De nieuwe editie zes van JouwBox! Hoe meukvrij is hij deze keer?

Ik kijk er onderhand iedere keer naar uit: de JOUWBOX. Ik ben eerlijk gezegd niet erg onder de indruk van al die boxen, die we tegenwoordig om onze oren geslingerd krijgen. Negen van de tien keren zitten deze boxen vol gepropt met meuk met vooral een commercieel oogmerk. Daarin is JOUW BOX zo uitzonderlijk. Om te beginnen zien we de mannen achter deze box. Deze persoonlijke bereikbaarheid geeft de box al direct een hele andere dimensie. Daarnaast worden de producten zeer zorgvuldig uitgekozen. Met aandacht voor mens, dier en milieu. Dit maakt de box niet alleen meukvrij, maar ook NUTTIG en bruikbaar. De meest gehoorde klachten van al die boxen zijn voornamelijk dat veel producten onbruikbaar zijn of waar men niets mee kan. Dan is zo’n box uiteraard erg duur betaald.

De JOUW BOX is in veel opzichten dus anders. De persoonlijke touch, de producten zelf en de bruikbaarheid, het maakt dat deze box inmiddels tot mijn favorieten behoort. Het is een vrij unieke box, en iets om serieus naar uit te kunnen kijken. Een echt cadeautje voor de meukvrije liefhebber.
En dan is het nu alweer tijd geworden voor de zesde editie. Ik ben er meteen in gedoken. En uiteraard werp ik mijn kritische blik op alle producten…

WAT ZIT ER IN EDITIE ZES?

In de zesde editie vind je 11 producten, met een totale waarde van maar liefst € 142. Dit zijn de producten op een rij:

– Van Gelder vitamine C tabletten ( waarde € 7,95 )

– Moringa’s finest mooring olie ( waarde € 9,90 )

– Piroche Rosalphina bodywash ( waarde € 12,50 0

– Rude Health kikkererwt en linzen crackers ( waarde € 2,69 )

– MudMasky haar masker + shampoo ( waarde € 29.00 ) 

– Vitals vrouwenformule PRO ( waarde € 24,95 )

– Bee Honest lippenbalsem framboos / mint ( waarde € 3.99 )

– Royal Green thee discover-collection ( waarde € 3,49 )

– Seacret clean mud soap ( waarde € 25,95)

– Suit Matters eye cream ( waarde € 17,50 )

– Linwoods breakfest boost ( waarde € 4,49 )

Ben je een member ( daarover verderop meer ) dan ontvang je in je box ( die je automatisch thuis krijgt ) altijd iets extra’s. In deze box is het een heel bijzonder product, een voeten-masker van May Beauty met een waarde van € 25.00. Ik heb dit zelf nog nooit eerder gezien, laat staan geprobeerd en dat is ook weer één van de leuke kanten van JouwBox. Je maakt kennis met producten waar je normaal gesproken niet zo snel mee in aanraking komt. Dit voetmasker werkt weldadig voor je voeten. Het verwijdert eelt en kloven, en geven je poedelzachte en gladde voeten. Het heeft tevens een antibacteriële werking, en behandelt de gescheurde huid-delen. Het zijn twee sokjes, die je aan je voeten moet trekken, en dan 90 minuten moet laten trekken. Daarna was je je voeten zorgvuldig af, en na 3-7 dagen zal de bovenste huidlaag gaan vervelen. Na ongeveer 7 dagen zijn de dode huidcellen van de huid verdwenen en hou je gladde en zachte voeten over…

DE PRODUCTEN NADER BEKEKEN

Goed, de producten zien er op het eerste oog super uit. Maar ik zal ik niet zijn, om er een kritische blik over te werpen. Want is het ECHT wat?
VAN GELDER VITAMINE C TABLETTEN
We naderen de herfst en winterperiode al snel, en dat betekent dat veel mensen weer naar de vitamine C pillen grijpen. Ik slik zelf geen vitamine C omdat ik dit al ruimschoots uit mijn voeding haal. Deze vitamine C is zo’n beetje als andere, een synthetische vorm. Daarom zou het mijn keuze niet zijn. Ik zou voor pure en natuurlijke vitamine C gaan, zoals die van Royal Green. Wat ik ook een beetje jammer vind aan deze vitamine C is de coating. Deze is wel vegetarisch, maar gemaakt van een synthetisch polymeer. Dit wordt gemaakt door een chemische modificatie van cellulose. Het heet ook wel HYDROXYPROPYLMETHYLCELLULOSE ( HPMC ) Het is verder een veilige hulpstof dus geen zorgen. Maar ik heb het persoonlijk niet zo op chemisch bewerkte producten.
De samenstelling van deze tabletten vind ik ook vrij hoog: 1000 mg per tablet. We hebben per dag 75 mg nodig. Tenzij je het echt hard nodig hebt, vind ik de ADH van twee tabletten ( = 2000 mg) per dag wat veel. Gek genoeg is de standaard dosering van vrijwel alle vitamine C suppletie 1000 mg ( = 1 gram ) Dit komt, omdat er geen maximale veilige dosis is vastgesteld. Een teveel plassen we gewoon uit. Maar dit wil niet zeggen, dat dit verder onschuldig is, zeker niet als de tabletten langdurig worden gebruikt. De nieren worden namelijk extra belast. Het Vitamine Informatiebureau vertelt dat meer dan 1000 mg per dag een laxerende werking kan hebben. Ik vind de ADH van 2000 mg per dag in dit geval dus best opmerkelijk.
Wel fijne additieven vind ik het rozenbottelextract en de citrus bioflavonoïden. Dat maakt deze tabletten wel weer net even wat meer bijzonder dan andere conventionele vitamine C supplementen.
MORINGAS FINEST OLIE
Tja, wat kan ik hier nog meer over vertellen? Het is één van mijn favoriete producten. Ik gebruik het zelf al een aantal jaar, sinds dat ik in contact kwam met Jouke Berg , de man achter www.moringasfinest.nl Deze olie is zo loepzuiver, dat je het ook inwendig kunt gebruiken. Maar het wordt meest gebruikt voor de huid, de haren en de nagels. Ik gebruik het zelf vooral in de zomermaanden. Het is namelijk een olie wat zeer snel intrekt en dus geen vettige waas achterlaat op de huid. Dit vind ik zeker in de zomermaanden waar je toch al plakt aan alle kanten zeer fijn. Maar wat nog fijner is, is dat de olie de huid optimaal “ boost” en hydrateert. Ook haren en nagels zijn zo weer superzacht. Ik smeer steeds een “ erwtje” in mijn haarpunten Mijn haar gaat er flink van glanzen. Voor mij echt een topper! Wil je meer lezen over moringa? KLIK HIER
PIROCHE ROSALPHINA BODYWASH
Ook geen onbekende voor mij, deze bodywash van Piroche uit de Rosalphina lijn. Deze lijn is bijzonder geschikt voor de overgevoelige huid. Het bevat verder ook geen meuk, alle ingrediënten zijn op basis van 100% natuurlijke grondstoffen. Wil je meer lezen over deze bijzondere Rosalphina lijn? KLIK HIER 
RUDE HEALTH KIKKERERWTEN / LINZEN CRACKERS
Noem het toeval of niet, maar ook deze specifieke smaak van dit merk is mijn grote favoriet. Vond het daarom erg verrassend hem ook in de JouwBox tegen te komen. Ik koop deze crackers als luxe verwennerij, want helaas zijn ze niet goedkoop te noemen. Dus ja! 😄 Superleuk cadeautje!
Deze crackers bestaan uit maïs, kikkererwten, linzen ( samen 20% aandeel ) groene erwten en zeezout. Ze bevatten nauwelijks suikers maar zijn erg rijk aan eiwitten en vezels. Wil je dus echt gezond snacken? Dan zijn deze crackers ideaal. Er zijn nog veel meer verschillende soorten / smaken, maar deze smaak blijft voor mij de absolute favoriet. Grappig toch dat Ralph en Tim nét deze smaak hebben gekozen?
MUDMASKY HAARMASKER + SHAMPOO 
Dit merk ken ik via deze JouwBox. In vrijwel iedere editie vinden we wel iets van dit merk in de box terug. Op een enkel product na bevallen ze mij ook tot zover. In de laatste editie zat een masker waar mijn huid raar op reageerde. Dat was dus geen succes. Ik was dus best benieuwd naar deze shampoo en masker in één. Dat lijkt me erg handig.
Deze drie -in-één shampoo ( want het geeft ook de hoofdhuid een behandeling ) is gemaakt op basis van echte Marokkaanse Argan olie, Marokkaanse lava- klei en bloemen.
Mudmasky is een Nederlands bedrijf die best uniek is te noemen. Ze gebruiken pure, onbewerkte, verse ingrediënten direct uit de natuur. Dit wordt maandelijks streng gecontroleerd. Veel van deze ingrediënten worden door Mudmasky zelf geproduceerd. Ze werken zo vers en puur, dat zij maandelijks hun producten maken, en onder het “ FIRST IN, FIRST OUT” regime werken. Dit betekent dat er geen producten de deur uit gaan bij MudMasky die ouder zijn dan drie maanden. Door op deze manier te werk te gaan kunnen de hulpstoffen ( agressieve en synthetische) achterwege blijven waardoor je de producten een beetje kunt vergelijken met producten die je zelf thuis zou maken of maakt.
Deze tube bevat geen agressieve alcoholen, en geen synthetische meuk.
Ik heb mijn haar ermee gewassen. Je moet het kort laten intrekken en weer zorgvuldig uitspoelen Wat mij meteen opviel, was de geweldig lekkere geur!  Mijn haar werd er wel blij van, zo te zien 🙂 Ik ga het komende tijd vaker gebruiken, eens kijken wat het op de langere termijn voor mijn haar doet. Voor nu ben ik erg tevreden.
VITALS VROUWENFORMULE PRO 
Ik ken het fenomeen “ suppletie speciaal voor de vrouw”. Eerlijk gezegd loop ik daar zelf niet al te warm voor, maar dat komt ook omdat ik ( nog! ) geen echte vrouwen-klachten ervaar die bijvoorbeeld bij de overgang horen. Ik nader echter toch dit jaar de 50. Wellicht dat als ik klachten ga ondervinden, ik wel ga grijpen naar deze ondersteunende supplementen. Deze van Vitals is dan zo gek nog niet. Al zou ik voor Royal Green gaan . Deze tabletten zijn gericht op  vrouwen . Er zit o.a ashwaganda extract in verwerkt, iets waar Royal green ook veel mee stoeit in zijn supplementen. Vitals heeft deze tabletten samengesteld op de wetenschap. Met zoveel mogelijk onderbouwingen is er gekozen voor kruiden en een hoogst haalbare zuiverheid voor optimale opneembaarheid. Minpuntje vind ik ook hier het gebruik van de HPMC. Verder een prima opvolger op de vrouwen-formule van Royal Green. Deze komt aardig in de buurt. Fijn product voor in de box!
BEE HONEST FRAMBOZEN LIPPEN BALSEM
Er zijn heel wat mensen letterlijk verslaafd aan lippenbalsems. Wat we minder goed weten, is dat we van die lippenbalsem heel wat “ opeten”. We krijgen altijd wat binnen via de lippen. Het zou dus wel meest handig zijn om lippenbalsem te kiezen die je ook kunt eten. Deze van Mee Honest kun je “ bij-wijze-van” eten. Natuurlijk is het geen food product, maar het bevat geen rare en synthetische meuk. Het is gemaakt op basis van bijenwas, dus helaas veganisten…..voor jullie is deze lippenbalsem een “ no-go”. Verder bevat het plantaardige pure oliën, en cacaoboter. Om het een fruitig smaakje te geven, zijn er fruit-extracten toegevoegd. Veel van de ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd.
Ik heb de balsem nu enkele keren op de lippen gesmeerd. Het verzacht mijn lippen direct, superfijn. Het is ook makkelijk op te brengen dankzij de smeer -dop.
ROYAL GREEN THEE COLLECTION
Tja….ik kan hier niets meer aan toevoegen dan mijn review! KLIK HIER om naar het review te gaan. Wat mij betreft de ALLER-LEKERSTE en MEEST GEZONDSTE “ zakjes thee” die er bestaan!  We zijn hier allemaal thee-drinkers, en deze theetjes zijn bij iedereen favoriet. Mijn persoonlijke smaak-voorkeur is de MIGHTY MINT
SEACRET CLEAN MUD SOAP
Weer zo’n bijzonder zeepje. Een “ mud” zeep, wat zeer zuiverend en reinigend werkt op de huid. De zeep bestaat voor het grootste deel uit Elaeis. Dit is een geslacht van palmen. Het geslacht heeft twee soorten palmen die bekend staan als olie-palmen. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de palmbomen. Deze olie is waanzinnig vochtinbrengend, n wordt daarom veel gebruikt in natuurlijke, vochtinbrengende crémes. Daarnaast bevat deze zeep dode zee ( zwarte) modder extracten, dode zee mineralen, toverhazelaar en natuurlijk natrium. Allemaal erg goede ingrediënten.
Ik heb mijn “ smoeltje” ermee gewassen. Je kunt de zeep iedere morgen gebruiken, Maak de zeep vochtig en smeer de zeep over je gezicht. Wrijf licht en voorzichtig over je gezicht en decolleté. Spoel daarna met een vochtige doek ( washand) af. Je huid voelt echt heerlijk zacht aan, en mijn huid reageerde gelukkig ook niet. Geen rare vlekken of uitslag. Wat een fijne zeep! 😀 Deze houden we erin! Wat een tikkeltje jammer is, is dat het in plastic zit verpakt. Maar dit blijkt helaas echt nodig omdat de kwaliteit van de ingrediënten anders erg hard achteruit hollen. Ik heb geen idee welk plastic er is gebruikt, ik hoop dat het gaat om BPA vrij plastic.
SUIT MATTERS EYE CREAM
Ha! Met een beetje hulp van mij is deze ge-wel-dige Eye Cream in de JouwBox terechtgekomen. Ik ben zo verrukt van dit merk, dat ik Tim ook enthousiast heb weten te maken om op zijn minst eens te gaan kijken naar dit merk. En gelukkig heeft het goed uitgepakt want dit is echt een aanwinst in deze box! KLIK HIER om te lezen waarom ik zo enthousiast bent over SUIT MATTERS.
Een leuk weetje: je kunt deze Eye Cream ook op je lippen smeren! Het werkt ook goed als een lippenbalsem! Ook kun je de créme gebruiken voor de rest van het gezicht. Dat maakt deze créme extra multi-functioneel.
LINWOODS BREAKFEST BOOST
In mijn box had ik de rode zak, er zijn twee smaken in de JouwBox in de omloop. Mijn rode zak bevat naast lijnzaad ( wel gebroken/ vermalen ) een biocultuur ( Bacillus coagulans ) envitamine D Dat mag je op zijn zachtst uitgedrukt toch erg bijzonder noemen. Het geeft deze mix voor in de morgen een mooie combinatie van essentiële voedingsstoffen als omega- 3-linoleenzuur ( ALA ) vitamine D en die mooie biocultuur. Dit is een feestje voor je darmflora. In de “ groene” zak vinden we al nét zo’n bijzondere mix van lijnzaad ( 78% ) chiazaad (10% ) kaneel ( 6% ) en “ vrij-gedroogd” appelpoeder. Dit maakt deze mix lekker zoet. De bedoeling is om ongeveer 30 gram per dag over je ontbijt granen heen te strooien. Dit levert dan een extra gezonde bijdrage op. Ik ben onder de indruk. Mooie mixen, en inderdaad erg fijne voedingswaarden, die je ontbijt meteen een stuk rijker en voedzamer maken.
Nu ben ik geen “ soort” ontbijten waarbij ik dit soort producten toevoeg. Ik kijk iedere dag uit naar. Mijn groente- en-muesli met yoghurt-ontbijt”.
Ik heb om deze mix te proberen , vanmorgen 30 gram over mijn kwark/ muesli gestrooid. Ik vond het niet vies, maar ik vond het ook niet super-lekker. Maar wel prima te doen. Nu maak ik mijn muesli zelf, waarin ik al erg veel essentiële voedingsstoffen verwerk. Ik heb deze mix dan ook verder op gebruikt in een baksel ☺️ Want….je kunt er ook perfect mee bakken!
Resumerend: een geweldig product. Ik ga zeker de andere smaken ( er zijn nog veel meer smaken ) nog eens testen. LINWOODS kun je gewoon in de supermarkten kopen, o.a bij AH.

WAT VIND IK?

Ik vind deze editie de ALLERBESTE EDITIE tot nu toe. Het zijn nuttige producten, mooie producten, en producten die we niet zomaar kunnen aanschaffen omdat sommigen aardig aan de prijs zitten. In deze zesde editie zitten echt hel veel van mijn persoonlijke favorieten, wat deze box voor mij al een toppertje maakt. En ben je member, dan is het voetenmasker ronduit een fantastisch cadeautje. Ik heb de sokken inmiddels getest, en dit was een enorm prettige ervaring. Ik heb van Nancy van COSMIC BEAUTY ook geleerd, dat je voeten bij iedere schoonheidsbehandeling moeten worden meegenomen. In onze voeten zit veel meer dan we denken, wat zeker invloed heeft op onze geest. Dit voet-masker dwingt je tot 90 minuten rust, want met deze sokken aan je voeten lopen gaat best lastig. Mijn voeten voelden na de behandeling fluweelzacht. Een geweldig cadeautje dus.
Ik kan niet anders, dan erg enthousiast zijn over deze zesde editie. Natuurlijk zijn er wat producten die ik “ minder” vind, zoals de supplementen, maar dat komt omdat ik deze zelf niet nodig heb. Dat ze er deze keer weer bij zitten vind ik geweldig, Ik ben fan. Deze JouwBox is het meest meukvrije alternatief op al die andere boxen!

WAAR TE BESTELLEN?

Je kunt deze JouwBoxen op twee manieren scoren. Je kunt ervoor kiezen, om iedere editie “ los” te kopen, maar je kunt ook member worden. Dit heeft voordelen. Zoals:
automatisch ontvangst van iedere editie, je hoeft daar dus verder niets voor te doen
– je kunt op ieder moment opzeggen, dus “ no strings attatched “ ook niet na één box te hebben ontvangen )
– je bespaart per box € 6 euro. Een losse box is duurder
– vele extra’s zoals extra cadeautjes, leuke member-winacties en mooie kortingscodes op producten.
Wil je alles nog even op je gemak nalezen? KLIK HIER Uiteraard kun je ook kiezen voor losse boxen. Dit geeft wat meer vrijheid om zelf te bepalen of de producten wat voor jou zijn of niet. Zo’n losse box kost € 45. Een member-box kost je € 39.
Wil je bestellen? KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan.

LEUKE KORTING! 

Als je de box wilt bestellen, of member wilt worden, krijg je via mij een leuke korting van € 2,50! Gebruik bij je bestelling de kortingscode ” PuurMieke ” Je ontvangt dan 2,50 korting op zowel de losse box, als de member-box! Mooi meegenomen toch?  Bekijk ook mijn unboxing-filmpje eens!

4 Reacties op “De nieuwe editie zes van JouwBox! Hoe meukvrij is hij deze keer?

  1. Linewood hebben ze bij albert heijn uit asortement gehaald,ieder geval in friesland geen idee de rest van de filialen

  2. Geweldige analyse, ik vind het ook een top box! En elke keer weer een verrassing 😁

  3. Hartelijk dank voor je uitgebreide product beschrijving.
    Ik ga de box proberen . Het lijken prachtige producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *