlijk door tal van gerechten!

dit heb je nodig:

  • 400 gram verse cranberry’s, liefst uit Nederland en biologisch ( te vinden in de biowinkel)
  • twee eetlepels  erythritol suiker
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra

zo maak je het:

Gooi de cranberry’s in een ( liefst gietijzeren) pan met dikke bodem, en breng ze samen met de suiker aan de kook. Blijf steeds goed roeren tot er voldoende vocht is vrijgekomen. Zet het vuur laag , doe de deksel op de pan en laat kort pruttelen. Kijk om de 3/4 minuten onder het deksel, en roer door, zodat er niets aanbrandt.  Vul goed schoongewassen glazen potjes met de compote en draai de deksel er stevig op. Zet de potten enige tijd op het deksel om vacuüm te trekken. Laat eerst kort afkoelen buiten de koelkast, bewaar daarna in de koelkast.

cranberry compote 1

Wil je het wat zoeter, gebruik dan wat extra stevia kristal sweet en wat ceylon kaneelpoeder. Cranberry’s smaken vrij zuur en kunnen gekookt wat bitter ( na) smaken. Dit voorkom je, door het wat extra te zoeten. Wil je alles echt lekker glad? Zet de staafmixer er dan kort in. Lekker in toetjes/desserts, maar probeer ook deze goddelijke cranberry mousse eens! 100% vegan!

SAM_3168

Deze verrukkelijke mousse maak je met aquafaba. Hoe je dit maakt, lees je hier. Je kunt allerlei soorten kookvocht van bonen gebruiken, maar ik adviseer spliterwten-kookvocht. Klop met de mixer anderhalve eetlepel compote door het ei-vrije schuim. Door de stevige substantie van de compote zal de mousse direct lekker dik en lobbig worden en een mooi kleurtje krijgen.

SAM_3170

 

GODDELIJK! Blijf daar maar eens vanaf!

Direct naar het recept voor de vegan ei-vrije eiwitschuim? Klik hier! 

 

2 Reacties op “cranberry compote + cranberry mousse ( vegan)

  1. Ook heel lekker: ananas erdoor! Scheelt ook weer een hoop ander zoet om toe te voegen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *