De grote natuurlijke gezicht-masker-test 2020

Eens per week vaste prik: een lekker ontspannend gezichtsmasker. Meestal doe ik dit op zondag, zo’n dag dat alles mag en even niets MOET. Ik leid een zeer druk leven, en zo’n rust puntje in de week is dan ook meer dan welkom. Ik neem er even de tijd voor, en alhoewel ik te draai-konterig en te onrustig ben om even een kwartiertje achterover te leunen, geeft het mij een heerlijk ontspannend gevoel. Ik denk zelf dat een maskertje op je gezicht gewoonweg zo’n uitwerking geeft, geen idee. Wellicht zouden ze dit eens moeten onderzoeken 😁 maar in ieder geval geeft het mij mijn brood-nodige rust-puntje in een week.

Niet alleen mijn geest komt even tot rust, ook mijn huid knapt er zienderogen van op. Nu dat ik onlangs 50 mocht worden ( wat een Blessing! 🙏🏼 ) merk ik, dat de-tand-des-tijds ook bij mij toeslaat. Het zijn prachtige natuurlijke processen, maar ik denk dat ik voor iedere vrouw spreek als ik zeg dat ik het liever niet zou moeten ondervinden. 😩 Het blijft mooi om ouder te mogen worden, maar anderzijds willen we het ook tegenhouden. Nu mag ik niet mopperen. Ik ben nog aardig rimpel-vrij, en mijn huid is nog aardig in de plooi. Rondom mijn ogen heeft het verval wel toegeslagen, maar als dat alles is…..🙌
Mijn huid is een geval apart. Het is gevoeliger dan gevoelig, tot het extreme af. Het is zeer teer en neigt ook snel tot droogheid. Ik moet mijn hele leven al oppassen wat ik op mijn huid smeer. Mijn moeder had er kopzorgen over omdat ik als baby in de luiers continu met uitslag liep. Uiteindelijk hielp alleen een medicinale zalf. Over de jaren is het voor mij een ware zoektocht ( en veldslag) geweest om te komen tot waar ik nu ben. Omdat mijn huid erg reageert op synthese en chemicaliën viel voor mij al vroeg in mijn jonge puber-jaren de leuke, goedkope make-upjes en Nivea af. Ik kwam al vroeg in aanraking met natuurlijke verzorging, al was dat in de jaren 70/ 80  nog niet zo populair. Afijn: mijn huid is op dit moment van mijn leven nog nooit zo rustig en tevreden geweest. Ik denk, dat ik mijn ultieme verzorging dan ook heb gevonden. En daar draagt zeker het wekelijkse masker-momentje aan bij
Gezicht-maskers dus. Velen weten wel wat het is, en dat het een bepaalde functie heeft voor de huid. Maar de meeste mensen doen maar wat. Kopen gezichtsmaskers die nog geen euro kosten en het verder wel geloven. Maar gezichtsmaskers zijn belangrijker en waardevoller dan wordt gedacht. Afhankelijk van een huidtype, en een leeftijd kunnen gezichtsmaskers een ware schoonmaak-beurt zijn voor je gezicht. Ik heb zelf veel gezichtsmaskers gebruikt over de jaren, en weet, hoe belangrijk het is om een juiste keuze te maken. Ik heb mijn fans en volgers gevraagd, of zij het interessant zouden vinden, als ik een paar maskers zou gaan testen. Daar werd massaal op gereageerd en ik ben direct aan de slag gegaan om natuurlijke gezicht-maskers te verzamelen. Maar eerst: wat zijn gezichtsmaskers en is het nu echt nodig? En kunnen we het niet gewoon ook zelf maken?

WAT ZIJN GEZICHT MASKERS?🙄

Gezicht maskers zijn laagjes die we op het gezicht aanbrengen , die uit verschillende ingrediënten kunnen bestaan. Alles wat we op de huid smeren wordt voor zo’n 65% opgenomen en bereikt de diepere lagen van de huid. In deze lagen kunnen zich tal van verontreiniging ophopen, denk aan make up, verzorgingsproducten, en luchtverontreiniging. Bepaalde substanties kunnen diep in onze poriën doordringen waardoor de huid kan worden gereinigd, en bijvoorbeeld sneller van hun afvalstoffen kan worden bevrijd. Er zijn ontzettend veel samenstellingen, en ook soorten maskers. De meest voorkomende zijn:
CREME GEZICHTMASKERS:
Dit zijn, zoals de naam het al zegt, maskers die niet opdrogen of hard worden op de huid. Het legt een dikke laag op je huid en voelt zacht en zalvig. Ze bestaan meestal uit een olie / wateremulsie waaraan bepaalde werkende stoffen worden toegevoegd, zoals planten extracten. Creme-maskers zijn voornamelijk bedoeld om de huid een extraatje te geven, en worden vrij veel toegepast bij de gevoelige huid.
PASTA/KLEI GEZICHTSMASKERS:
Dit zijn maskers die wel opdrogen op je huid, en strak en trekkend aanvoelen. Ze hebben een zeer reinigende werking. Sommigen zijn zo diep-reinigend, dat ze ongeschikt zijn voor de gevoelige huid, omdat dit irritaties kan geven.
Je hebt pasta / kleimaskers in erg veel gradaties. Zo zijn er kant-en-klaar maskers die je direct aan kunt brengen, maar ook poeder-maskers. Dit moeten we thuis nog aanlengen met water. Pasta en kleimaskers zijn vooral bedoeld om je huid te reinigen.
GELEI GEZICHTSMASKERS:
Gelei-maskers worden meest gebruikt om het vocht in de huid te herstellen. Het droogt niet op op de huid, maar voelt wel strak en trekkerig. Door de samentrekkende werking wordt de vochtbalans in de huid hersteld.
GEDRENKTE GEZICHT-MASKERS:
Deze maskers zien we afgelopen jaren steeds vaker. Het zijn voorgeknipte maskers, die meestal van sterk papier worden gemaakt. Deze maskers zijn gedrenkt in een vloeistof. Door het masker op te brengen en dit een kwartier te laten zitten, wordt de huid intensief gevoed. De huid voelt dan weer zacht en soepel.

WELKE HEB JE NODIG?🤔

Het is aan jou, wat je voorkeur is. Ik gebruik zelf liefst klei-maskers, maar tussendoor vind ik een créme masker ook erg fijn. Wat het allerbelangrijkste is, is dat je een masker kiest, waar je huid daadwerkelijk wat aan heeft. Het is daarom erg belangrijk om uit te vissen wat jouw huid nodig heeft en niet “ op de bonnefooi “ een masker aan te schaffen. Wil je het echt goed doen, dan kun je een huid-analyse laten doen bij een erkend schoonheidsspecialiste die werkt met dit soort apparaten. Sommige salons bieden afzonderlijke huid-analyses aan. Vind je dit een brug te ver, kun je goed naar je huid kijken. Vaak weet je gelukkig zelf wel, wat de pijn-punten zijn, zoals een onrustige huid, een gevoelige, vlekkerige huid, of een zeer onzuivere, vettige huid. Ook is de omgeving waarin je leeft een belangrijke pijler. Je kunt je voorstellen dat de lucht in een drukke stad met veel verkeer verontreinigend werkt, en je daarom wellicht wat meer nodig zult hebben om je huid in optimale conditie te houden.
Ook speelt leeftijd een rol. Ben je 40  / 50 / 60 + , dan heeft je huid meer nodig dan een 20 / 30 + huid. Tot slot kunnen er diverse huidaandoeningen een rol spelen. Kortom: een gezicht-masker is niet zo 1/2/3 te kopen, je moet dit wel overwogen doen, en niet afgaan op een lekker geurtje, of een grappig maskertje op je gezicht. Sterker nog, gebruik je verkeerde maskers, kan je huid daar een flinke optater van krijgen, en werkt het averecht.
Maar HOE kies je dan een goed masker?😟 Laat ik mezelf als voorbeeld geven.
Ik heb dus :
een zeer overgevoelige huid
– een vrij droge huid
– een rijpe 50+ huid
– een zeer kwetsbare huid
Ik heb dus nodig:
– een masker die mijn huid diep reinigt
– een masker wat het vocht in mijn huid herstelt
– een masker die mijn huid ondersteunt
– een masker met milde en zachte, maar goed werkende ingrediënten
Alles bij elkaar getrokken kom ik uit op een milde klei / pasta masker. Dit reinigt tot diep in de poriën, herstelt de vochtbalans, geeft mijn rijpere huid wat ondersteuning en last but not least, het maakt mijn huid niet onrustig / vlekkerig / pijnlijk en trekkerig.
De volgende stap is op zoek te gaan naar een klei-masker wat aan mijn eisen voldoet.

WAAROM JE LIEVER VOOR NATUURLIJKE MASKERS ZOU MOETEN KIEZEN

Ze zijn zo leuk……die kant en klaar maskers die je voor een habbe-krats bij Action, Kruidvat en Etos kunt kopen. Er zijn er ook nog eens ontiegelijk veel. Het gaat meestal om zakjes die in twee delen zijn verpakt, zodat je twee x het masker kunt gebruiken, en kosten dan nog geen euro. Ze zien er leuk en aantrekkelijk uit. “ ….ah, dat neem ik mee, geen geld en lekker even thuis een maskertje! “ 😁 Daar ga je geen dure potten of tubes voor aanschaffen, right? Nope. WRONG. 😕
Zie hier een gemiddelde ingrediënten lijstje van zo’n hip en geinig goedkoop maskertje….Het zit  meestal vol met synthetische en agressieve stoffen, die zeker een gevoelige huid behoorlijk kan pesten. Ook moet je onthouden, dat zo’n 65% door de huid wordt opgenomen, en dat een masker gemiddeld 15-20 minuten op de huid blijft zitten. De hoeveelheden, en welke  stoffen kan per masker verschillen. Zo kwam ik in diverse maskertjes stoffen als chlorphenesin tegen, wat wordt gebruikt als conserveermiddel . In de farmaceutische industrie wordt dit gebruikt als een spierverslapper. Ik kwam ook opmerkelijk veel PEG’S tegen. PEG staat voor “ polyethyleen glycol. PEG is de afkorting, wat wordt gevolgd door een nummer , bijvoorbeeld PEG-40, PEG-8 enzovoort. De nummers geven het aantal ethyleen-glycogeen eenheden aan in de polyethyleen ketting. Het gaat om een gesynthetiseerd ingrediënt. In cosmetica en verzorgingsproducten wordt het veelvuldig toegepast als emulgator. Het wordt in reinigende verzorgingsproducten toegepast omdat het als geen enkele andere stof vet , water en verontreiniging aan elkaar vindt waardoor alles met behulp van water moeiteloos kan worden weg gespoeld. In basis wordt de synthetische stof door een olie ( meestal een natuurlijke) gedragen.
Over PEG’S wordt veel geschreven, meestal erg negatief. Het zou kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, onze vocht huishouding aan kunnen tasten, en het veroorzaakt huid irritatie. Dit is deels terecht. Als PEG’S op een pure manier wordt geproduceerd, is het relatief veilig bestempeld door de EU.Helaas gebeurt dit niet altijd, waardoor de hierboven genoemde klachten terecht zijn. Hoe zit dat? Wel, bij producties van PEG’S kan er 1.4 dioxaan ontstaan. Dit is volgens de EU CLP-indeling een zogenoemde “ carcinogeen” in de tweede categorie ( waar inhoudt dat het wordt verdacht van het veroorzaken van kanker) Hier is on-voldoende bewijs voor bij mensen, maar meer dan voldoende bewijs bij dieren. De EU heeft PEG’S alleen goedgekeurd, als deze zuiver zijn gemaakt en vrij zijn van deze 1.4 dioxaan.  Dankzij verbeterde zuiveringstechnieken verdween deze “ dreiging “ min of meer naar de achtergrond, maar laaide weer op toen het Nederlandse NVWA ( Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit ) een onderzoek deed naar de hoeveelheden PEG’S in verzorgingsproducten die in Nederland vrij verkrijgbaar zijn. Er werden in dit onderzoek 105 producten getest op de aanwezigheid van dioxaan. In 52 van de 105 geteste producten werd 1.4 dioxaan aangetroffen. Alhoewel de concentraties zodanig laag waren waardoor er geen direct gevaar was voor de volksgezondheid, was het groot nieuws, en terecht, want het hoort er natuurlijk niet in te zitten. In twee producten ( haargels ) werd het wel in zulke hoge concentraties aangetroffen dat de producten van de markt zijn gehaald.
Ook hier geldt, dat een veilig verklaard product niet wil zeggen dat het echt veilig is en dat het de nodige irritaties op de huid en haar kan geven. Ik ga erg slecht op PEG’S. En met mij vele andere mensen. Vergis je ook hier niet in “ natuurlijke alternatieven” waar wordt gewaand dat er geen PEG’S aanwezig zijn. Ik tref tot mijn grote verbazing regelmatig veel PEG’S ( verschillende nummers ) aan in zogenaamde natuurlijke en zelfs biologische alternatieven. Let dus goed op, ook als je natuurlijke maskers koopt.

JE KAN HET TOCH OOK GEWOON ZELF MAKEN?🙁

Gezicht ( en ook haar) maskers worden erg veel zelf gemaakt, van pure ingrediënten als fruit, honing, olie en melk. Dit lijkt het beste, en meest voor de hand liggend als je graag puur en natuurlijk kiest. Veel van deze pure producten bevatten best wat waardevolle stoffen. Als je een jonge huid hebt ( 10+ -20+ ) heeft je huid nog niet zoveel extra’s nodig en zou je absoluut het af kunnen met deze simpele zelf-gemaakte maskertjes. Maar als je een oudere huid hebt ( vanaf 30+ ) en bijvoorbeeld een huid met problemen, zijn de geavanceerde natuurlijke maskers belangrijker. Verse producten hebben wel “ wat” in huis om de huid te voeden en te verzorgen, maar het geeft niet die diepere reiniging. Voor de opperlaag van de huid is het overigens meer dan prima. Dit merk je ook. Het zal altijd een lekker zacht resultaat geven wat jou ook weer een erg goed gevoel geeft. Maar echt diep zal het de huid niet in trekken. Als je bijvoorbeeld een droge en schilferige huid hebt heeft het hydratatie nodig. Een papje van bijvoorbeeld een avocado , wat olijfolie en honing zal de huid zeker wat op weg helpen, maar wil je echte diepere hydratatie, dan zijn er meer hulptroepen nodig. Kortom: homemade maskers zijn meer dan prima, maar let goed op wat je huid vraagt. En: je kunt je homemade maskers ook verrijken met bijvoorbeeld klei, planten ( extracten) en pure olie. Dit kun je in biowinkels en speciaalzaken kopen.

WAAR LET JE OP BIJ AANSCHAF?🙄

Goed.
Nu je het één en ander weet over gezicht-maskers en hoe jij de geschikte voor jouw huid kiest, zijn we er nog niet. Eerder zei ik, dat de markt oververzadigd is. Wat het voor de consument alleen maar lastiger maakt. Welk merk? En waar let je op?
– Zorg, dat je een 100% natuurlijk en liefst biologisch masker kiest . Deze vind je in de biowinkels en on line bij betrouwbare webwinkels
– Let héél erg goed op de ingrediënten lijst. Helaas komt het vaak voor dat ook in natuurlijke en biologische maskers gruweltjes zitten verstopt. 
– Lees recensies, en kies een betrouwbaar merk / een betrouwbare leveranciers. Dit zijn leveranciers die goed zijn te bereiken en een goede reputatie hebben.
– Win zoveel mogelijk informatie en advies in. Vraag bijvoorbeeld aan erkende specialisten om raad en advies om jou te helpen de juiste keuze te maken.
– Koop alleen bij betrouwbare webwinkels. Er zijn gigantisch veel webwinkels die meuk verkopen. Let goed op.

HOE BRENG IK EEN MASKER HET BESTE OP?🙄

Vele maskers hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing, maar bij velen kan dit ontbreken, en dan moet je zelf maar uitvissen hoe je het opbrengt. Nu is het gelukkig geen wiskunde 😁 en kunnen we zelf bedenken hoe we het op het gezicht aanbrengen. Het ligt ook sterk aan wat jij zelf meest prettig vind, of meest handig. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld mijn vingers / vingertoppen, maar bij erg kliederige maskers zoals een kleimasker gebruik ik een kwastje. Wat meest belangrijk is:
* ..gebruik het masker niet in je woonkamer. Gebruik je badkamer, omdat maskers kunnen “ lekken” en vervelende vlekken in bijvoorbeeld tapijt of bank kunnen geven
* ..was je handen GRONDIG, als je deze gebruikt om op te brengen
* ..zorg ervoor dat je je kleding beschermt, bijvoorbeeld een handdoek over je schouders. Ook hier kan het voorkomen dat er iets op je kleding terechtkomt. Trek sowieso je mooiste kleding niet aan 😆 maar trek juist lekker-zittende kleding aan, voor meer ontspanning
* ..gebruik je liever een kwast, zorg dat deze steriel en schoon is
* ..als het je lukt ( mij lukt het niet 😁, miss-draaikont) blijf dan gedurende de intrek-tijd lekker achterover zitten, en geniet van het rust-puntje. Dit heeft een gunstige invloed op het uiteindelijke resultaat.
* ..begin met aanbrengen op het voorhoofd en werk zo uit over het gehele gelaat
* ..vergeet de kleine hoekjes en plekjes niet mee te nemen.
* ..pas op bij de ogen.
Verwijder het masker liefst met een schone, licht vochtige washand of katoenen doek die je steeds onder de kraan uitspoelt. Dep tot slot na met een koud omgespoelde washand / doek .

DE GROTE ( NATUURLIJKE) MASKER TEST

Voor deze test heb ik diverse natuurlijke ( en meest biologische) maskertjes verzameld. Ik heb ze getest op gebruiksvriendelijkheid, gemak, werking, en geef een algemeen cijfer en commentaar.
De maskers zijn gratis  en vrijblijvend ter beschikking gesteld door diverse leveranciers, waarvoor mijn hartelijke dank. NOTIFICATIE: er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, deze test is op eigen initiatief gehouden. Ook ontvang ik geen enkele inkomsten. Ook niet uit eventuele kortingsacties. De beoordelingen zijn 100% on-afhankelijk, en op basis van mijn eigen ervaringen.
Ik heb bij mijn keuze kritisch gekeken naar de ingrediënten. Alle hieronder geteste maskers bevatten geen gruweltjes en andere synthetische meuk. Sommigen bevatten pure, natuurlijke essentiële oliën voor geur, dit kan bij sommigen irritaties geven. Let daar op. Ik heb mijn gezicht na ieder masker ingesmeerd met een paar druppels SQUALANE.  Dit geeft de extra na-verzorging. Ik adviseer je zeker om voor een goede na-verzorging te zorgen. Veel mensen scrubben hun huid voordat ze een masker opbrengen. Dit doe ik nooit en nu dus ook niet. Mijn huid houdt niet zo van scrubben. En ik heb er verder geen enkele meerwaarde aan. Mijn huid neemt net zo goed na een reiniging het masker op. Maar dat kan voor jou uiteraard weer anders zijn.

EARTH LINE WHITE-TEALIFT INTENSE FACE MASK ( créme masker, € 22,95, 100 ml)

Het merk Earth line behoort tot mijn absolute favorieten. Het zijn stuk voor stuk fijne producten, met biologisch gecertificeerde ingrediënten. Earth line staat voor 100% puur en natuurlijk. Dit créme-masker is op basis van witte thee-extract, macadamia olie en alôe Vera. Het is gericht op hydratatie en voeding.
VERPAKKING: milieuvriendelijk. De tube is 100% recyclebaar. Wel vind ik het jammer dat er een doosje omheen zit.  Overbodig.
KLEUR: wit
SUBSTANTIE: zeer romig, bijna zalvig.
OPBRENGEN: Het opbrengen gaat prima. Ik gebruik mijn vingertoppen om de créme over mijn gezicht te verdelen en zachtjes in te masseren met draaiende bewegingen.
INTREKKEN: 10 minuten. Ik heb deze tijd strikt aangehouden. Het droogt niet, voelt licht trekkerig
VERWIJDEREN: Met een natte washand ging het er zeer snel af. Had wel wat moeite met de hoekjes.
EINDRESULTAAT / OORDEEL: Fijn masker. Echter ben ik niet zo’n fan van créme maskers, maar dit masker is echt heel erg fijn. Mijn huid reageerde er zeer goed op. Goed doorbloed, geen irritaties. Nadeel: het is best pittig geprijsd.
EARTH LINE white tea lift intense facemark kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK
CODE: MASKER20  in hoofdletters

SUIT MATTERS THALASSO  KLEIMASKER ( poeder, € 37,50, 100 gram )

Mijn persoonlijke topper uit deze test. Ik gebruik dit poeder nu enkele maanden en ik ben er meer dan super tevreden over. KLIK HIER om naar mijn uitgebreide review te gaan.

VERPAKKING: glazen pot met donker glas waardoor de kwaliteit van het poeder zo lang mogelijk behouden blijft
KLEUR: donker grijs / groen poeder
SUBSTANTIE: Je moet het poeder aanlengen met wat water. Ik gebruik zelf het serum van suit Matters of de aloê Vera gel om het poeder aan te lengen. Dit versterkt de werking aanzienlijk
OPBRENGEN: ik breng dit masker op met een kwastje omdat dit wat fijner gaat dan met de vingers.
INTREKKEN: intrek-tijd staat op 15 minuten. Het masker wordt hard . De geur is wat opmerkelijk, ik moest er de eerste keren even aan wennen, maar nu vind ik het juist zalig ruiken 😉
VERWIJDEREN: het kost iets wat meer omspoel-beurten, maar het gaat er verder vrij snel af.
EINDRESULTAAT / OORDEEL: ik ben erg enthousiast. Het is duurzaam, je doet erg lang met een pot. Het werkt als een tierelier. Als ik een maskertje heb gehad ziet mijn huid er stralend uit, goed doorbloed, voelt fluweelzacht aan en geeft geen enkele irritatie. SUPER!
SUIT MATTERS talloos masker kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK.
CODE: MASKER20 in hoofdletters

LA SAPONARIA PEEL OFF MASKER ( poeder, 30 gram € 4,40)

Biologisch gecertificeerd poeder op basis van klei, algen en magnesiumpoeder. Het gaat om een masker wat je van je huid af kunt trekken. Het zakje is goed voor twee behandelingen. Je moet 15 gram poeder met 45 ml water mengen, en dit op je gezicht aanbrengen. Dit wordt dan hard, droogt op als een soort film op je huid waardoor je dit er af kunt trekken.

VERPAKKING: zakje
KLEUR:  wit poeder
SUBSTANTIE: Je moet het poeder aanlengen met wat water.
OPBRENGEN: ik breng het met mijn vingers op mijn gezicht. Let goed op, dat je het niet in je haar / haargrens smeert en pas ook op met de wenkbrauwen.
INTREKKEN: wordt vrij snel hard.
VERWIJDEREN: Dat vond ik nogal een dingetje. Ik had hier en daar mijn haargrens toch meegenomen, en daar was het een drama om eruit te pulken….Ook was het op bepaalde delen van mijn gezicht nogal een gedoe om het eraf te krijgen. Wellicht heb ik de laag te dun erop gesmeerd.
EINDRESULTAAT / OORDEEL: prima masker. Mijn huid bleef rustig en Gad verder een irritaties. Mijn huid voelde erg zacht aan. Ik vind het alleen een heel gedoe met het afpulken. Dit is echt niets voor mij. Maar verder een heerlijk masker!
LA SAPONARIA peel off masker kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK
CODE GEEN CODE NODIG

PIROCHE ROSALPINA AGE PROTECT FIRMING MASK ( créme, 125 ml , € 36.00)

Een van de duurste maskers uit deze test. Dit masker is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Het verstevigt en herstelt. Op basis van plantaardige stamcellen van rhododendron, lariks-extract, calendula-extract, en Zwitserse den. Het is dus best een unieke samenstelling. Biologisch gecertificeerd.

VERPAKKING: tube, 100% recyclebaar / van gerecyclede materialen
KLEUR:  wit
SUBSTANTIE:zalvig
OPBRENGEN het opbrengen met de vingers gaat fijn. Het komt goed uit de tube en het in masseren voelt prettig.
INTREKKEN: het wordt niet hard, en gaat dus ook niet trekken of barsten
VERWIJDEREN: zeer snel, met de warme washand
EINDRESULTAAT / OORDEEL: ruikt erg lekker. Mijn huid reageert verder kalm en niet geïrriteerd. Mijn huid voelde na het masker heel er zacht en glad aan. Erg fijn gevoel. Mijn huid zag er goed doorbloed uit. Fijn masker voor een wekelijks onderhoud van de rijpere, overgevoelige huid. Dit is zo’n typisch masker wat je huid een sneller opfrisser geeft.
PIROCHE ROSALPINA créme masker kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK
CODE: MASKER in hoofdletters

SEA LINE BLACK MUD TREATHMENT ( Klei, 225 ml, € 25,95)

Dit is eigenlijk modder in een potje ! Dit modder is afkomstig van de mineraal-rijke dode zee, wat wordt vermengd met pure huid-oliën en kruiden. Dit modder-masker is bedoeld voor de probleem huid. Denk aan acné, psoriasis, eczeem, en onzuivere huid, maar ook zeer geschikt om dode huidcellen te verwijderen, het tegengaan van pigment, en een diepere reiniging. Het is eigenlijk minder geschikt voor de gevoelige huid, maar toch wilde ik deze meenemen in deze test en zelf uitproberen. Dat was dus best een beetje spannend.

VERPAKKING: pot
KLEUR: klei / modder kleur
SUBSTANTIE: modder
OPBRENGEN: ik heb dit keer weer mijn kwastje gebruikt. Ik vind het anders echt wat kliederig.  Maar het is ook prima met je vingers op te brengen.
INTREKKEN:  droogt vrij snel, wordt niet ” krakend” hard.
VERWIJDEREN: gaat vrij snel, wel hier en daar wat poetswerk
EINDRESULTAAT / OORDEEL:
Ik heb een niet-al-te-dikke laag opgesmeerd. Ik vind dat een beetje te spannend, want mijn huid reageert vrij snel. Mijn huid begon na enkele minuten te tintelen. Ik voelde het hier en daar zelfs een beetje licht branden. Voor mij een teken, dat ik het er snel af moest halen. Mijn huid was rood, en zichtbaar geïrriteerd. Maar ik had dit ook wel verwacht. Dit modder-masker is voor mijn huid een stap te ver. Maar absoluut een aanrader voor iedereen die kampt met een onzuivere huid. Het ruikt lekker, en de sensatie op de huid was ook prima. Maar wellicht niet erg geschikt voor alle gevoelige huidjes onder ons, daar is het wat te krachtig voor.
SEA LINE MODDER MASKER  kun je bestellen via DEZE BESTELLINK
CODE: GEEN CODE NODIG

HARMONIE ANTI-AGING MASKER ( créme,  50 ml, € 15,99 )

Dit masker is erg voedend, dus zeer geschikt voor een droge en behoeftige huid. Je kunt dit masker een / twee keer per week vrij snel tussendoor gebruiken. Het is echt zo’n masker die je kunt gebruiken terwijl je andere dingen doet. Het geeft je huid een directe extra voeding. Op basis van plantenoliën als jobsba, avocado, teunisbloem en sheabutter.  De producten van Harmonie zijn 100% natuurlijk, biologisch gecertificeerd en duurzaam. Het is helaas niet geschikt voor veganisten, het bevat wolvet.

VERPAKKING: tube
KLEUR: wit
SUBSTANTIE: zalvig
OPBRENGEN: zeer prettig, geeft een fijne eerste sensatie op de huid..
VERWIJDEREN: easy peasy met een natte washand. Alles gaat er direct goed af.
EINDRESULTAAT / OORDEEL:
Een simpel masker, werkt aardig goed. Mijn huid was na het masker lekker zacht en goed gehydrateerd. Ik zal het zeker nog vaker gaan gebruiken. Gewoon een fijn masker voor een fijne prijs.
HARMONIE ANTI-AGING MASKER kun jee bestellen via DEZE BESTELLINK
CODE:GEEN CODE NODIG

ESSE KLEI MASKER MET PROBIOTICA ( KLEI, 50 ML, € 42.00 )

Dit is echt een heel bijzonder masker, waar ik meest nieuwsgierig naar was. Dit merk baseert al hun producten op basis van probiotica. We kennen probiotica voornamelijk als een lekker hapje voor onze darmflora, maar in cosmetica kan het ook erg veel goeds doen. Dit heeft dit merk ontdekt. Het Esse Skincare laboratorium ontwikkelt nieuwe probiotica die de balans terugbrengt in de bacteriële ecologie van de huid zodat deze gezond genoeg is om bescherming te bieden tegen ziekteverwekkers alsook de aan ontsteking gerelateerde huidveroudering te vertragen. Daarom is dit masker behoorlijk uniek. Zij zijn van mening, dat chemische meuk het ecosysteem van onze huid allee maar kan verstoren, zij kiezen dan ook steevast voor 100% puur en vrij van meuk. Zo is dit masker verpakt in een donker glazen potje, zijn de klei-deeltjes geïoniseerd en is de pH waarde zodanig uitgebalanceerd voor een optimale micro-bioom. Het bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, is voor 48% biologisch, is fair trade voor 9% en veganistisch. Het klei is kant en klaar. Je kunt het meteen gebruiken. Je mag zelfs gewoon je vingers gebruiken in het potje, omdat het masker vol met probiotica zit is het niet kwetsbaar en onderhevig aan bederf. Er is bentoniet klei gebruikt.

VERPAKKING: glazen pot, donker glas voor een optimale kwaliteit-behoud.
KLEUR: klei / modder kleur
SUBSTANTIE: klei
OPBRENGEN: ik heb dit keer weer mijn kwastje gebruikt. Ik vind het anders echt wat kliederig.  Maar het is ook prima met je vingers op te brengen.Het ruikt echt heel erg lekker!
INTREKKEN:  het droogt licht op, maar trekt niet. k heb een vrij dunne laag aangebracht omdat ik kleimaskers op mijn huid altijd een beetje spannend vind. Maar mijn huid gaf onder het masker geen kick. Het leek zich prima te vermaken.
VERWIJDEREN: gaat heel erg makkelijk, met een vochtige katoenen doek. Snel verwijderd, geen achtergebleven resten.
EINDRESULTAAT / OORDEEL:
Ik ben zeer onder de indruk. Nee, ECHT MEGA onder de indruk. Wat een topper is dit. Het SUIT talloos masker heeft fikse concurrentie gekregen, en moet tot nu toe in deze test zijn eerste plek delen met dit geweldige klei-masker. Nadeel: het is niet goedkoop, éen van de duurste masker in deze test. Maar gezien wat het doet, is het de investering dubbel en dwars waard. Ik ben echt heel erg enthousiast. De volgende dag was mijn gezicht nog steeds fluweelzacht, glad en goed doorbloed. Zeer indrukwekkend.
ESSE KLEI MASKER kun je bestellen via DEZE BESTELLINK
KORTING: geen verzendkosten op het gehele assortiment bij COSMIC BEAUTY, gebruik de kortingscode MEUKVRIJ in hoofdletters

ESSE CREAM MASK ( creme, 50 ml, € 59.00)

De duurste uit deze test……dan MOET het wel een heel bijzondere zijn. En dat is het zeker, net als de voorganger uit deze test. Dit masker van ESSE is op basis van créme, en is uitermate geschikt voor een droge, rijpe en schilferige huid. Ook dit créme masker is op basis van probiotica., is 100% meukvrij, biologisch, en natuurlijk. Het Esse Skincare laboratorium ontwikkelt nieuwe probiotica die de balans terugbrengt in de bacteriële ecologie van de huid zodat deze gezond genoeg is om bescherming te bieden tegen ziekteverwekkers alsook de aan ontsteking gerelateerde huidveroudering te vertragen. Geschikt voor veganisten. Er zit een bijzonder extract in: kegelia extract. Dit is een Afrikaans fruit-extract die in staat is om de huid intensief te voeden en bijvoorbeeld een gestreste huid te kalmeren en te ontspannen. Dit extract is vrij kostbaar, ik denk dat deze pot daarom vrij prijzig is.

 

VERPAKKING: glazen pot, donker glas voor een optimale kwaliteit-behoud.
KLEUR: grijs-achtig
SUBSTANTIE: creme
OPBRENGEN: Gaat heel erg prettig met de vingertoppen. Mijn huid zoog het echt heel goed op. Vooral op mijn voorhoofd voelde ik het echt heel erg goed intrekken, ik denk dat de nood daar het hoogst was. Ook dit masker ruikt net zo lekker als het kleimasker van Esse. Fat maakt het intrekken ook echt wat aangenamer.
INTREKKEN:  droogt niet op, trekt niet en kraakt ook niet. Het geeft een lekkere sensatie op je huid.
VERWIJDEREN: gaat heel erg makkelijk, met een vochtige katoenen doek. Snel verwijderd, geen achtergebleven resten.
EINDRESULTAAT /OORDEEL:
Wauw…opnieuw stil gevallen van het eindresultaat. Mijn huid tintelde gewoon. Het was supermooi doorbloed, gaf een hele gezonde tint en een stralende huid. Nou….schuif maar op ESSE klei masker en SUIT kleimasker, want jullie moeten jullie gedeelde eerste plek delen met dit waanzinnig mooie masker. Nadeel: erg prijzig, maar opnieuw , ik denk zeker dat het de investering waard is, als je een gort-droge, gevoelige en gestreste pukkelige huid hebt. Dit masker DOET echt wat. En dat is toch ( voor mij althans) meest belangrijk, hoe duur of goedkoop ook.
ESSE CREAM MASK kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK
KORTING: geen verzendkosten op het gehele assortiment bij COSMIC BEAUTY, gebruik de kortingscode MEUKVRIJ in hoofdletters

PIROCHE PURE HYDRATION MASK ( creme,  75  ml , € 34.00  )

Dit masker komt ook uit de stal van Piroche. Dit is best een bijzondere créme-masker. Het bevat hyaluronzuur, Q10 en co-enzymen. Allemaal krachtpatsers voor de extreem droge huid. Het geeft een mega sterke hydratatie, waardoor zelfs de meest gort-droge delen van je huid van vocht worden voorzien.

VERPAKKING: tube
KLEUR: wit
SUBSTANTIE: creme
OPBRENGEN: Gaat heel erg prettig met de vingertoppen. Ik krijg er een lekker witte snoet van. Het wordt niet hard en voelt niet trekkerig.
INTREKKEN:  droogt niet op, ik voelde mijn huid wel een klein beetje tintelen. Ik heb daarom het masker iets eerder weer verwijderd.
VERWIJDEREN: gaat heel erg makkelijk, met een vochtige katoenen doek. Snel verwijderd, geen achtergebleven resten.
EINDRESULTAAT / OORDEEL:
Een zachte huid, wel was mijn huid een beetje geïrriteerd geraakt. Gelukkig trok dit vrij snel weer weg. Verder vond ik mijn huid een beetje trekkerig. Maar de geur is heerlijk, en dit is zeker een zeer fijn masker voor mensen met een extreem droge huid. Mijn huid is niet extreem droog, ik denk dat dit masker daarom voor mijn huid niet zo super-geschikt is voor wekelijks gebruik.
PIROCHE PURE HYDRATION MASKER kun je bestellen VIA DEZE BESTELLINK
CODE: MASKER in hoofdletters

MIJN TOP ACHT:

NUMMER 1 EN 2:

SUIT MATTERS TALLASO MASK EN ESSE KLEI MASKER:

Een gedeelde eerste plek voor twee klei-maskers. Ik vind klei-maskers persoonlijk echt heel fijn. Fijner dan andere soorten maskers. Ondanks dat kleimaskers wat meer ” gedoe” zijn om op te brengen en de huid wat reacties kan geven. Met zowel het klei-masker van SUIT MATTERS als het klei masker van ESSE ervaar ik geen enkele reactie. Mijn huid ziet er mooi en goed doorbloed uit. Prachtig glad, goed gereinigd, goed gehydrateerd. En, niet onbelangrijk, het effect blijft zeker een paar dagen na de behandeling nog zichtbaar. Ik ben van beide maskers echt onder de indruk,

NUMMER 3:

ESSE CREAM MASKER:

Een heerlijk masker om 1 of 2 x per week ” ter onderhoud” te gebruiken. Fantastische geur, fijne sensatie op de huid en een geweldig resultaat, wat dagen doorwerkt.

NUMMER 4:

ROSALPINA AGE PROTECT FIRMING MASK :

dit vind ik echt zo’n ” door-de-week-ff-snel-een-maskertje-tussendoor” masker. Om je huid een snelle opfrisser te geven.

NUMMER 5

PIROCHE PURE HYDRATING MASKER:

zeer fijn masker voor de extreem droge en vochtarme huid. Daar heb ik gelukkig niet zo’n last van, vandaar deze bij mij op de vijfde plek eindigt. Maar heb je dus echt last van een droge huid, dan is dit masker wellicht ideaal voor jou.

NUMMER 6:

HARMONIE FACE MASK:

Nog zo’n masker wat je voor een snelle boost voor je huid kunt gebruiken. Wel jammer van het wolvet, en ik vond de reiniging niet erg goed.

NUMMER 7:

LA SAPONARIA PEEL OFF MASKER:

Fijn masker, goede werking, maar dat gepiel is echt niets voor mij

NUMMER 8

SEA LINE MUD MASK: 

ik vond het een ” spannend” masker. Mijn huid gaf wel enige reactie, maar dat is logisch gezien mijn huid erg gevoelig is.  De geur vind ik ietsje minder, niet vies, maar ook niet geweldig.  Omdat dit masker voor mijn huid niet erg prettig is, staat hij in deze test op de laatste plek. Maar dit wil zeker niet zeggen dat het een slecht modder-masker is.

 

20% KORTING OP BIJNA ALLE GETESTE MASKERS!

Uiteraard heb ik gezorgd voor een leuke korting op ( bijna) alle maskers uit deze test! Ik mag op een aantal maskers een korting bieden van maar liefst 20% HOE WERKT HET?

  • Bij ieder beoordeelde / getest masker vind je een bestellink. Daar kun je je korting meteen claimen, sommigen hebben een code.  Die code staat onder de bestellink. Vind je geen code, dan kun je direct gebruik maken van de korting.
  • Zolang de voorraden strekkend zijn
  • De kortingsactie is geldig van vrijdag 31-1-2020 tot 2-2-2020
  • Op de ESSE maskers is helaas geen korting mogelijk, wel zijn de verzendkosten op het gehele assortiment in de winkel ( Cosmic beauty) geheel gratis
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van de deelnemende webwinkels.

 

 

 

7 Reacties op “De grote natuurlijke gezicht-masker-test 2020

  1. Hi! Wat fijn dat je tevreden bent met het resultaat van Esse Skincare! Maar toch het Cream Mask op 3? Haha, moeilijk kiezen he…
    Groet, Gabrielle, Salesmanager Esse

  2. Wat kort geldig! Dat is dus vandaag, maar ga morgen een midweek weg en weet niet hoe lang er zit tussen bestellen en bezorgen bij Esse? Want dan ligt het een paar dagen bij de buren, vind ik niet zo’n prettig idee…Heb wel belangstelling voor het kleimasker. Alleen: in laten trekken in m’n douche is geen optie, ik heb geen bad en ookgeen stoel in mijn erg kleine douche. Dus vind maskers altijd lastig, ga ook niet in m’n bh in m’n huiskamer zitten.. Nog gefeliciteerd met je 50e verjaardag! Duurtvoor mij nog een jaar… Enne: 24 uur werken achter elkaar is niet gezond, jemoet nl ook slapen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *