gestampte muisjes

Ja, je leest het echt goed, een 100% meukvrij en supergezond recept om zelf die heerlijke ouderwetse gestampte muisjes te maken! Ik ben ontzettend blij met de twee gezonde varianten op poedersuiker: stevia poedersuiker en SukrinMelis poedersuiker.  Deze poedersuikers zijn de eerste echte meest gezonde poedersuikers, gemaakt van pure en zuivere stevia/ erythtritol. Het wordt gemaakt van 98% zuivere, pure steviolglycosiden, en erythritol. Daar wordt verder niets aan toegevoegd, het is niet geraffineerd. Alles wordt via natuurlijke bewerkingen gezuiverd en gefilterd. Meer over deze stevia kun je lezen in het meukvrij ABC. De poedersuikers bevatten nauwelijks calorieën en heeft geen enkele invloed op de bloedsuikerspiegel. Niet alleen gezond dus, maar ook nog eens ontzettend lekker! Je kunt  deze poedersuikers natuurlijk overal wel voor gebruiken, maar ik bedacht er dit simpele recept mee om zelf je gezonde gestampte muisjes te maken! Gewoonweg identiek aan de ” echte” gestampte muisjes smaak! Geloof mij: je proeft geen enkel verschil! Mijn grote verslaving die ik als kind had kan ik nu dus heerlijk voortzetten! 🙂

SAM_5569

dit heb je nodig:

zo maak je het:

 

Vijzel de anijszaad goed fijn tot een poeder in de vijzel. Voeg de poedersuiker toe en vijzel dit tot een zeer fijne massa. THAT’S ALL!

SAM_5570

 

 

14 Reacties op “gestampte muisjes

 1. Wow de absolute topper in dit gezin voor op de boterham en al wil mama gezond gezonder gezondst niemand mag aan de gestampte muisjes komen! Ik ga dit proberen! Hopelijk trappen ze erin!!!

  • nou ik weet superzeker dat ze geen verschil proeven! Het is echt werkelijk niet van echt te onderscheiden! Ik ben soms echt SUPERBLIJ met een recept en dit is er eentje! Ik was zelf vroeger als meisje namelijk ook dol op gestampte muisjes! En plots had ik opeens een geniaal idee en kijk es aan! Ik hoor graag van je hoe het bevalt!

 2. Ja!!!
  Gisteren was ik met anijs bezig in een recept en toen bedacht ik me dat dat ook lekker zou kunnen zijn door het te mengen met de op jouw pagina gewonnen Stevia Frost. Ik heb dat dus gisteren zelf ook gedaan. En ja, het is heerlijk!!!
  Enig klein verschil is dat de stevia frost een soort koud gevoel geeft in de mond. Maar de smaak van deze gestampte muisjes is héél oké!!!
  Ga je nu ook gekleurde (baby)muisjes proberen na te maken?

 3. Goed idee zeg! Met anijszaad bedoel je steranijs? Die is op de foto te zien. Hoewel de smaak wel lijkt op het andere anijszaad, is het wel een verschillend product! Gebruik je die kleine ronde zaadjes van de steranijs?

  • hai! En lekker dat het is! 🙂 Het is inmiddels al een echte favoriet geworden hier! Nee,ik bedoel echt de anijszaadjes.Deze kun je in de biowinkel vinden maar ook in veel supermarkten! Succes!

 4. Oh, deze ga ik zeker proberen. Mijn dochters beginnen het steeds moeilijker te krijgen met de notenpasta’s en andere gezonde broodbeleggers. 😉

 5. Wat een leuk idee!
  Ik vind alleen stevia erg vies, daarom heb ik het geprobeerd met palmsuiker.
  Ik heb het ik mijn koffiemolentje gedaan, ging super, eerst de anijszaadjes gemalen, toen een schepje palmsuiker erbij, weer malen. In een potje gedaan, toen nog twee eetlepels palmsuiker gemalen en erbij in het potje, door elkaar roeren en klaar! Ik vind het lekker, ben benieuwd wat mijn kinderen ervan vinden.

  • Zoonlief vond het ook erg lekker! Zonder erbij te zeggen wat het was liet ik hem proeven, hij raadde het direct!

 6. Raffineren is zuiveren..dus deze stevia is geraffineerde stevia. “Raffineren betekent, door bewerking zuiver en fijn maken. Tijdens dit proces wordt de suiker gewassen en opnieuw gecentrifugeerd.”

 7. Ik heb werkelijk waar nog nooit van mijn leven van gestampte muisjes gehoord. Kennen we in België precies niet.

  • hihi…nou, ga dit dan maar eens snel maken! Je zult smullen! 🙂

 8. Hoi, ik vind anijszaad heerlijk en gebruik het voor thee, door de pap, anijsmelk, door brooddeeg etc. Vandaag heb ik de “gestampte muisjes” gemaakt maar dan met de suiker die ik in huis heb, nl de greensweet extra sweet-variant. Er wordt in een eerder artikel genoemd dat de icing poedersuiker wordt gemaakt van de extra sweet baksuiker dus ik heb de extra sweet suiker tot poeder gemalen en verder volgens recept gehandeld. De smaak is prima maar het is echter wel heeeeel zoet!!; is de samenstelling dan toch wat anders? ….en een suggestie hoe ik het minder zoet krijg? of toch maar de poedersuiker bestellen……

  • die is idd veel zoeter…..gebruik er dus niet teveel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *