Dag 2018…..

“ so this is christmas…and what have you done? Another year older, a new one has began…

Dit zingt John Lennon ons ieder jaar weer toe. Hij kon het niet meer treffend zingen. Want ik denk, dat ik niet de enige ben die in zo’n laatste week van een jaar pas echt een beetje stil lijkt te staan en terugblikt wat er allemaal is gebeurd afgelopen maanden. Dat is best confronterend. En lijkt het, alsof je nu pas alles in alle heftigheid binnen krijgt. Steeds weer neem ik mij voor meer te genieten, meer in het nu te leven, meer bewust zijn van het leven die veel te snel voorbij lijkt te glippen. Nu ik terugkijk, vraag ik mij af waar dat jaar is gebleven….
2018 was voor mij “ het” jaar. Het was voorn mij erop of eronder. Ik wil erg graag dat veel dingen veranderen. En begin 2018 had ik mij een aantal doelen gesteld. Daar wilde ik knetterhard voor gaan werken.
Een van die doelen was, dat ik mij meer ging bezighouden met mijn werk als kritisch health blogger en minder met recepten. Recepten bedenken is nog steeds hartstikke leuk, maar het was voor mij geen uitdaging meer. Ik besloot eind 2017 dan ook, om geen ( recepten) boeken meer te gaan schrijven. Daar was ik echt een beetje klaar mee. Een ander doel was dat ik mij meer zou gaan bezighouden met vloggen. Alhoewel ik mij nu niet erg vind “ plakken” op beeld, vond ik het toch erg belangrijk om via vlogs en filmpjes meer te communiceren met mijn fans en volgers. Ik merkte dat hier vrij veel behoefte aan is. Ik wilde veel dingen anders aanpakken en deze moesten ook gaan werken. Ik wilde vooruit. Ik had erg het gevoel stil te blijven staan, vooral in mijn werk.
Meestal ben ik nooit zo van het vooruitplannen. Maar dit jaar wilde ik echt het roer omgooien. Ik merkte aan mezelf dat ik wat verveeld raakte, en ook gingen de negatieve kanten zwaarder wegen dan de positieve. Ik gaf mezelf nog een jaar de tijd. Was er nu nog niets veranderd, dan zou ik de stekker eruit gaan trekken.
We zijn nu op het punt gekomen. Is er wat veranderd?
Terugblikkend was het een zeer stormachtig jaar, zowel werk als privé. Veel pieken, veel dalen. Het heeft me erg veel mooie dingen gebracht, maar ook heftige. Terugkijkend mag ik gelukkig wel concluderen dat het een vruchtbaar jaar was. Waarin ik vooral mezelf tegenkwam, en ik veel mooie “ echte” mensen om mij heen heb weten te verzamelen. Laat ik voorop stellen dat ik vooral ontzettend dankbaar en gezegend ben dat het jaar in goede gezondheid is verlopen. Dat is mijn grootste geschenk, ieder jaar weer. Daarnaast ben ik zo enorm dankbaar dat mijn moeder en dierbaren die heel erg dichtbij mij staan ook in goede gezondheid door 2018 mochten wandelen.
Vriendschappen zijn in 2018 enorm versterkt. Dat vond ik echt een zeer fijne ontwikkeling. Uiteraard waren er een aantal momenten dat een aangenomen hechte vriendschap helemaal niet zo hecht  bleek te zijn. Daar leer ik weer van.
Een vriendschap waar ik zo onwijs blij mee ben, is de vriendschap tussen mij en Mieke ( van www.puurmieke.nl) We gaan al jaren terug. Toen zij startte met haar prachtige webwinkel, starte ik zo’n beetje mijn carrière switch naar het bloggen en schrijven. We zijn samen gegroeid tot waar we nu samen staan,. Veel mensen zijn gekomen en gegaan, maar onze vriendschap bleef hecht. Afgelopen jaar is onze vriendschap enorm hechter geworden, we hebben samen ontzettend veel leuke dingen gedaan. Zo was daar de FAVORITE BOXEN,. Een idee van mij waar Mieke meteen werk van heeft gemaakt en veel heeft geïnvesteerd. Het was een bescheiden succesje, maar genoeg voor ons beiden om er gelukkig mee te zijn.
Dankzij Mieke kon ik ook heel veel mooie kortingsacties realiseren voor mijn fans en volgers. Door haar inzet, haar ruimte in haar winkel om deze acties te kunnen houden, hebben we afgelopen maanden echt supermooie hoge kortingsacties kunnen geven. Natuurlijk moesten de leveranciers ook leuk meedoen. En dat was vaak niet makkelijk, omdat ik niet voor lage kortingen ga. Vanaf 20% is zo’n beetje mijn startpunt. Logischerwijs is dat voor leveranciers niet aantrekkelijk, omdat ze er zelfs vaak nog op moeten toeleggen. Maar wat een paar geweldige leveranciers kreeg ik mee! Ik noem er een paar:
Montana
– Biocare on line
– Van der Pigge
– JouwBox
– Big green smile
– Greensweet-stevia
– Royal Green
– Mattisson
– Wartmann
– Cool Bear
– Marcel’s Green soap
Ik vergeet er vast nog een heleboel, maar daardoor is het niet minder gemeend, dat ik zeg vreselijk dankbaar te zijn voor hun attente bijdrages aan mijn kortingsacties. Dankzij jullie inzet en die van Mieke hebben we afgelopen jaar waanzinnig veel mensen erg gelukkig kunnen maken. Mooie, eerlijke, duurzame en meukvrije producten dichterbij naar de consumenten brengen is mijn missie, en dankzij deze kortingsacties kan ik dit op mijn manier realiseren. Dat maakt me gelukkig. DANK JULLIE WEL!
Onverwacht kreeg ik begin 2018 dan toch een leuk aanbod van een net gestarte uitgeverij. Of ik een leuk boek wilde gaan schrijven. Net nu ik dit min of meer had afgesloten, kwam dit op mijn pad. Ik wilde dit wel, maar dan echt een informatief boek. Uiteraard horen recepten bij mij, en ik zal dan ook geen enkel boek uitbrengen zonder recepten ben ik bang, maar ik wilde nu eens een goed boek schrijven waar mensen ook daadwerkelijk wat aan kunnen hebben. Dit is PUUR NATUUR GROENTE geworden. Een boek, om meer groente te eten. Tot nu toe verkoopt het aardig goed, al was het helemaal mijn insteek niet. Het was een “ one time event” en ik ben ook niet van plan om volgend jaar nog boeken uit te gaan geven. Tenzij er wat leuks op mijn pad komt natuurlijk.
Mensen, die ik ook eeuwig dankbaar ben, zijn de geweldige mensen bij www.pumbo.nl. Zij zijn mijn reddende engelen als mijn website weer kuren heeft, of problemen geeft. Ik ben hen zo ongelofelijk dankbaar dat zij dit niet eens beseffen. Ze helpen mij zo enorm, dat ik dit niet in woorden kan vertalen. Voor hen wellicht niets, maar voor mij betekent het zoveel. Ze zijn mij net als Mieke al jarenlang trouw en daardoor erg dierbaar. Ik bracht in 201 / 2012 mijn roman uit bij hen, en de hulp en service viel mij toen al direct op. Wat een zegen, om dit soort mensen achter je te hebben staan. THANKS GUYS! Jullie zijn goud waard.
Natuurlijk was het niet alleen maar leuk en mooi in 2018. In de zomer was er zelfs een breekpunt waarin ik 99% ver was, om te stoppen. Ik kan niet teveel op zaken ingaan, maar in de zomer gebeurde er iets ( werk gerelateerd )  wat mijn hele wereld ondersteboven zette. Ik ging er bijna aan onderdoor. Dit was bij far het heftigste wat ik afgelopen jaar moest doorstaan. Het is nog altijd een zeer beurse plek, die ik liever niet wil aanraken. Ik heb mezelf weten op te rapen en ben verder gegaan, waar ik trots op ben. Maar die periode…het was de hel. En ik zal dit niet vergeten. Mijn tijd komt vast nog wel eens, om mijn kant van dit verhaal te mogen vertellen.
En dan is daar altijd nog steeds de negativiteit. Mensen die je bespugen of aanvallen. Omdat jij iets hebt geschreven of gezegd wat hen niet aanstaat. Vorige maand postte ik op Facebook een post met mijn gedachten over het veganisme. Ik noem mijzelf een 98% veganist maar daar waren de fanatiekelingen het niet mee eens en noemden mij o.a een aandachtshoer en een gore dieren hater. Dit raakte mij uiteraard wel. Maar gelukkig relativeer ik erg snel. Ik vond het vooral respectloos. En jammer dat we zo met elkaar omgaan these days. Het werd een grote discussie in elk geval. Ik kon er om lachen. Want het zegt meer over deze mensen dan over mij. Kritiek mag, een mening hebben ok, maar de giftigheid, het respectloze van veel mensen op social media, dat vind ik akelig en naar. Ik ben het ook met heel veel dingen niet eens. Maar ik zal nooit en te nimmer respectloos zijn. Dat vind ik onmenselijk. ( klik hier) 
Terugblikkend kan ik zeggen, dat afgelopen jaar vruchtbaar was. Ik heb weer de nodige spirit en inspiratie gekregen voor nieuwe dingen. Ik wil in 2019 door knallen met nieuwe ideeën en deze uit gaan werken. Is mijn missie geslaagd? Ik vind van wel, ondanks heel wat teleurstellingen en heftigheid. Maar hoort dat niet een beetje bij het leven?
Waar ik vooral ontzettend dankbaar voor ben zijn mijn fans en volgers. Ze zijn mij zo ontzettend dierbaar. Ik heb een grote groep die mij al jaren volgen en dat voelt toch een beetje als familie. Ik zal mij altijd 1000% blijven inzetten voor deze mensen. Voor hen werk ik knetter-hard. Voor hen ben ik bereid heel ver te gaan. Ik blijf opkomen voor de consument in deze krankzinnige voedselindustrie. Ik blijf mijn uiterste geven om de echt mooie producten beschikbaar en bereikbaar te maken voor iedereen. En daar wil ik zelf niet rijk van worden. Onafhankelijk werken blijft voor mij dan ook prioriteit nummer één.
Lieve allemaal, ik wil jullie ontzettend bedanken voor afgelopen jaar. Woorden kunnen mijn intense dankbaarheid niet verwoorden, maar geloof mij, mijn dankbaarheid reikt tot aan de lucht. Zonder jullie was er geen Mwukvrij met Monique en zag mijn leven er heel anders uit. Ik hoop mijn missie voort te kunnen gaan zetten in 2019. Met alle mooie mensen om mij heen die nu om mij heen zijn verzameld. Aan mij zal het niet liggen. Ik ga door met de onderste stenen boven halen, het graven, mooie kortingsacties, blogs en vlogs, en wat er nog meer op  mijn pad zal komen.

FIJNE JAARWISSELING EN HOU VAN ELKAAR! 

15 Reacties op “Dag 2018…..

 1. Nou Monique, ik bedank jou! Voor al die eerlijke informatie die je ons geeft en het vele werk wat daar in zit. Een parel ben je. Ik hoop dat we in 2019 weer veel van je mogen leren, net als in 2018.
  Lieve groeten, Wendy

 2. Monique……je bent een grote inspiratie voor me!
  Wat is er toch een misleading in de voedselinfdustrie…..!
  Het lijkt wel of ze ons ziek willen hebben en onder 1 hoedje spelen met …..
  Big Farma.
  Mensen zoals Jij zijn hard nodig!
  Zulke voorlichting,zoals die oa. van jou is in de ogen van de slechterikken
  zeer ongewenst…….vandaar al die shit,die over je uitgestort wordt!
  Ik kocht je Groenteboek en kan dat zeer aanbevelen.
  Alle Goeds voor jou in 2019!

 3. Dank je wel Monique voor alles.
  Ben ook heel blij dat je doorgaat.
  Een mooi 2019 toegewenst

 4. Hallo Monique,
  Ook ik kijk steeds weer uit naar jouw onderzoeksresultaten en ben je zeer dankbaar.
  Ik wens je heel veel succes in 2019 bij het realiseren van je dromen

 5. Ben nog maar kort fan van je maar al wel een hele grote geworden! Je schrijft zo eerlijk daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Heb al van diverse acties gebruik gemaakt en ben daar heel blij mee! Ik wens jou een heel goed 2019!!

 6. You go girl. Go on! Bedankt voor het vele werk wat je er in investeert. Alle goeds voor 2019.

 7. Ik kan alleen maar zeggen GOED BEZIG EN GA ZO DOOR er zullen altijd mensen zijn die kritiek hebben maar kijk verder en je dankbrief zegt genoeg.
  Ikvwoon vlakbij Mieke en wil daar de producten halen, ook je boek, maar het is er nog niet van gekomen ….
  Ik vind je verhalen en kortingen super.
  Ook jij BEDANKT .

 8. Je bent puur Monique, zo helemaal jezelf.
  Ik hou van je!
  Mijn moeder zei altijd: Al wat ze denken hebben ze toe!
  Geldt natuurlijk ook voor wat ze schrijven. Het behoort hen toe.
  Ik wens jou een liefdevol en warm 2019 toe.
  Liefs Lydia

 9. Trek je niks aan van dit ‘soort’ mensen – ze zijn niet wijzer! Ik vind je ’n kanjer!
  Dank voor al je werk en ’n mooi 2019 gewenst!

 10. Lieve Monique .
  Ik wens je een inspirerend , succesvol De schouders eronder 2019.
  Ik vind je brieven fijn om te lezen. Met jouw kennis , doen je lezers hun voordeel en het start discussie op.
  Eeh
  kortom , een goede start van het Nieuwe jaar

 11. Beste Monique,

  Wat ben ik blij te lezen dat je de handdoek niet in de ring hebt gegooid. Sterk, dat je jezelf wist te motiveren om toch door te gaan. Ik ben er heel blij mee. Ik lees je blogs graag en steek er altijd wat van op. Verder vind ik je oprecht en ontzettend gedreven in je werk. Dat straalt er wel van af.

  Het aller, allerbeste gewenst voor 2019. Keep up the good work.
  En een fijne jaarwisseling.

 12. Hoi Monique,
  Je blog-verhalen zijn altijd lang maar lees ze met veel plezier en wordt er altijd wijzer van.
  Heel veel dank voor alles.
  Ga zo door en wens je een inspirerend, liefdevol en een mooi 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *