Gezichtscrème, hoe kies je de juiste? Plus review SUIT MATTERS gezichtscrème!

Als het op gezichtsverzorging aankomt, moet ik extra oppassen. Ik heb een overgevoelige, kwetsbare huid die ontzettend snel reageert op rare stofjes. Vooral in mijn gezicht. Ik mag nog altijd mijn handjes samenknijpen want het gevreesde verval ( ik wordt dit jaar 50 ) heeft nog niet erg toegeslagen, waardoor ik ben gezegend met een nog vrij rimpelloze huid. Natuurlijk ontkom ik er op mijn 49 ste niet helemaal aan, want rondom mijn ogen is de  verzakking wel zichtbaar. Ik probeer mij daar een klein beetje mee te verzoenen, maar eerlijk = eerlijk, soms kan ik in de spiegel kijken en ervan balen. Het geeft me erg snel een vermoeide blik. 

Het gelaat is helaas één van de targets waar het verval toeslaat als de jaren gaan terugtellen. Laat ik meteen met de welbekende deur in huis vallen: ik geloof totaal niet in al die “ anti age” en “ anti rimpel “ crémes Al mijn hele leven smeer ik gewone dagcréme op mijn toet. Ik ben ook nooit gevallen voor nachtcréme. Ik vind het allemaal een beetje onzin om meer te verkopen. Dit gezegd hebbend ben ik wel altijd en eeuwig op zoek naar een hele goede dagcreme. Ik heb er in mijn leven al heel wat uitgeprobeerd, en heel veel last en hinder ondervonden totdat ik mij eind jaren 90 erin ging verdiepen. En uitkwam op 100% natuurlijk, puur en liefst biologisch. Sindsdien is het alleen maar bergopwaarts gegaan. Ik meed de conventionele cremes, en stortte mij in de wereld van de natuurlijke crémes, wat in die periode best lastig was omdat het destijds nog helemaal niet zo hip en bekend was. Nu lijkt alles opeens 100% natuurlijk, maar hopelijk weet je na het lezen van mijn artikelen over dit onderwerp voldoende , en weet je dat het allemaal niet zo zwart / wit is als wordt beweerd.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM EEN JUISTE GEZICHTSCREME TE ZOEKEN?

Een goede gezichtscrème kiezen lijkt een simpele opdracht, als je de oververzadigde markt ziet. Er is overal wel een smeerseltje voor te bedenken. Voor onder de ogen, boven de ogen, voor de wangen, rondom de lippen…..er wordt van alles verzonnen. Is het dan allemaal kwats? Nee, dat ook weer niet, want deze speciale gezichtscrèmes bezitten altijd wel een specifiek ingrediënt, wat bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen goed werkt voor de huid, specifiek op bepaalde delen. Door dit ingrediënt toe te voegen aan een creme, kan en mag een creme opeens een oog of lippencreme genoemd worden.  Dit geldt ook voor anti-verouderingscremes en anti rimpelciremes. Een goed voorbeeld is  hyaluronzuur. Dit komen we vaak tegen in al die anti “ dit / dat/zus/zo” smeersels. Complete kwats is het dus zeker niet, maar de vraag blijft of het echt effectief is. Als ik mezelf als voorbeeld noem, heeft een gewone dagcreme mij nooit een vermeerdering aan rimpels gegeven, of heeft het mijn verval sneller in gang gebracht. Het is een samenspel met de huid, de conditie van de huid en hoe jij je huid voedt en verzorgt, zowel van binnenuit als buiten. Vergeet nooit, dat voeding een zeer belangrijke rol speelt. Onze huid is een orgaan. De huid wordt gevoed van binnenuit. Wat wij in ons lichaam stoppen aan energie en wat we op onze huid smeren is een samenspel wat goed in balans moet blijven.
Terug naar de dagcreme, want hoe kies je nu een goede dagcreme? Om te beginnen kun je het beste kiezen voor natuurlijke, biologische en veganistische crémes. Waarom veganistisch? Wel, omdat veganistische producten meestal geen vervelende stoffen bevat. Het belangrijkste punt is om synthetische, agressieve en chemische ingrediënten zoveel als mogelijk te mijden. Dit is voor geen enkele huid gezond. Ongeacht of je er nu wel of niet tegen kunt, Zo’n 60-65 % wordt direct door de huid opgenomen en komt in de bloedbaan terecht. Een potje conventionele creme gebruiken is nu niet direct een giftonnetje voor de huid, maar bedenk je eens wat je iedere dag op je huid smeert. Een zeep, een bodylotion, een creme, een gezichtscrème…..Alles bij elkaar opgeteld kunnen al die stoffen behoorlijk hormoonverstorend werken. Het is zo’n beetje hetzelfde verhaal als met E nummers in ons voedsel. Ze zijn 100% veilig verklaard en onder zeer streng toezicht goedgekeurd door de EU, om onze voedsel-gezondheid 100% te kunnen waarborgen. En natuurlijk zijn de ADH zeer ruim genomen. Maar onze eetgewoonten zijn afgelopen jaren zeer sterk veranderd. We eten niet meer drie x per dag, maar de hele dag door. Daarnaast bevatten veel producten enorme lijsten aan E nummers dat bij elkaar genomen wel nadelige effecten kan hebben op de gezondheid.We weten niet wat dit op langere termijn voor gevolgen heeft.  Zo werkt dit ook met verzorgingsproducten en cosmetica. Hoe meer je kiest voor natuurlijk, puur en biologisch, hoe minder je risico loopt een teveel binnen te krijgen of op je huid te smeren.
Er wordt mij veel gevraagd, of het zinvol is om een speciale gezichtscrème te kiezen. Ik zeg volmondig NEE, zoals ik eerder al vertelde. Je moet voornamelijk een goede creme vinden die goed voor jou werkt. Of dit nu een dag / nacht / oog/ weet-ik-niet-wat creme betreft is eigenlijk niet zo belangrijk. Zoals ik eerder vertelde hebben de specifieke crèmes extra ingrediënten, gericht op de vermelde plekken, maar het is eigenlijk nooit echt bewezen , dat het echt effectief is. Dit is natuurlijk hoe ik erover denk, afgaand op eigen ervaringen en die van anderen. Jij kunt daar natuurlijk heel anders over denken. Ik zeg: investeer vooral in een echt goede ( dag ) creme. Een dagcreme kun je zien als een multi-vitamine. Daarin zit ook een beetje van alles. De meeste dagcremes hebben bijvoorbeeld een SPF factor. Dat is prettig als je veel buiten bent met je gezicht in de volle zon.
Het is belangrijk, om een creme te kiezen die je huid HYDRATEERT en VOEDT. Dit merk je in principe direct als je een creme opsmeert. Het moet direct intrekken en de huid goed doorbloeden, en uren zacht en soepel doen laten aanvoelen. Heel veel ( vooral goedkopere ) conventionele crèmes zijn gemaakt op basis van water. Dit geeft de huid heel even een hydratatie, maar zou je na ongeveer een half uur je huid alweer opnieuw kunnen insmeren omdat het alweer vrij droog en trekkerig ( wat meestal door een alcohol DENAT komt ) aanvoelt. Een goede creme is gemaakt op basis van essentiele pure oliën. De oliën zorgen voor een langdurige hydratatie.

VERSCHILLENDE CREMES

Het is ook belangrijk om goed in de gaten te houden hoe werkzaam je creme blijft. Naarmate je ouder wordt, of de leefomgeving of levensstijl verandert ( stress, werk waarin je in vervuilde lucht werkt ) kan je huid andere behoeften krijgen. Het is de reden, waarom ik regelmatig van creme verwissel. De ene creme heeft weer andere werkzame oliën in huis dan de ander. Door te “ spelen” met verschillende crèmes hou je de balans goed. Ik wissel momenteel af met vier verschillende dagcremes. Zodra ik merk, dat mijn huid om meer voeding en hydratatie vraagt gebruik ik een creme die meer kan voldoen aan deze eisen. Dit doe ik inmiddels al jaren en het is erg effectief gebleken. Deze tip kreeg ik overigens jaren geleden eens van een natuur-schoonheidspecialiste. Voor mij een gouden tip.
Eén van de vier crèmes uit mijn top vier is de dagcreme van SUIT MATTERS. Dit is mijn laatste nieuwe favoriete merk. Ik kreeg deze een poosje terug thuisgestuurd om vrijblijvend te proberen. Dit heeft goed uitgepakt. Aangezien ik echt dolenthousiast ben over deze creme wil ik er graag aandacht aan besteden zodat anderen ook veel profijt kunnen hebben. Een review.

WAT IS SUIT MATTERS?

SUIT MATTERS is een merk in natuurlijke verzorging , wat is opgericht door Rosa Kleve, een bevlogen veertiger die het de hoogste tijd vond, dat er een echte pure huidverzorging op de markt kwam. Dit is zo’n beetje de filosofie achter het merk:
“ Onze basiswaarden eenvoud, transparantie en een no-nonsense houding zie je terug in onze producten en onze verpakkingen. Less is more. Soms is more noodzakelijk. Zoals uitgebreide en complete informatie over ingrediënten. 

Wij gebruiken 100% natuurlijke ingrediënten. Waar mogelijk biologisch en sowieso vegan. We gebruiken geen vulstoffen. We doen niet aan diverse huidtypes, maar richten ons erop om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Daar heb je geen twintig potjes voor nodig. Maar wel vaak 20 ingrediënten 😉 Onze producten zijn daarom stuk voor stuk multi-taskers. Geurtoevoegingen passen niet in onze basis crèmes. Geur is persoonlijk. En iedereen is uniek. Wij zorgen voor neutrale geuren zodat je ze dag en nacht met je mee kan dragen, geen overkill aan geurexplosies. “ 

Deze tekst dekt de lading al behoorlijk. De producten zijn 100% natuurlijk, puur en meest biologisch. Ik was daarom direct geprikkeld. Er wordt zo zuiver gewerkt, dat de producten in principe eetbaar zijn. Zelfs de vitamine E wordt niet uit tarwe gehaald. De producten zijn 100% veganistisch, en bevat geen enkele synthetische stof. Ook aan de verpakkingen is duurzaam gedacht. Zo bevatten de producten bioafbreekbare verpakkingen en is al het overbodige verpakkingsmateriaal, zoals doosjes weggelaten. De gebruikte ingrediënten zijn ook duurzaam gekozen. De winningen van de ingrediënten gaan bijvoorbeeld niet ten koste van het leefklimaat van mens, dier en milieu. Ze kiezen er tevens voor om geen dure marketingtrucjes uit te halen. What you see is what you get. Geen luxe verpakkingen, grote reclamecampagnes, of verfijnde marketingtrucjes. Simpel en natuurlijk heeft volgens hem geen toeters en bellen nodig. Iets waar ik natuurlijk alleen maar volmondig JA op kan knikken. Wat zit er in de dagcreme?
– Macadamia olie / water
– glycerine uit kokosolie gewonnen / glyceryl stearaat
– biologische zonnebloemolie
– biologische kokosolie
– Cetearyl alcohol gewonnen uit graan
– Joboba olie
– sheabutter
– biologische teunisbloemolie
– moerasbloemolie
– aloê Vera
– paardenstaart extrtact
– fytinezuur
– groene theeextract
– lavendel olie
– wortel extract
– rozemarijn olie
Zoals je ziet allemaal pure met natuurlijke ingrediënten. De hulpstoffen zijn allen op natuurlijke basis, dus niets is synthetisch. Het basisingrediënt in deze creme is macadamia olie. Dit is veruit de meest geschikte basisolie om essences op te nemen via de huid.De dagcreme wordt ook geschaard onder een nachtcreme, hier zie je een goed voorbeeld van wat ik hierboven probeer uit te leggen.

DE TEST

Ik was best nieuwsgierig naar hoe mijn huid zou gaan reageren op deze creme. Ik had namelijk eerder een serum van SUIT MATTERS uitgeprobeerd, maar daar reageerde mijn huid niet zo best op. Ik ben daarom zeker voorzichtig te werk gegaan en begonnen met delen van mijn gezicht in te smeren met de creme. Dit ging direct goed. Mijn huid gaf geen kick, en werd mooi rozig van de doorbloeding en hydratatie Na een week gebruik ziet mijn huid er na een smeerbeurt zo uit:
 
Ik ben dus meer dan super-enthousiast! Mijn huid wordt perfect gehydrateerd en niet voor eventjes, maar voor uren. Het ruikt heel erg lekker. Niet overheersend maar juist heel aangenaam en subtiel. Het geeft mij de meeste associatie met een geurige kruidentuin. De creme is niet vettig, al zou je dat toch verwachten met zoveel oliën in de creme Maar het is werkelijk geniaal op elkaar uitgespeeld, zodat het niet als een vieze olielaag op je huid blijft liggen. Het basisingrediënt macadamia olie en de Joboba olie zorgen voor deze goede verspreiding in de creme, plus dat Joboba olie ervoor zorgt dat de oliën veel beter en langer houdbaar blijven zodat de effectiviteit ook langer blijft gewaarborgd.
Het pompje vind ik ideaal. Je kunt zo precies de juiste dosering op je vinger zetten en dit “ erwtje” aan creme over je gezicht verdelen en inmasseren. Het is zeer hygiënisch en zuinig in gebruik .Eén erwtje per smeerbeurt is voor mijn droge huid meer dan voldoende om mijn gezicht te hydrateren. Geen geknoei, geen vieze uitgedroogde creme-resten aan / in de dop, het werkt echt heerlijk.

VOOR / NADELEN?

Ik heb me rot gezicht, maar ik kon werkelijk geen enkel nadeel vinden. Alleen maar voordelen:
goede hydratering, wat de creme in het bijzonder geschikt maakt voor de droge tot zeer droge huid
– zeer voedend, dankzij de vele oliën
– zeer lang werkzaam, waardoor de huid na uren nog steeds zeer gehydrateerd is
– 100% meukvrij
– zeer milieuvriendelijk verpakt, geen overbodige verpakkingsmaterialen
– ruikt heerlijk, niet te overheersend
– ideaal voor dagelijkse intensieve verzorging
– ideaal voor de extreem en overgevoelige huid
– laat de huid goed doorbloeden
– niet vet, ondanks de vele werkzame oliën
Ik ben enorm blij met deze creme. Ik heb hem nu ongeveer een kleine maand in gebruik genomen en mijn huid is er nog steeds blij mee, geeft geen enkele reactie. Sterker nog: ik had een muggen-bult in mijn gezicht, opgelopen in de buitenlucht in het bos ( was heel oenig mijn insecten olie vergeten…) Thuis heb ik de bult wat extra ingesmeerd met de creme, de volgende dag was de bult bijna verdwenen en was de jeuk al meteen weg. Wat mij betreft heeft deze creme van SUIT MATTERS een eervol plekje verdiend in mijn top vier!

WAAR KAN IK DE CREME KOPEN / BESTELLEN?

SUIT MATTERS is, net als een paar andere merken waar ik zeer enthousiast over ben, een vrij uniek merk. Dit betekent, dat je dit niet bij het Kruidvat of de Etos, en zelfs niet in een biologische winkel tegenkomt De dames achter Suit Matters zoeken hun verkooppunten zeer zorgvuldig uit. Zij hebben een eigen webwinkel, waar je de producten kunt bestellen ZONDER VERZENDKOSTEN! Superfijn dus! KLIK HIER om naar de webshop te gaan.   KLIK HIER  om de facecream te bestellen
Notificatie: ik kreeg deze producten gratis toegestuurd om vrijblijvend uit te proberen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bronnen van inkomsten ( ook niet uit kortingsacties ) Het artikel is vrijblijvend en onafhankelijk geschreven. 

 

7 Reacties op “Gezichtscrème, hoe kies je de juiste? Plus review SUIT MATTERS gezichtscrème!

 1. Ik ben ook zeer tevreden over suit matters .
  Gebruik het nu al een jaartje ….top !

 2. Suit matters is voor mij ook een blijvertje, ben benieuwd wat ze nog meer voor producten gaan ontwikkelen.

  Compliment voor je site, leuk geschreven en interessante stukken!!

  • dank je wel! Ik heb goed nieuws: je kunt nu een speciale suit matters behandeling genieten bij COSMIC Beauty in Berkel en Rodenrijs!

 3. hallo Monique,

  ik gebruik momenteel Dermaviduals. Het bevalt me goed, maar ik vraag me af of het een veganistische creme is. Ik zit ook te twijfelen of ik ook meerdere crèmes wil gaan gebruiken want wat je schrijft kan ik me wel in vinden. Ik heb ook een gevoelige huid en ben continue aan het switchen maar nu ik ouder word(53 ), heb ik meer een balans gevonden. Ik hoor ook goede verhalen over Suit Matters en Inika. Deze laatste gebruik ik de make up serie van tot volle tevredenheid maar ben ook benieuwd naar de dag/nachtcreme.

  • hai,
   Je kunt daarvoor het beste even contact opnemen met de fabrikant, ik ken het product niet. Succes!

 4. De dagcrème van Suit Matters was ook erg fijn, lekkere geur en trekt goed in. Wel had ik het idee dat het flesje eerder leeg was dan verwacht.
  Ik heb ook gelezen over de crèmes van Pavez, deze zijn ook 100% natuurlijk als ik het zo lees, ook de make-up. Ben je hiermee bekend Monique?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *