Duurzaam en milieuvriendelijk verpakken en bewaren met SUPERBEE WRAPS!

Als je een beetje milieubewust bent, dan zul je vast je afval scheiden. Glas naar de glasbak, papier in de papierbakken, plastic in de plastic bakken en kleding in de kledingbakken. Chemisch afval ( batterijen bv) in de ton die in vele supermarkten staan, en GFT gaat ook apart. Als je tenminste één van deze doet, dan ben je in elk geval bewust van het feit dat we met zijn allen veel teveel afval produceren en dat het anders kan en anders MOET.

We weten de regeltjes. En we willen deze braaf opvolgen. Maar laten we eerlijk zijn………..Hoe vaak gooi jij die folder of dat tijdschrift toch in de vuilnisbak? Of heb je een OEPS!  momentje als je snel een lege pot wegdumpt in de vuilnisbak? Er zijn er maar weinig, die echt trouw en strikt ALLES scheiden. Maar ik vind het sowieso beter dan helemaal niets. TOCH?
Als ik naar mezelf kijk, ben ik best een trouwe “ scheider”. Ik spaar mijn glas en papier braaf op, let op verpakkingsmaterialen tijdens inkopen doen, neem al jarenlang mijn eigen draagtassen mee in plaats van plastic zakjes kopen, en let op milieubewuste verpakkingen. Ik gebruik geen plastic onzin ( = bordjes, bekertjes, bestek) maar gewoon mijn stenen en porseleinen uitzet, en ik koop nooit PET-flesjes voor onderweg, ik heb mijn glazen bottles. Ook in mijn huis probeer ik zo milieubewust mogelijk te leven. Geen lampen en kranen onnodig aan, stekkers overal uit het contact als ik het niet gebruik, 30 graden wasjes draaien, ik heb geen vaatwasser en droger in huis, ik stook in de wintermaanden niet hoog. Douchen is hooguit 4/5 minuten. Op mijn manier probeer ik zo het milieu wat te sparen. Ik heb zelfs geen auto, maar doe alles op de fiets 😉

IMG_2734

VERPAKKEN EN BEWAREN

Als je alles vrijwel zelf maakt ( meukvrij principe) dan zijn verpakkingen en bewaar-materialen van zeer groot belang. Ik heb een bonte verzameling aan glas. Ik bewaar alles graag in glas. Daarnaast gebruik ik ( recycle) aluminiumfolie, huishoudfolie en boterhamzakjes. Dit gebruik ik zoveel mogelijk, tot het niet meer bruikbaar is. Ook al is het van recyclebare materialen gemaakt, toch zit het mij vaak nog een beetje “ dwars” dat ik er zoveel rollen doorheen jaag. Al tijden liep ik een beetje met het idee, dat dit toch vast ook anders kon. Onlangs kwam ik in aanraking met SUPERBEE. En ik was al meteen dol-enthousiast! Na wat heen en weer mailen mocht ik wat gaan testen!
IMG_2746

WAT IS SUPERBEE?

Als je het voor de allereerste keer ziet, zul je een beetje verbaasd opkijken. Want het ziet er niet bepaald uit als een vervanger voor tal van verpakkingen en bewaarmaterialen. Ze voelen ook een beetje vreemd aan. SUPERBEE zijn 100% katoenen doeken, die zijn ondergedompeld in OTOP gecertificeerde bijenwas, biologische kokosolie, boomhars en…veel liefde 😉 Dit zorgt er o.a voor dat de “ wraps” een antibacteriële werking hebben, en daardoor hygiënisch in gebruik zijn. Dit maakt de wraps tot duurzame vervangers voor plastic huishoudfolie, aluminiumfolie, het afdekken van voedsel, het inpakken en bewaren van voedsel, het vervoeren van voedsel buiten de deur ( vervanging voor bijvoorbeeld boterhamzakken en lunchtrommels) en dankzij de kneedbaarheid kun je er ook erg gemakkelijk schaaltjes of andere vormpjes van maken om voedsel in te stallen. Ook kun je er deeg in laten rijzen. De wraps zijn bestendig tot een hitte van 60 graden. De wraps zijn steeds opnieuw weer te gebruiken. Door ze met een vochtige doek ( eventueel met wat groene zeepsop ( = groene zeep met water mengen)  of 100% natuurlijk afwasmiddel)  af te spoelen zijn ze zeker een jaar lang te gebruiken. Tel uit jouw winst! Plus: je bespaart ontzettend veel verpakkingen. plastic enz uit, wat het milieu ten goede komt.

IMG_2739

Hoe werkt het?

Voor het eerste gebruik wordt door de fabrikant geadviseerd om de wraps te wassen. Dit doe je zeer eenvoudig, door met een vochtige doek  ( LET OP: NIET MET HEET WATER!) de wraps schoon te vegen. Droog goed af.
IMG_2742 IMG_2743
 Maak vervolgens een prop van het doek. Door de warmte en wrijving van de handen zal de kokosolie en boomhars smelten. Dit zorgt voor een doek wat zeer flexibel beweegbaar is. Het is klaar voor gebruik.
IMG_2737 IMG_2738
Stel, je wilt een appel meenemen naar werk/school. En je wilt niet dat deze rondvliegt in je tas. Dan kun je de appel eenvoudig “ wrappen” met een SUPERBEE wrap. Dit geldt voor alle andere soorten fruit, groente en andere waren die je graag mee wilt nemen. De wraps dienen als een lunchtrommel en bewaardoos. Het voedsel blijft hygiënisch schoon en vers.
IMG_2744 IMG_2745
Ik snij graag een uitje, om door mijn dagelijkse bonenpuree te mengen. Omdat ik graag vooruit werk, bewaar ik de gesneden uien in een stukje aluminiumfolie. Dit heb ik nu met een wrap gedaan. Ideaal. Ik kan de wrap keer op keer op keer op keer opnieuw weer gebruiken voor mijn gesneden uitjes. En ik heb dus geen aluminiumfolie meer nodig 😉 De ui blijft vers en knapperig in de wrap.
Als je iets af wilt dekken, kun je de doek eerst weer even in een prop maken zodat de kokosolie en boomhars verwarmt. Door de uiteinden goed aan te drukken met de handen zal de warmte ervoor zorgen dat alles mooi strak om het product heen zit.
IMG_2740

NIET GESCHIKT VOOR VEGANISTEN

SUPERBEE heeft wat nadelen. Het is niet geschikt voor strikte veganisten die werkelijks niets wat met dieren te maken heeft, gebruiken. Ben je hier wat flexibeler in, dan zijn de wraps zeer geschikt. Er worden namelijk geen zaken gebruikt waarbij een dier moet lijden of waarin iets van dierlijke vetten zijn verwerkt. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch gecertificeerd. Ook de liefde 😉 Ook aan de verpakkingen waarin de wraps worden verpakt is gedacht aan mens, dier en milieu.
SUPERBEE kun je niet gebruiken in de oven, of in een magnetron ( wie heeft er nog een?) Ze zijn hittebestendig tot een temperatuur van 60 graden. Je kunt er dus wel warme producten in verpakken en bewaren, maar zorg ervoor dat deze niet heter zijn dan 60 graden.
SUPERBEE is ook niet geschikt voor het bewaren van vlees en vleeswaren. Maar dat is voor mij geen enkel probleem, als 98% veganist 😉  Ook kun je beter geen eieren in de wraps bewaren.

IMG_2734 2

Verschillende maten

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar in wraps. Je hebt tenslotte soms een wat groter oppervlak nodig dan de andere keer. Er zijn o.a beginners/starterspakketten, waarin je een kleine ( small) een middenmaat ( medium) en een grote ( large ) doek vind. Dit is een ideale set om alles voor de eerste keer te proberen. Daarnaast zijn er enkel small/medium/large pakketjes verkrijgbaar en een “ big Daddy wrap” Dit is een zeer grote doek. ( XL)  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Ik persoonlijk word spontaan vrolijk van al deze kleurtjes! Zeker in je koelkast geeft het een ontzettend grappig en leuk effect. Geen patroon blijft hetzelfde, iedere zending heeft weer een ander patroon. Zo kun je een erg leuke verzameling maken.

IMG_2736

Ik ben hier zo ontzettend blij en gelukkig mee! Ik ben niet heel snel enthousiast, maar op dit product heb ik werkelijk niets op aan te merken. Het was in het begin even wennen, want het is vreemd. Je bent zo gewend, om meteen naar de rol alu-folie te grijpen of op zoek te gaan naar een bewaarbakje. Dit is werkelijk een geniale uitvinding. Het neemt zeer weinig ruimte in beslag ( wat een heerlijkheid in een keukentje formaat kippenhok) en je kunt ze bijvoorbeeld leuk in een mandje bewaren op het aanrecht, steelt het ook nog eens de show. Het afnemen gaat verrassend snel. Wel moet je goed zorgen dat je alles goed droog dept. Dit bevordert de levensduur van je wraps. Gebruik ook geen heet water, want hierdoor zal de boomhars en kokosolie op ten duur verdwijnen en de antibacteriële werking verminderen.
Het is handig en snel en hygiënisch in gebruik, je helpt er het milieu enorm mee en ook je portemonnee zal uiteindelijk gaan profiteren.
IMG_2735

HOE DUUR EN WAAR TE KOOP??

Er zijn dus zoals eerder geschreven meerdere sets verkrijgbaar. Als je echt nog “ blue” bent, adviseer ik je te starten met de beginners-set. De drie verschillende maten geven je alle vrijheid om lekker te gaan experimenteren. De sets hebben verschillende prijzen. Ik kreeg deze wraps via www.biocareonline.nl. Zij hebben erg goede prijzen t.o.v andere webwinkels. De beginners-set kost 22 euro. De andere sets liggen tussen de 18 en 23 euro. Je kunt uiteraard nu denken ” ZO ZEG! HOEVEEL?” Want het is inderdaad even slikken. Maar je moet het absoluut niet zien als dure grap. Het is even een investering, maar op lange termijn gaat het je juist erg veel geld schelen. Denk daarbij ook vooral aan de gigantische berg afval die je in één klap bespaart. En….milieuvriendelijker dan dit kun jij je voedsel niet verpakken en bewaren!
BESTELLEN?  KLIK HIER

SUPER KORTINGSACTIE!

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? Grijp dan NU je kans, want ik mag van biocareonline maar liefst 20% korting geven op ALLE SUPERBEE PRODUCTEN!

 • de actie loopt van dinsdag 3 April tot 10 April
 • zolang de voorraad strekt
 • voor vragen, of problemen met bestellen, neem contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl
 • gebruik de kortingscode ” meukvrij” Zonder deze code zal de korting NIET worden afgehouden.

GA OM DIRECT TE BESTELLEN NAAR BIOCARE ON LINE!

5 Reacties op “Duurzaam en milieuvriendelijk verpakken en bewaren met SUPERBEE WRAPS!

 1. Ik heb al eerder gespot en ben ook erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Hoe zit het bijvoorbeeld met kaas?

  • dat gaat ook prima! Alleen dus geen vlees en vleeswaren..

 2. Ik gebruik al een tijdje een vergelijkbaar product: de Bee’s Wrap, het is echt ideaal!

 3. Ziet er handig uit, maar duur..!!
  En ik las in je stuk, magnetron (wie heeft er nog een).. wat is er mis met een magnetron?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *