Druiffies
Eigenlijk werk ik nauwelijks tot nooit met druiven. Dit, omdat ze erg veel fructose bevatten, en het neerkomt op vrij veel suikers. Maar soms, soms dan wil ik gewoon even een lekker recept met verse biologische pitloze druifjes maken, omdat ze natuurlijk wel onwijs lekker zijn!!!!!En dan komen er deze druiffies uit! Dus: voor één keertje prima, maar hou wel rekening met de ( fruit) suikers!
Dit heb je nodig:
- 200 gram havermout ( droog)
- 50 ml water
- 100 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 100 gram groene pitloze biologische druiven
- 3 gram greensweet-stevia geleisuiker
Voor de topping:
- 50 gram havermout
- 50 gram biologische groene pitloze druiven
- losse groene pitloze biologische druiven
- Greensweet-stevia Icing poedersuiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de koeken in de keukenmachine tot een grove homogene massa, Schep bergjes op de bakplaat en maak er platte ronde koeken van. Maar met de bolle kant van de lepel in het midden een kuil. Druk in de rondte van iedere koek steeds een druif, zodat er een buitenste ring ontstaat.
Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf controleren. Laat afkoelen. Pureer de druiven en havermout in de keukenmachine tot een soort gladde room. Schep de kuil in het midden van een koek vol met de room, en bestrooi met poedersuiker.