De nieuwe JouwBox editie vier: is het wat?

Afgelopen Februari was ik op de gezondheidsbeurs. Altijd een feestje. Even gezellig met collega’s kletsen en fans en volgers ontmoeten, ik vind het echt een feestje. Dit jaar stond JOUW BOX ook op de beurs, onder de gevleugelde enthousiaste leiding van Tim Hortensius zelf, de man achter JouwBox. Ik ben een groot fan van deze boxen. Ik vind dit soort boxen sowieso erg leuk en aantrekkelijk. Het is niet alleen een cadeautje om jezelf te geven of een ander, het is ook een prachtige manier om de consument op een zeer voordelige manier de meest prachtige producten van hoge kwaliteit te leren kennen. Zelfs ik kom zo nu en dan producten tegen waar ik niet eerder van heb gehoord. Dat maakt de box voor mij ook superleuk.

Inmiddels is editie vier uit. Ik nam hem mee van de beurs, en heb de box “ unboxed”. Wat zit er in deze editie? En hoe meukvrij zijn de producten?

WAT IS JOUW BOX?

Eerst even in het kort wat nu zo’n JouwBox is, als je er nog niet eerder van hebt gehoord. Afgelopen jaren zijn er diverse boxen op de markt verschenen. Dit zijn boxen, waarin een verzameling aan producten zitten die voor een zeer voordelige prijs worden aangeboden. Je hebt allerlei boxen, van groente-boxen tot versboxen. Maar ook boxen die zijn gevuld met allerlei leuke producten voor de gezondheid en uiterlijke verzorging. De boxen zijn bedoeld, om de consument op een voordelige manier kennis te laten maken met niet-alledaagse producten, waar meestal niet veel budget voor is. Duurdere merken, of producten die vrij moeilijk in de markt staan. Door deze in een leuke box samen te voegen krijgt de consument de kans om op een goedkope manier kennis te maken met deze , voor velen vaak onbereikbare, producten.
Nu is de ene box de andere niet. Er zijn veel leuke boxen verkrijgbaar, maar ook vele onzinnige, waarin veel producten zitten waar je eigenlijk geen bal aan hebt. Dan is zo’n box ook erg duur betaald.
Het begon min of meer een beetje met de Healthbox. Daaraan werden steeds opnieuw bekende mensen uit de wereld van voeding en gezondheid gekoppeld, zij mochten een box samenstellen met al hun favorieten. Inmiddels kunnen we talloze boxen kopen, van yoga-boxen tot groente-boxen. De leukste blijven toch de boxen die zijn gevuld met favorieten van bekende “ goeroe’s”. Het grote voordeel van deze boxen is dat je heel veel (( duurdere, hoog kwalitatieve) merken zeer voordelig kunt uitproberen. De boxen worden met zeer hoge kortingen aangeboden wat het uitproberen dubbel zo leuk maakt. Voor fabrikanten heeft het ook een wisselwerking. De meeste deals die worden gesloten gaan gepaard met de nodige promoties, en uiteraard kunnen de boxen enorm veel extra klanten opleveren. Het werkt. Ik heb bijvoorbeeld nog altijd een toverhazelaar lotion in gebruik dankzij het uitproberen van deze lotion uit de eerste JouwBox. Dit is voor mij een grote favoriet geworden en zo heeft de deelnemende fabrikant er een vaste klant bij.
Terug naar, wat mij betreft, de leukste box op de markt: de JOUW BOX.  Initiatiefnemer van deze boxen is Tim Hortensius. Hij bedacht dat het misschien erg leuk was, om maandelijks boxen uit te leveren die steeds door één zelfde persoon wordt samengesteld, in dit geval zijn ( inmiddels) goede vriend Ralph Moorman. Ralph Moorman zul je wellicht kennen. Deze man timmert flink aan de weg als voedingsdeskundige, en Ir.levensmiddelentechnoloog. Hij is tevens de grondlegger van het baanbrekende hormoonbalansprogramma. Een erg fijne collega. Ralph en Tim leerden elkaar kennen tijdens de “ healthbox” periode. Tim heeft inmiddels samen met Ralph de JOUW BOX tot grote hoogten verheven. Je kunt je abonneren ( official member) op de Jouw Box en deze los kopen. Ralph stelt iedere editie samen, hij selecteert voor iedere editie zijn favorieten. De boxen zijn een groot succes, en worden door veel consumenten zeer gewaardeerd.

EDITIE VIER

En dan is editie vier alweer uitgekomen. Ik was uiteraard weer heel erg nieuwsgierig. En vroeg mij opnieuw af of de gekozen producten 100% meukvrij-proof zijn. Ik heb het unboxen gefilmd:

Het was voor mij weer een leuk feestje, dat uitpakken, en de producten vallen ook niet tegen. Ik heb de producten die mij het meest bevielen, onder de loep genomen. Zijn ze werkelijk zo goed en meukvrij?
CRESSANA GEVRIESDROOGDE WATERKERS ( waarde € 20 euro) 
Dit product was voor mij erg interssant. Ik heb toevallig onlangs een heel artikel geschreven over waterkers. KLIK HIER om naar dat artikel te gaan. In dit artikel kun je lezen hoe ontzettend gezond waterkers is en het is dan ook niet raar dat Ralph deze capsules heeft gekozen. Ik ben ze nu enkele dagen aan het testen en ze bevallen mij goed. Geen rare smaakjes of vieze oprispingen. Ik koop voornamelijk verse waterkers, die ik droog in de droogoven en verpoeder. Dit doe ik, omdat verse waterkers zeer snel bederft. Het is zeer kort houdbaar. Deze capsules komen op hetzelfde neer, wat het een stuk eenvoudiger maakt om dagelijks waterkers te consumeren. In waterkers zitten temperatuurgevoelige bestanddelen. Waaronder chlorofyl, vitamine C en vitamine A. Dit merk ( Cressana) ontwikkelde in samenwerking met de Universiteit van Gent een methode waarbij al deze stoffen behouden blijven door middel van vriesdrogen onder zeer lage temperaturen. Dit is beter dan in een droogoven, de inhoudstoffee blijven onder vriesdrogen veel beter behouden. Deze capsules hebben dus zelfs een streepje voor op mijn eigen gedroogde waterkers. Bijzonder.
De capsules zijn plantaardig, dus geschikt voor vegetariërs en veganisten. . De capsules zijn gemaakt van hypromellose, een goedgekeurde stof door de Vegetarian Sociëty. Het is biologisch neutraal. De waterkers is van biologische oorsprong en wordt in zuiver bronwater geteeld. De capsules zijn ideaal voor mensen die wel wat extra vitamine A, C en K kunnen gebruiken en antioxidanten. Ik gebruik een capsule per dag, maar is de behoefte wat groter kun je tot drie capsules per dag slikken. De capsules zijn niet lastig om in te nemen. Mocht je capsules toch erg lastig vinden om weg te krijgen, kun je de capsules openen.
Ik ben echt heel erg enthousiast over deze capsules. Echt een geweldige uitvinding om het op deze manier te kunnen produceren. Petje af voor deze fabrikant, die zijn nek heeft uitgestoken om een geweldig goed product op de markt te zetten. Deze zal ik zeker blijven gebruiken.
ERICA HERBAL STYLING-PASTE ( waarde € 9,95) 
Ik ken dit merk nog van één van de vorige JouwBoxen, waar een styling gel in zat. Dit is een pasta, wat je “ anders” moet gebruiken. Pasta valt onder het kopje “ wax en Clay” als haarstyling. Het is dus géén gel. Pasta wordt voornamelijk gebruik door mensen met vrij dik haar. Ik heb niet zo’n dik haar, maar heb de pasta toch getest. Pasta is t.o.v andere styling voor het haar natter van structuur, en geeft vooral veel glans aan het haar. Het is vrij makkelijk te verdelen over het haar en het is op zowel nat als droog haar te gebruiken. Het is bijzonder geschikt voor droog en pluizig, kroezend haar. Het is gemaakt uit biologische ingrediënten.
Ik heb een heel klein beetje in mijn haar “ geknepen”. Voornamelijk in de punten, omdat mijn haar niet erg dik is. Dit pakte erg goed uit, mijn haar kreeg in ieder geval meer glans en de punten werden veel minder droog. Wat wel een nadeel is vind ik, is dat het vrij vettig aanvoelt. Gebruik daarom niet teveel. Het kan een aardige “ vette coupe” opleveren.
Het ruikt erg lekker, zeer aangenaam. Dit is ook wel een blijvertje in huize van der Vloed
HARMONIE DAGCREME VOOR DE DROGE & GEVOELIGE HUID ( waarde € 12.99) 
Ook dit merk is geen onbekende van mij. Het komt uit de stal van EARTH LINE, één van mijn meest favoriete merken. Ook deze lijn van HARMONIE zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen (parabenen), hormoon verstorende stoffen, paraffine en andere grondstoffen op basis van minerale oliën.De producten zijn dierproefvrij, zowel alle ingrediënten als het uiteindelijke product. Verder zijn de  Harmonie producten vegetarisch, biologisch afbreekbaar en vrij van microplastics. Kortom Harmonie producten voldoen aan de hoogste natuurlijkheidseisen.
Ik heb deze dagcrime eerder in gebruik gehad en ik kan niet anders zeggen dan dat het een echte topper is. Iedereen die mij volgt, weet dat ik een zeer overgevoelige, snel geïrriteerde en rijpere droge huid heb die erg kieskeurig zijn verzorging uitzoekt. Ik kan niet zomaar iets op mijn huid smeren. Ik heb met deze dagcrime geen problemen. Sterker, mijn huid ziet er geweldig uit na een smeerbeurt. Absoluut voor herhaling vatbaar. Toppertje!
THE HEALTH FACTORY SOS MAGNESIUM SPRAY ( waarde € 22.95)
Magnesium is tegenwoordig een hot topic in veel discussies. Ook ik heb er al het e.e.a over geschreven. KLIK HIER voor mijn algemene artikel. Voor mij is magnesium best noodzakelijk omdat ik intensief sport. En daardoor wel wat extra magnesium kan gebruiken. Ik merk het vaak, als ik opeens weer wat spierkrampen krijg in mijn benen. Dan weet ik “ ik moet weer even wat extra magnesium”. Ik slik meestal capsules ( Royal Green) maar soms is een supersnelle werking gewenst en dan zijn de vele magnesium sprays een uitkomst  Nu is de ene magnesiumspray de andere niet, en kan het even een zoektocht zijn om de juiste spray te vinden. Ik was daarom super nieuwsgierig geworden naar deze SOS spray van een voor mij onbekend merk. Om meteen maar even met wat negatiefs te beginnen: ik vind het label zeer ongelukkig uitgekozen. Ik heb zelf geen al te beste ogen meer, maar zelfs vriendlief kon het label moeilijk lezen door de reflecterende kleuren. Erg mooi, maar zeer onpraktisch en vrijwel  onleesbaar.Daar tegenover gezet moet ik de fabrikant wel weer complimenteren dat hij heeft gekozen voor een glazen donkere fles. En de fles kan ook nog eens nagevuld worden met de nano-magnesium.  De spray bestaat uit gezuiverd water en ultrakleinte deeltjes pure magnesium. ( 70ppm) Verder niets, nada, noppes en daar worden we altijd wel blij van. De superkleine magnesiumdeeltjes bereiken zeer snel en makkelijk de spieren en zenuwen, en voeden de lichaamscellen. Het is zelfs zo puur, dat de spray ook in de mond is te sprayen.
De spray irriteert niet, iets waar ik met mijn gevoelige huid toch meest “ bang” voor ben met dit soort sprays. Het trekt supersnel in, en het geeft inderdaad een directe verlichting. Enkele weken geleden heb ik een flinke smak gemaakt en ben ik ongelukkig op mijn knietjes terechtgekomen. We zijn nu weken verder en de pijn is nog niet verdwenen, maar deze spray gaf een zeer merkbaar verlichtend gevoel. Ik ben dus best onder de indruk. Niet verkeerd! Topper die vast bij mij in gebruik blijft.
PIROCHE ROSALPHINA GENTLE SCRUB ( waarde 20,50)
Deze kon ik ook al. Ik ben een groot fan van de rosalphina lijn van Piroche. Eerder heb ik deze producten getest, KLIK HIER voor mijn review. Ik leerde deze rosalphina lijn kennen dankzij de JouwBox. In de vorige editie zat er ook al een heerlijk piroche rosalphina crème in, waar ik echt dolenthousiast van werd. In deze editie vinden we een gentle scrub, ook wel peeling crème genoemd. Het verwijdert de dode huidcellen en heeft een kalmerende en balans-herstellende werking. De basisingrediënten bestaan uit biologisch kaasjeskruid extract, kamillewater en kaasjeskruid-water.
De scrub voelt heerlijk aan op mijn gezicht. Ik heb het zeer zachtjes in gemasseerd met draaiende bewegingen. Mijn huid reageert hier altijd een beetje op een scrub, maar wat opvallend is aan deze variant is dat de roodheid van mijn huid vele malen minder is dan andere scrubs, zelfs de meest delicate. Dat vind ik wel een fijn iets. Ik heb mijn huid na de scrub ingesmeerd met de Harmonie dagcréme. Uit deze box. Geweldig effect! Mijn huid voelde de volgende dag nog net zo zacht aan als net na de smeerbeurt. Goede combi dus! Ik vind deze scrub echt een topper omdat het mijn huid niet zo rood maakt.
2 FINE KESSA SCRUB HANDSCHOEN ( waarde € 12,50) 
Ik gebruik een natuur zeespons om mij dagelijks te wassen onder de douche. Ik vind deze sponsen erg fijn. Scrubben onder de douche die ik eigenlijk weinig. Ik heb er denk ik niet zoveel mee. Ik was daarom best nieuwsgierig of deze scrub-handschoen voor onder de douche mij kon overhalen om wat meer te gaan scrubben. De handschoen is exfoliërend en komt van oorsprong uit Marokko waar de beroemde hamman rituelen vaak worden uitgevoerd De handschoen heeft een bijzondere textuur, van Kessa. Hiermee verwijder je snel en eenvoudig dode huidcellen. Ik vind het een fijne handschoen. Hij voelt niet te stug aan op de huid en mijn huid was inderdaad een stuk zachter na een beurt. Hij is ook erg makkelijk uit te spoelen. Leuk! Dit ga ik vaker gebruiken!

DE REST

De andere producten in de box zijn voor mij persoonlijk iets minder “ aantrekkelijk” maar zeker niet verkeerd. Er zit o.a nog een eiwitpoeder bij gemaakt van hennep en erwten. Ik heb niet echt extra eiwitten nodig, omdat ik dit uit mijn voeding haal. Maar het lijkt me absoluut een fijne aanvulling, Ik ken het merk niet maar heb het wel eens zien liggen in het schap bij de AH. Er zijn verschillende samenstellingen verkrijgbaar.
Het minste product vind ik het boek. Het is voor mij allemaal een beetje gesneden koek wat ik kon lezen. Wellicht voor mensen die nog niet zoveel kennis hebben van gezonde voeding een interessant boek, maar mij boeide de inhoud mij niet, en haakte snel af.
Verder waren de lijnzaadcrackers niet aan mij bestreed omdat ik “ helaas” nu nét de pittige variant in mijn box had. In de boxen zitten verschillende smaken ( per stuk) waardoor het een beetje een Russisch roulette spel is welke smaak je in je box vindt. Ik hou niet zo van pepers en pittig, daarom vond ik deze crackers wat “ te hot”. Maar mijn kennis W. Vond ze verrukkelijk ( is Surinaamse…)
De proteïne balletjes ( snacks) waren lekker, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar. Ik vond ze erg kleverig, en ik had even nodig om ze tussen mijn tanden weg te krijgen.
Het badzout is ook niet aan mij besteed, omdat ik geen bad heb, maar ik ga het zeker eens gebruiken als voetbad.

WAT VIND IK VAN DEZE BOX?

Alhoewel ik een aantal producten wat minder vond, is het de mannen weer gelukt om een waanzinnig mooie collectie samen te stellen. Ik ben echt heel erg blij met de waterkers-capsules, dat vind ik echt de uitvinding van de eeuw. Ook de magnesium spray vind ik echt een groot succes. Samen met de dagcréme en de scrub zijn deze twee echt de toppers uit deze box, Het minst wat mij aansprak was het boek. Daarvoor in de plaats had ik persoonlijk iets anders gezien. Maar goed, gelukkig is iedereen anders en kan het boek voor jou wellicht nuttig zijn.
Resumerend: een erg leuke box, om jezelf of een ander cadeau te geven. Super producten van top-merken. Het levert altijd veel voordeel op. De gemiddelde waarde van deze box is € 145 euro, het levert je dus € 100 euro voordeel op.

HOE DUUR IS DE BOX EN WAAR TE BESTELLEN?

Je kunt de box bestellen via www.jouwbox.nl. Daar vind je alle details. Je kunt de box op twee manieren bretellen: “ los” en “ als member” Als member betaal je voor een box altijd iets minder dan los en je ontvangt automatisch iedere editie. Los kost de box € 45 euro.

KORTING !!!!!!!!!

Ik mag op de JouwBox een leuke korting geven van € 2,50. Je betaalt dus geen € 45 euro maar € 42,50. Gebruik de kortingscode “ puurmieke”. Ook members kunnen profiteren van deze korting! Zij betalen dan maar € 36,50 in plaats van € 39 euro!
GA NAAR JOUW BOX om direct te bestellen!
Notificatie: ik heb deze box gratis gekregen van JOUWBOX om te reviewen. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook zijn er geen enkele inkomsten. Ook niet via kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 

Een reactie op “De nieuwe JouwBox editie vier: is het wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *