Flageolet

Deze boon is nog vrij onbekend en dat is best jammer. Want naast lekker en veelzijdig is hij ook zeer gezond. De flageolet is familie van de sperzieboon en wordt vooral in Frankrijk geteeld. De zachtgroene boontjes in de flageolet worden gebruikt. Ze zijn minder melig, en daardoor bijvoorbeeld een stuk fijner van smaak dan andere bonen.

Flageolet bonen zijn erg rijk aan vezels. Verder zijn ze zeer rijk aan vitaminen en mineralen. Ze bevatten ook een behoorlijk portie eiwitten. De bonen worden vooral in Frankrijk veel gegeten. Daar wordt het vrijwel standaard geserveerd bij lamsvlees vanwege de goede smaakcombinatie van deze twee. In Nederland is het vers vrijwel niet verkrijgbaar. Sommige bio winkels en groentewinkels hebben iets in hun assortiment, maar het wordt vooral in blik aangeleverd. Koop daarom altijd in bio winkels je flageolet bonen in pot/blik en uiteraard indien aanwezig , liefst vers. Mijd de flageolet uit de toko: deze bevatten erg veel zout.

Flageoletten zijn net als gewone sperziebonen overal inzetbaar en hebben een zelfde bereidingswijze als de sperzieboon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *