Februari plasticvrij: Pakketje gekregen van www.zepig.nl…..unboxing en reviewing!

Als ik een pers-pakketje ontvang van www.zepig.nl maakt mijn hart een blij sprongetje. Ik ben dol op deze heerlijke webwinkel die met meer dan 800 producten bommetje vol ligt. Marcel van ZEPIG volgt zijn droom en bestiert de webwinkel in zijn uppie. Een zeer knappe prestatie. Zijn voorraad-kamer ruikt naar de meest heerlijkste natuurlijke geuren uit de natuur, want bij ZEPIG komt er niets chemisch binnen. Daarnaast staat Marcel ook op zijn standpunt, dat ZEPIG 100% plasticvrij en zoveel mogelijk verpakkingsvrij blijft. Wat mij betreft een zeer nobel streven. ZEPIG is daardoor best een unieke webwinkel.

Het heet niet voor niets ZEPIG, de webwinkel verkoopt enorm veel natuur-zepen als werfzepen en Aleppo zepen.
Het assortiment breidt zich steeds meer en meer uit, en regelmatig ontvang ik dan opeens een zeer fijn pakketje, waar ik op de voorhand al blij van wordt. De producten stellen mij namelijk nooit teleur, het zijn altijd weer vrij unieke items. Marcel doet daar dan ook specifiek zijn best voor, om onderscheidend te zijn m.b.t andere zeepwinkels. Dat lukt hem tot nu toe meer dan prima. Via / dankzij Marcel heb ik inmiddels al kennis mogen maken met zeer unieke en bijzondere merken, en heb ik een aantal van deze merken zelfs in mijn grote favorieten-lijst staan. Ik noem een FUSHI  en een CHAGRIN VALLEY. Deze merken hebben mijn hart gestolen.
Onlangs ontving ik dus opnieuw zo’n verrassingspakketje, naar aanleiding van de Februari plastic-de-wereld-uit maand aanstaande.  Daarin zaten weer ( voor mij) nieuwe onbekende merken, zoals ELIAH SAHIL ORGANICS en FAIRSQUARED. Ik stond direct te popelen om al deze producten te gaan testen. Ik heb besloten, om alle producten in één review samen te gaan vatten. Het gaat om de volgende producten:
– FAIR SQUARED coconut bodylotion
– ELIAH SAHIL ORGANICS dental oil turmeric ( mondspoel-olie )
– ELIAH SAHIL ORGANICS tandpastapoeder gember
– ELIAH SAHIL BODY + HAIR OIL organ olie
– ELIAH SAHIL BODY + HAIR OIL jojoba olie
– HAPPINESZ TAO’S NUDE deodorant 
– HAPPINESZ OAHU BRONZE deodorant
Er zat ook nog een zonnebrandcreme in, maar die bewaar ik voor mijn nieuwe natuurlijke zonnebrandmiddelen test 2021. 😁

DE MERKEN

Eerst maar even een korte kennismaking met de merken, te beginnen bij ELIAH SAHIL ORGANICS. Dit bedrijf komt uit Oostenrijk, uit de koker van Silvio Perpmer. Door de komst van zijn zoontje besloot hij om een merk in natuurlijke cosmetica te ontwikkelen, die geheel voldeed aan zijn wensen. In dit geval 100% natuurlijk, maar ook meest milieuvriendelijk. Al die plastic verpakkingen beviel hem maar niets en wilde graag tonen, dat het ook anders kan. Hij noemde zijn bedrijf naar zijn grote inspiratiebron; zijn zoon Eliah. Het merk staat voor: 100% veganistisch, dierproefvrij, plasticvrije verpakkingen met “ zero-waste” mogelijkheden, 100% natuurlijke ingrediënten van biologische teelt, fair trade / goede werkomstandigheden, biologische certificering volgens de ICADA en BIO AUSTRIA, en als klap op de vuurpijl ondersteunen ze het “ flowering Meadows-project” een organisatie voor de bescherming van de bijen.
Het merk FAIR SQUARED komt uit Duitsland. Dit merk richt zich voornamelijk op de fair trade en milieuvriendelijkheid, en proberen dit op internationale basis te doen. Het is uit deze filosofie opgericht in 2010. In 2015 maakten ze de tweede stap, door gecertificeerd veganistisch en natuurlijk te werk te gaan, om hun producten zo puur mogelijk te maken. Dit merk lanceerde een menstruatiecup wat is gemaakt uit 100% natuurlijk rubber en onder coöperatieve klimaatcompensaties, wat vrij uniek is. Sinds 2020 zijn ze 100% plasticvrij, zowel in verpakking als verzending.
Happinesz is een voor mij geen onbekend merk, sterker nog, hun deodorant kwam in mijn grote natuurlijke deodorant test 2020 als beste uit de bus. Het is een onderneming uit België. Het is een jong bloeiend bedrijf, die langzaam maar zeker hun assortiment aan deodorants uitbreidt naar andere landen als Nederland. Ook het verhaal van Happinesz begint met de wens, om plastic in de wereld te verminderen en 100% natuurlijke deodorants op de markt te brengen. Er zijn inmiddels ook lippen balsems  en handcremes verkrijgbaar. De deodorants worden 100% plasticvrij, handgemaakt en met de meest pure ingrediënten. En dus geheel veganistisch.
Ik begin meteen met deze deodorants. Zoals ik eerder vertelde, ben ik “ aangenaam bekend” met deze deodorant-crémes. Vorig jaar kwamen deze deodorants als beste uit mijn natuurlijke deodorant test. Ik was daarom dubbel nieuwsgierig naar deze twee nieuwe geuren, die in het bijzonder zeer geschikt zijn voor de overgevoelige huid. In heel veel natuurlijke deodorants zit bicarbonaat. Dit is een meest goedkope en meest natuurlijke geur en zweet-vreter 😁 maar helaas kunnen mensen hier overgevoelig op reageren. KLIK HIER om daar meer over te lezen. Om dit probleem te verhelpen, worden er andere zaken gebruikt als talk, of arrowroot.
De deodorants van Happinesz zijn gemaakt met ( Nano-vrije ) zinkoxide, en biologische ZEA-maïs. Dit is het grootste, in ons land voorkomende, gras en behoort tot de grassenfamilie. De basis is biologische kokosolie, en verder biologische candelillawas, biologische koolzaadolie, en biologische joboba olie. De geuren zijn afkomstig uit 100% biologische etherische oliën. Het is een simpel gehouden ingrediënten lijstje, in een lief klein schattig tinnen blikje gestopt. Een blikje bevat 30 ml en kost € 7,99 wat zeer redelijk is t.o.v andere natuurlijke deo-cremes. Bovendien is het zeer spaarzaam in gebruik, omdat je er maar weinig van nodig hebt. Met mijn vorige blikje deed ik zeker drie maanden.
De geur OAHU BRONZE is echt lekker. Tropisch en licht zoet. De werking is weer nét zo goed als ik gewend ben. Tijdens mijn sportsessies bleef het onder mijn oksels droog. Geen straaltjes naar beneden of grote natte plekken in mijn sport-shirt. En geen vieze zweet-geurtjes.
De andere geur, de TAOS NUDE variant, ligt mij qua geur iets beter dan de OAHU BRONZE, maar dat is uiteraard persoonlijk. Ik hou meer van zachte, frisse en bloemige geuren, en ik ben dol op sinaasappelgeur, wat hier waarschijnlijk wel in is verwerkt. Ik heb beide deodorants ieder afzonderlijk twee dagen getest. Het houdt mij de hele dag droog en geurtjes vrij onder mijn oksels. Ook vind ik de crème enorm fijn uit te smeren. Geen vervelende brokjes / stukjes onder je oksels en ook geen strepen en vlekken in je kleding. Opnieuw ben ik enthousiast. Een ontzettend fijne deodorant, waar  alles in klopt zoals het zou moeten kloppen, de werking is perfect en de prijs reuze vriendelijk.
Dan snel over naar de producten waar ik wel héél erg nieuwsgierig naar ben. Ik vind het altijd even leuk en exiting om iets nieuws uit te proberen. De bodylotion van FAIR SQUARED komt in een leuke glazen pot. De basis is originele koud geperste olijfolie uit Palestina, wat is gecombineerd met kokosolie uit Sri Lanka. Wat ik jammer vind, is dat de bodylotion COCONUT wordt genoemd, terwijl de bodylotion voor het grootste deel uit olijfolie bestaat. Maar gelukkig is de basis geen water, wat het wel weer goedmaakt 😊
De textuur vind ik echt heel mooi. Het heeft een licht zalvige textuur waardoor het echt heel fijn uitsmeert op de huid en ook goed door de huid wordt opgenomen. De geur vind ik echt HEMELS. Een pot van 100 ml kost € 9,95.
Ik heb mezelf twee keer na het douchen ingesmeerd met deze bodylotion, en ook een paar keer “ droog” op mijn huid gesmeerd, alle keren beviel het mij meer dan goed! De werking is echt fantastisch, mijn huid werd gewoon fluweelzacht. Wat ik een minpuntje vind is dat de geur niet zo lang blijft ruiken, ik hou van lekkere geuren, maar dit kan voor sommigen juist weer een pluspunt zijn. Ik denk, dat dit een GE-WEL-DIGE bodylotion is voor mensen die kampen met een zeer droge tot extreem gortdroge huid, maar niet houden van vettige cremes als bodybutters, die daar dan meest geschikt voor zijn. Deze bodylotion werkt echt nét zo goed, maar legt geen vettige waas / laag op de huid. Het trekt onwijs goed in. Zeker een topper!
En dan hebben we de “ eigenaardige” tandpastapoeder van Eliah Sahil ORGANICS. Wauw….wat is dat gek … 🥺…poeder in je mond nemen om te poetsen…..
Na wat achtergrondinformatie te hebben verzameld, kwam ik erachter dat dit totaal NIETS voor mij is. Het heeft namelijk een nogal schurend effect, omdat het poeder voornamelijk is bedoeld om verkleurde en bruin-aangeslagen tanden en kiezen op een pure en natuurlijke manier te reinigen. Aangezien ik zeer gevoelige tanden heb en zeer kwetsbaar ben op mijn tandglazuur, zal ik het niet gebruiken, maar, ik heb speciaal voor dit artikel, het wel één keertje getest. Vooral voor de ervaring en de smaak, want gelukkig zijn mijn  tanden en kiezen niet verkleurd. De basis bestaat uit diatomeeënaarde. Dit is gemaakt uit verpulverende fossielen van een bepaalde soort plankton. Het bestaat voor zo’n 90% uit silica. Diatomeeënaarde wordt veel gebruikt ter vervanging voor bakingsoda. Het is 100% foodgrade. Eliah Sahil Organics gebruikt alleen biologisch gecertificeerde, natuurlijk geteelde diatomeeënaarde. Dit wordt enkel nog vermengd met 100% pure biologische plantenextracten en dus pure, biologische gedroogde gemberwortel ( poeder) .
De bedoeling is om wat van het poeder op een bevochtigde tandenborstel te deppen en dit direct in de mond te nemen om te poetsen. Omdat het toch gaat om een vrij schurend goedje, wordt geadviseerd het poeder te mengen in zuivere kokosolie. Het is echt bedoeld om vrij lastige vlekken / aanslag en verkleuring van je tanden te poetsen. Heb je daar dus hardnekkig veel last van, dan geldt het advies, om het poeder ongemengd 2 x per week te gebruiken. Wil je het dagelijks gebruiken, dan kun je het poeder steeds mengen met zuivere kokosolie. Heb je, net als ik, kwetsbaar tandglazuur, dan zou ik dit poeder niet gebruiken. Maar dat mag je zelf beslissen. Of overleg met je tandarts.
De smaak…..HOLY MOLY! HEFTIG! 😮 Wel “ prettig heftig”, maar het tintelt echt op je tong. Ik heb een heel klein beetje poeder rechtstreeks gebruikt, en dat was serieus pittig. Wel geeft het een zeer fijne en frisse nasmaak / mondgevoel. Het is dus absoluut niet vervelend, maar je moet er A: wel van houden en B: geen kwetsbaar tandglazuur hebben.
Omdat ik “ waardeloos” ben voor de werking, heb ik het potje aan vriendlief K. gegeven. Hij kampt namelijk met enorm verkleurde tanden. Ik heb een “ voor” foto gemaakt, en ga, na zeven dagen gebruik, een na-foto maken. Het resultaat volgt.
Het andere product op gebied van mond / tandverzorging is een “ oil-pulling” mondolie. Oil pulling is iets wat de afgelopen jaren populair is geworden. Het wordt meest gedaan met kokosolie, er wordt een volle eetlepel in de mond genomen, en dit wordt ongeveer 5-20 minuten in de mond gerouleerd. Daarna wordt het uitgespuugd. De aanname is dat dit erg gunstig is voor tanden en tandvlees, maar het bewijs is zeer dun en niet onderbouwd. Ik persoonlijk vind het onzin, en ik doe dit dan ook nooit. Daarom was ik niet al te enthousiast om deze mondolie te gaan testen. Toch draaide dit iets bij toen ik de ingrediënten las, want er zitten wel degelijk ingrediënten in die een bewezen gunstig effect hebben op de tanden en het tandvlees, zoals xylitol. Ook de aanwezigheid van kurkuma extract vond ik best bijzonder. De basis wordt gemaakt van een zaadolie afkomstig van de sapindus mukorossi noot, ook wel beter bekend als WASNOTEN. Daaraan wordt nog een biologisch kurkumaextract, hars van de drakenbloedboom, en dus xylitol toegevoegd. Deze mondolie is niet specifiek richtend op oil pulling, maar voor een wekelijkse onderhoudsbeurt voor gebit, tandvlees en de algehele mondflora. Dat klinkt voor mij in elk geval al een stuk aantrekkelijker. De bedoeling is om 1 x per week je mond te spoelen. Je neemt een theelepel olie in de mond en dit rouleer je gedurende 2-20 minuten. Dit spuug je vervolgens uit en daarna spoel je je mond met warm water. Vervolgens poets je je tanden zoals je gewend bent. Een flesje van 100 ml kost € 14.99.
Ik heb de olie ongeveer 5 minuten gerouleerd in mijn mond, daarna uitgespuugd en mijn mond gespoeld met warm water. Daarna mijn tanden gepoetst. De smaak vond ik okay. Je proeft kurkuma. Het rouleren vind ik na 5 minuten wel welletjes, ik vind 20 minuten een beetje overdreven. De olie voelde na het uitspugen vet en glad aan op mijn tanden en kiezen, vergeet zeker dus niet om je mond na te spoelen met warm water. Onthoud ook, dat deze olie GEEN VERVANGING betreft voor de normale mondverzorging. Je moet het zien als een extra onderhoudsbeurt, net zoals je bijvoorbeeld eens per week een gezichtsmasker neemt.
Ik vond het allemaal niet onprettig. Dat had ik wel aanvankelijk verwacht, omdat mij dit soort “ spirrie-wirrie-wappie” toestanden tegenstaan. Ik geloof zeker niet dat dit wonderen doet voor mijn gebit en tandvlees, maar ik denk ook niet dat het zinloos is te noemen. Het geeft een prettig, schoon gevoel. Ik denk dat dit wel de grootste trekker is 😊 want echt heel erg effectief werkend tegen bijvoorbeeld tandvleesproblemen is het niet. Maar zeker niet onaardig. Ik ga dit flesje dan ook verder op gebruiken, met 1 x per week zo’n 5-minuten-rouleer-sessie. De smaak vind ik prettig. En ik ben zeker enthousiast over de ingrediënten. Maar eerlijk = eerlijk, een tweede flesje zal er nooit komen. Misschien ben ik daar gewoonweg iets te nuchter voor.
De “ lekkerste” twee heb ik voor het laatst bewaard, de twee huid + haar oliën van Eliah Sahil ORGANICS. Meer dan 100% pure biologische jobobaolie en 100% pure biologische Arganolie omvatten deze oliën niet. Ik hou erg veel van ( huid)  oliën en dus werd ik al meteen enthousiast. Beide oliën zijn koud geperst. Per 100 ml kosten deze pure oliën € 16.99 per flesje.
Wat mij betreft elke eurocent waard, want MAN MAN , wat zijn dit absolute toppers. Ik dacht dat niets maar enigszins in de buurt kon komen van mijn geliefde pure FUSHI oliën, maar dit is gewoon een gelijke strijd. De olie trekt bizar goed in mijn huid, alsof het de olie dorstig opslurpt. Resultaat: een zeer gladde, zachte en goed doorbloedde huid. Ik gebruik deze oliën voor het gehele lichaam, dus ook voor mijn haar. Let wel GOED op de hoeveelheden als je deze oliën voor je droge haar ( punten) wil gaan gebruiken. Gebruik voor kort haar niet meer dan twee / drie druppels en voor lang haar niet meer dan een erwtje. Olie is weldadig voor je haar, maar als je maar iets teveel gebruikt heeft het juist een averecht effect.
Ik vind de Argan olie het lekkerste, maar dt komt, omdat ik de joboba olie iets minder fijn vind ruiken. Dit kun je overigens oplossen door twee druppels pure etherische olie toe te voegen. Ik heb een sinaasappel essentiële olie toegevoegd waardoor de olie echt heel erg lekker gaat ruiken. Twee toppers, die zeker geschikt zijn voor mensen met een droge, gortdroge, extreem droge en overgevoelige huid. Het trekt snel in en je hebt zeer weinig nodig.

WAT VIND IK ER ALLEMAAL VAN?

Ook dit pakketje viel me niet tegen. Ik heb wat minder met de het tandpasta poeder en de mondolie, maar voor K. heeft het tandpasta poeder wonderen verricht. Het WERKT dus zeker wel. Maar ik kan er zelf uiteraard niks mee. Ook loop ik niet warm voor oil-pulling en mond olietjes, dat is gewoonweg niet “ mijn ding”. Wat NIET wegneemt, dat het wel top-producten blijven. Ik heb inmiddels vier x mijn mond gespoeld en dat vind ik best prettig. Maar mijn ding zal het nooit worden.
De deo’s zijn weer absolute toppers. Daar wordt je gewoon blij van. Alles klopt. En ik gebruik het sinds dat ik ze in mijn bezit heb, afwisselend dagelijks. Wat ik vooral erg fijn is de goedkope prijs, dit maakt 100% meukvrij een stuk toegankelijker.
De bodylotion vind ik superfijn. Mijn huid wordt hier zo blij van! Wel minpuntje dat de heerlijke hemelse geur niet lang op je huid blijft hangen, maar wie zeurt daarom? ( ik 😁😂 )
En tja…..die oliën….LOVE IT LOVE IT LOVE IT! Bovendien staan de leuke flesjes schattig in de badkamer!

Waar kan ik bestellen?

Ben jij nét zo enthousiast geworden en wil jij deze mooie producten ook uitproberen? Wacht dan even op Februari 2021! Dan houden we ons jaarlijkse PLASTIC-DE-WERELD-UIT maand, waar je zeer leuke kortingen kunt scoren. Iedere dag is er een leuke kortingsactie en in deze maand komen ALLE PRODUCTEN die ik hierboven heb besproken in een leuke kortingsactie! Mis deze dus niet! Kan je niet wachten en wil je direct bestellen?

KLIK HIER voor de TOA’S NUDE deodorant van Happinesz ( € 7,99 )

KLIK HIER voor de OUAHU’S BRONZE deodorant van Happinesz ( 7.99)

KLIK HIER voor de FAIR SQUARED coconut bodylotion ( €9,95 )

KLIK HIER voor de dentaal GINGER POWDER van Eliah Sahil Organics ( € 9,99)

KLIK HIER voor de dentaal oil pulling tumeric van Eliah Sahil Organics ( € 14.99)

KLIK HIER voor de joboba haar + lichaamsolie van Eliah Sahil Organics ( € 16,99 )

KLIK HIER voor de Argan haar en lichaamsolie van Eliah Sahil Organics  ( 16,99)

Notificatie: de beoordeelde producten uit dit artikel zijn gratis naar mij verzonden. Er zijn geen commerciële doeleinden mee genoemd, ook geen enkele bron / vorm van inkomsten. Dit review is geheel op eigen initiatief verzorgd. Er zijn tevens geen inkomsten gemoeid uit eventuele kortingsacties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *