Eiken processie rups ellende? Met dit middeltje kom je van de jeuk af!

Eiken-processie rupsen kunnen ieder jaar weer voor behoorlijk wat klachten zorgen. KLIK HIER om naar mijn uitgebreide artikel te gaan. Anno 2019 zijn de eiken-processierupsen behoorlijk in het nieuws, sterker, ze zijn iedere dag het nieuws van de dag. Er heerst momenteel ( juni 2019) een ware plaag door heel Nederland. Vermoed wordt, dat dit komt door de aanhoudende warmte van afgelopen weken. Op dit moment  zijn de dag-temperaturen tropisch. Ideaal voor eiken-processie rupsen om zich in grote getallen voort te planten.

 

Ik heb er ook behoorlijk last van. Niet verwonderlijk, want ik woon in een bosrijke omgeving die ook nog eens vol staat met eikenbomen. Ik krab mij al enige dagen de malle-molen, wat de boel alleen verergert. Ik ben daarom eens gaan kijken, wat er tegen de jeuk is te beginnen, want dat is toch wel de meest gehoorde en meest irritante klacht.
Social media ontploft uit zijn voegen van de vele middelen die nu op ons worden afgeschoten. Want natuurlijk  zijn dit gouden tijden voor fabrikanten met tal van zalven, oiën, cremes enzovoort. Deze middelen bestaat vooral uit meuk. Wat ik bijvoorbeeld veel voorbij zie komen is uierzalf, vaseline en Sudocrem. Allemaal paraffine rijke middeltjes. Het kan gelukkig simpel, snel en eenvoudiger. Ik bedacht een geweldig goed werkende olie die ik zelf al een paar dagen gebruik. Ik heb geen last meer van jeuk. En de rode vlekjes / bultjes verdwijnen ook veel sneller.
Het is echt heel simpel. Wat je nodig hebt is het volgende :

– aloë Vera plant ( of een stengel )

– 85 ml pure amandel of jojoba olie

– 10 druppels pure eucalyptusolie

Heb je geen aloê Vera plant in huis? In de meeste biowinkels verkopen ze grote stengels. Maar je kunt ook een pure aloê Vera gel gebruiken. Let op: deze koop je NIET bij de Action. Dit ia allemaal sterk geconcentreerde meuk. Verzeker jezelf van een gel van tenminste 98% puurheid. Een goede aloê Vera is bijvoorbeeld AV de Mallorca  ( sap ) Maar ik adviseer sterk om “ the real thing” te gebruiken, dus het verse aloê Vera uit een stengel. Wist je, dat je zelfs al bij de Lidl aloê Vera planten kunt kopen? Ze zijn overal in tuin-centra’s verkrijgbaar.
Je kunt het beste, als je niet aan een plant kunt komen, kiezen voor een gel. Deze van AUBREY is een pure gel.
Het maken is simpel: schrap de aloê Vera uit de stengel, en voeg dit samen met de oliën in een potje, waarna je goed gaat roeren met kloppende bewegingen. Dit doe je het beste met een lepeltje. Zodra alles een beetje gaat schuimen en iets rozig gaat verkleuren, is de olie klaar voor gebruik. Bewaar het in de koelkast. Roer voor gebruik steeds even opnieuw goed.Het maakt niet uit hoeveel aloê Vera je gebruikt, hoe meer, hoe beter. Als je een gel gebruikt, kun je het ongeveer op 150 ml houden.
Je kunt de olie royaal op je aangedane plekken inmasseren. Je huid wordt ook nog eens verzorgd  😊 Leuke bijkomstigheid. Als je erg veel last hebt van keukende plekken en bulten, de olie een aantal keren extra op de aangedane plekken smeren.

Heb je iets sterkers nodig bij hevige klachten?

klik hier

7 Reacties op “Eiken processie rups ellende? Met dit middeltje kom je van de jeuk af!

 1. Hoi. Ik had al zoiets gemaakt maar zonder de olie. Maakt die het ook wat dikker?

  Groetjes Jennifer

 2. Zo jammer dat het middel “knoflook & azijn” niet toegestaan word om de rupsen te verdelgen. Een natuurlijk product wat niet erkend word maar wel heel goed werkt. Jammer 🙁

  • Hoi Cora, kun je met knof en azijn de boom insprayen? En zo ja, moet dat dan voor of tijdens de aanwezigheid van de rupsen?
   Hier in Spanje heb je ze ook maar dan alleen in maart en na een maand weer weg.
   Hier zie ik ze in november bomen ‘injecteren’ met een middel. Dan geen rupsen meer, maar geen idee wat dit is.
   Hoe werkt jouw aanpak?

   • Ik heb mijn lariks met pure knoflook olie ingespoten toen ik rupsen ontdekte. Die gaan er snel van dood. Volgend jaar spuit ik hem eerder in. Zodra ik blaadjes zie komen. Hoop dat dat voirkomt dat er eitjes gelegd worden

 3. Hoeveel aloe vera van een plant moet er doorheen? ‘Een stengel’ is een beetje een breed begrip. Ik heb er 4 stengeltjes van een klein plantje doorheen gedaan maar het wordt niet roze en gaat niet schuimen…

  • dat maakt eigenlijk niets uit, een flinke stengel, of ongeveer 150 ml losse pure gel. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *