Een natuur-schoonheidsspecialiste, zijn er verschillen?

Ik ben iemand, die zich moeilijk kan ontspannen. Bij mij staat de boog meer wel dan niet gespannen, en dat is vrees ik een karaktertrekje. Het kost me moeite om te ontspannen, maar ook anderen krijgen mij niet echt snel ontspannen. Ik sta altijd “ aan”. Zodra ik mijn bed uitkom, sta ik al meteen aan en zet ik mezelf pas uit als ik mijn hoofd weer op mijn kussen leg.

Sauna’s , schoonheidsbehandelingen, yoga, ….het doet voor mij niets, wat voor mij als enige helpt, zijn boswandelingen maken of fietstochten door het bos. Midden in groen kan ik mij wat meer ontspannen en mijn hoofd even leeg maken.
Naast dat ik mij nooit echt over kan geven aan bijvoorbeeld een massage / schoonheidsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste, zijn “ deze ruimtes” voor mij niet erg geschikt. Waarom? Omdat ze werken met de meest agressieve producten die in hun ogen helemaal niet zo agressief zijn, maar wel voor MIJN huid. De laatste keer dat ik mij over liet halen om mee te gaan naar een schoonheidssalon was er eentje om weer in de boeken te zetten, want ik kwam thuis met een gezicht wat op ontploffen stond. Dat is echt niet fijn, dat kan ik je vertellen. Roodheid, het gevoel alsof je gezicht in de brand staat, zwelling, en in het ergste geval springt mijn huid kapot.
Dit is zeker een grote reden waarom je mij niet in zo’n beauty / relax salon binnen ziet stappen. Na de zoveelste dramatische afloop heb ik mij dan ook voorgenomen nooit meer te gaan. Ik doe het lekker zelf, met mijn eigen veilige producten. Sinds dat ik 100% meukvrije make up heb ontdekt, is er een wereld voor mij open gegaan. Het merk INIKA is mijn grote topper. Wat was ik gelukkig, toen ik voor het eerst na jaren weer een mascara kon dragen, zonder dat mijn ogen eruit vielen van ellende.
Maar goed.
Toen kreeg ik opeens een wel heel erg ontzettend leuke en lieve mail van Nancy Oostendorp-Brusse. Nancy is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en pedicure. Maar niet zomaar een schoonheidsspecialiste. Nancy heeft haar ziel en zaligheid gelegd in haar werk. Nancy vindt het ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met mens, dier, en milieu. Dit heeft zij doorgevoerd in haar eigen salon. Dit betekent dat:
– …zij alleen en uitsluitend werkt met 100% natuurlijke producten. Meest zijn biologisch gecertificeerd 
– …zij werkt met milieu-vriendelijke materialen. Denk daarbij aan bamboe doeken, en materialen die 100% biologisch afbreekbaar zijn. 
– …zij haar cliënten de beleving van hun leven wil bieden, door hen op een nét even andere manier te behandelen
– … zij haar cliënten de zogenoemde “ Royal treatment” aanbiedt. 
Nancy heeft zich tevens gespecialiseerd in het behandelen van de meest gevoelige huidjes. Een behandeling is bij haar niet “ zomaar een behandeling”. Zij heeft een aantal behandelingen samengesteld waarbij jij centraal staat. Zo wordt je nooit aan je lot overgelaten als er een masker uit moet trekken, Nancy masseert dan gewoon even je voeten om de tijd te drukken. Een behandeling wordt optimaal benut. Ze zorgt voor een zeer ontspannen sfeer. Een heerlijke achtergrondmuziek, een fijne klimaatbeheersing, en de zorg dat jij het nooit te koud of te warm hebt, Je ligt in een meest comfortabele stoel, die helemaal op jouw lichaamshouding wordt afgesteld. Kortom: je loopt niet zomaar even een één of andere salon binnen, je wordt letterlijk een figuurlijk volledig in de watten gelegd.
Terug naar de leuke mail van Nancy. Zij volgt mij al een poosje en wist van mijn extreem gevoelige huid en het feit dat ik helemaal weg ben van INIKA. Zij nodigde mij spontaan uit, om eens een behandeling van haar te mogen genieten. Ze wilde mij graag laten zien, dat het ook anders kan. Haar salon is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, wat pal naast mijn woonplaats ligt. Hoe leuk is dat? En ik was daarom niet zo moeilijk over te halen want mijn nieuwsgierigheid was behoorlijk aangewakkerd.

DE BEHANDELING

De salon is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, dat ligt net even onder Rotterdam. De salon huist in een pand waar ook een echte Cosmo-kapsalon zit gevestigd. Het kan daarom even zoeken zijn, maar weet je eenmaal dat Nancy in dit pand zit gevestigd loop je er zo naartoe. Ik moest ook even zoeken,  maar de Kerksingel nummer 5 is eigenlijk snel gevonden. Het ligt leuk gelegen in een klein winkelcentrum.
Ik werd zeer warm onthaald door Nancy, je krijgt meteen het gevoel dat jij centraal staat.. Na een kleine rondleiding door haar salon was de eerste stap van de behandeling een huid-analyse.
Nancy vertelde mij, dat ze naast gezichtsbehandelingen en massages ook make up ( visagie) in haar pakket had gestoken, zo maakt ze geregeld bruidjes op. Ze onthaart uitsluiten met suiker, ze mijdt iedere vorm van agressieve stoffen. Je kunt op haar website uitgebreid lezen welke producten ze gebruikt. Ze heeft verschillende behandel-plannen opgesteld, ik kreeg de  “ DERMOPHISIOLOGUE HUIDVERBETERENDE GEZICHTSBEHANDELING, van 90 minuten. Deze kost € 99,95, meteen de meest luxe en meest duurste uit haar aanbod. Je kunt echter al bij haar terecht vanaf € 12,50 voor een behandeling. Neem eens een kijkje in haar PRIJSLIJST
Mijn behandeling houdt in:
– voetbad
– reiniging / scrub / enzym peeling
– epileren met suikerpasta
– dieptereiniging
– serum behandeling
– pincement massage van gezicht en decolleté
– speciale maskers ( tijdens het intrekken een heerlijke voetmassage 😁
– decolleté pakking
– verzoring
– lichte make up
De behandeling duurt 90 minuten. Een lange zit voor een draaikont als ik. Maar om de één of andere reden gaf ik mij al meteen compleet over. De sfeer? Nancy? Ik denk beiden. Nancy doet er werkelijk alles aan om je direct in “ the mood” te brengen. De eerste stop was de “ skin-scanner-room” zoals Nancy dit noemt. Dit is een kleine afzonderlijke ruimte waar een apparaat stat waar je met je hoofd verdwijnt onder een doek, en Nancy aan de andere kant meekijkt onder een blauwe lamp. Je kunt zelf ook meekijken, en het is een nogal rare ervaring. Je ziet jezelf onder een blauwe lamp en ziet tal van rare vlekken op je gezicht. Nancy legt uit wat het betekent, en geeft direct een analyse. Mijn huid was in zeer goede conditie! 😃 Zeker gezien mijn leeftijd ( bijna 50 ) ziet mijn huid er ontzettend goed uit. Veel elasticiteit. En vrijwel nog rimpelloos. Ook de zonschade ( DNA) was mij mij minimaal, maar dat komt wellicht door mijn lichte zonne-allergie waardoor ik mij niet vaak begeef in de volle zon. Maar wat leuk om te horen dat mijn huid nog in zo’n goede staat verkeert!
Op naar de eerste behandelingen van de “ reis” zoals Nancy dit zelf noemt. Het begint met een zeer ontspannend voetbadje waar heerlijke eucalyptus olie in zit. Echt een heerlijk “ voorafje”. Daarna met de voetjes omhoog in de stoel. De stoel ligt echt hemels, en wordt helemaal naar jouw lichaamshouding gesteld. In een zeer comfortabele positie. Ik werd steeds mer ontspannen en gaf me volledig over in de handen van Nancy. Ik kon eerlijk gezegd de verschillende behandelingen niet meer bijhouden want ik lag gewoonweg te lekker om mij daar druk over te maken. Zeer opmerkelijk voor mij, ik zou sneller zeggen dat dit he-le-maal NIETS voor mij is! Maar toch gebeurde het zomaar. Echt bijzonder.
De reinigingen, de massage, de maskers….alles slurpt mijn huid op en het ondergaat het als een waar feestje. Mijn huid gloeide, maar dan in positieve zin. Het werd rozig en prachtig doorbloed.  Waar ik mij in het begin lichte zorgen maakte over hoe mijn huid ging reageren was ik dit al na 10 minuten in de behandeling volledig kwijt. Dat zat meer dan goed.
Bijzonder vond ik het epileren van mijn wenkbrauwen. Dit zit bij deze behandeling inbegrepen. Nancy kiest voor een suiker-pasta op basis van glucose, sucrose en water. Verder geen meuk. Ik had deze manier van epileren ( met verwarmde suikerpasta) nog nooit eerder ondergaan. Ik laat eens in de zoveel tijd mijn borstelige wenkbrauwen bijplukken ,en jaren gelden deed ik dat bij een Turkse dame die dit deed met een touwtje. Dat was extreem pijnlijk. De suikerpasta is echt bijna pijnloos! Door was verwarmde suikerpasta onder en boven de wenkbrauwen te smeren plus dit weg te trekken met een paar papiertjes, worden de wortels net zo goed mee getrokken als met een touw-techniek of pincet. Maar dan veel minder pijnlijk! Wat een uitvinding. De laatste haartjes worden bijgewerkt met de pincet, maar dat doet Nancy zo ontzettend snel, dat je daar nauwelijks wat van voelt. Tijdens het intrekken van de maskers krijg  je een heerlijke voetmassage.
De massage wordt gedaan met een pure olie. Er zijn verschillende mengsels, met de daarbij gaande geuren. Nancy past haar olie-keuze op jouw gemoedstoestand aan. De olie trekt razendsnel in de huid waardoor deze soepel wordt om te masseren. Ik had een olie met een anijs geur. Heerlijk! Mijn nek en schouders werden flink aangepakt maar toch op een zodanige manier dat het niet onprettig was. Steker nog, ik lag echt te genieten! Het minste deel van de behandeling is de gezichtsreiniging. Nancy gaat dan gewapend met naalden je gezicht af als een soort scanner, op jacht naar oneffenheden / acné / puisten. En gerstekorrels, waarvan bleek dat ik deze ook had. Nooit opgemerkt. Gelukkig voelen de naalden als lichte prikjes, en is het prima te doen. Ik had er eerlijk gezegd niet erg veel hinder van.
Na de laatste reis krijg je opnieuw een gezicht-huid-analyse. Je kunt dan met eigen ogen aanschouwen. Hoe zeer de behandeling van invloed is geweest op je huid. Mijn huid zag er onder de blauwe lampen na de behandeling echt supermooi uit! WAUW!
En dan op naar het eindpunt: de finishing touch: wat mooie subtiele make up. Nancy gebruikt alleen make up van INIKA, wat voor mij als muziek in de oren klinkt. Er komt dus geen andere make up merken bij kijken, alles is 100% meukvrij en meest veganistisch. Als je veganistisch bent kun je dit voor je behandeling aangeven, dan wordt daar rekening mee gehouden. Sommige producten bevatten bijenwas.
En dit was het resultaat: wat een verwennerij, wat een boost voor je huid en wat geeft het mijn huid een ENORME OPKIKKER. Het voelde baby-huid-zacht aan, ik heb mijn huid werkelijk nog nooit ZO ZACHT aangevoeld. En reacties? NOPE! Sterker, mijn huid vond het een waar feestje. En ik eerlijk gezegd ook, nooit gedacht dat DIT mij nog eens zou overkomen! Ik….100% ontspannen en genietend! Nancy zorgt echt voor een optimale ontspannende reis. Ik ben enorm onder de indruk geraakt. Hoe anders is dit t.o.v andere ( reguliere ) salons? HEEL ANDERS. Er ging voor mij wat dat betreft een geheel nieuwe wereld voor mij open. Ik had express geen verwachtingen gemaakt. Ik ben er open in gestapt. Maar wat een fantastisch resultaat. Het was absoluut één van mijn meest mooiste ervaringen ooit.

VOOR WIE IS DEZE SALON GESCHIKT?

Uiteraard kan iedereen deze prachtige salon bezoeken, maar door de specialisatie van Nancy maakt het deze salon ook toegankelijk voor iedereen die:
… last heeft van probleem-huiden, denk daarbij aan huidaandoeningen en acné
– … last heeft van een extreem ( over ) gevoelige huid
– … last heeft van allergieën door bepaalde stoffen in cosmetica en huidverzorgingsproducten
– … graag te weten wil komen wat de onderliggende oorzaken zijn van huidproblemen. Nancy geeft deskundig advies
– … graag 100% meukvrij behandeld wil worden
– … graag aan mens, dier en milieu wil denken
– … graag een zeer ontspannende “ reis” wil beleven, omdat je moeite hebt om je volledig te ontspannen
Nancy’s handen zijn gouden handen en dus ben je bij haar in ECHT GOEDE handen. Ik klink een beetje overdreven, maar ik vond deze behandeling zo onwijs bijzonder om te beleven en wat het met mijn lichaam EN GEEST deed. Ik ben de allerlaatste die men een zweef-miep mag noemen, met mijn nuchtere Rotterdamse aanpak ben ik daar niet erg gevoelig voor, maar deze behandeling was compleet ontspannend. Wat bij mij echt nauwelijks voorkomt. Het gaf me RUST in mijn hoofd, terwijl mijn huid een feestje vierde.

WAT VIND IK?

Tja, daar ben ik geloof ik inmiddels wel duidelijk over geweest 😊 Absoluut het geld waard. Voor JEZELF. Het is een waar cadeautje voor jezelf. Een geweldig uitstapje. Woon je bijvoorbeeld niet in de omgeving van Berkel en Rodenrijs? Maak er dan een leuk dagje uit van, omdat Berkel en Rodenrijs een ontzettend leuk stukje groen Nederland is om te ontdekken!

WAAR MOET IK ZIJN?

COSMIC BEAUTY SALON  is gevestigd aan de Kerksingel nummer 5 in Berkel en Rodenrijs. Je kunt telefonisch een afspraak maken of via de website. KLIK HIER voor alle informatie De behandelingen lopen in kosten van € 12,50 tot de duurste, die ik kreeg, € 99,95. KLIK HIER voor de prijslijst en het aanbod.
Wil je on Ine een behandeling boeken? KLIK HIER

10% korting!

Heb jij ook wel zin gekregen om deze unieke behandeling, of de andere behandelingen van Nancy te ondergaan? Let dan nu even op, want je ontvangt maar liefst 10% korting als je bij je afspraak ” Meukvrij” vermeld, zowel telefonisch als via de website! 

 

6 Reacties op “Een natuur-schoonheidsspecialiste, zijn er verschillen?

  1. Wat een leuk positief verhaal! Alhoewel ik niet op de nieuwe locatie ben geweest, heb ik wel talloze behandelingen van Nancy gehad. Zij heeft inderdaad passie voor haar werk en is vanaf jonge leeftijd al hiermee bezig en heeft zich steeds meer gespecialiseerd. Het is echt een topper!

  2. Klinkt goed! Maar voor mij een beetje ver vanuit Gelderland…Weet je ook salons in Apeldoorn of omgeving die zo werken met dit merk?

    • waarom maak je er niet en leuk dagje uit van? Nancy is zeer uniek, ik ken verder geen natuur-schoonheidssalons….maar hoe leuk is het om er gewoon een leuk uitstapje van te maken in bijvoorbeeld de zomervakantie? echt de moeite waard!

  3. Wat een leuk positief verhaal. Ik hebnu al zin om daar is nar toe te gaan en er zoals je in een andere reactie zei, maak er een leuk dagje uit van. Ik ga dat zeker doen. Jou verhaal heeft mij zo geïnspireerd. Bedankt weer voor je interessante info en ideeën

    • Wat leuk! Ik zou het echt heel leuk vinden om jouw ervaring te lezen! Zou je dat willen delen straks? Warme groet!

  4. Hoi Monique,
    Wat een leuk en positief verhaal. Helemaal leuk om te le lezen over een schoonheidsspecialiste die wij ooit hebben opgeleid!! Hopelijk komt ze eens bij ons langs om ons te inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *