Gezichtsreiniging…..mijn gouden combinatie!

IMG_1748

Er zijn talloze gezichtsverzorgingsproducten op de markt. Van de meest hippe serums tot dag en nachtcremes tot scrubs, van anti aging tot reinigingsmelken en lotions. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel iets om de gezichtshuid te beschermen, verzorgen en verwennen. Als ik naar mezelf kijk, ben ik vrij nuchter en geloof niet in al die anti-rimpelcremes en opliftende smeersels. Zo heb ik nog nooit nachtcreme gebruikt. Ik gebruik ook voordat ik ga slapen een dagcreme. Ik heb er geen rimpel meer door gekregen op mijn 48 ste. Wat voor mij belangrijk is qua gezichtsverzorging is de natuurlijkheid, en het feit dat het dierproefvrij is. Ik heb, zacht uitgedrukt, een erg lastige huid. Mijn lichaam verdraagt op zich vrij veel verzorgingsproducten, maar mijn gezichtshuid is ontzettend gevoelig, en droogt zeer snel uit. Ik kan dus niet zomaar wat op mijn gezicht smeren. Dit kan resulteren in huiduitslag, rode vlekken, trekkerige huid en in het ergste geval open-gesprongen deeltjes in mijn gezicht. Wat dat betreft is mijn gezicht de perfecte graadmeter om erachter te komen of een product vol zit met chemicaliën en alcohol. Zelfs een klein beetje geeft bij mij al een directe reactie.

Nu dat ik mij ook bezighoud met uiterlijke meukvrije verzorging, krijg ik erg veel vragen. Een veel gestelde vraag is wat voor reinigingsmiddelen ik gebruik om mijn gezicht schoon te maken. Dit was voor mij een lange zoektocht. Ik heb gelukkig twee verschillende producten gevonden, die voor mij de gouden formule zijn. Deze gebruik ik al enige tijd en heb sindsdien nergens last van. Heel veel reinigingsmelken en lotions bevatten o.a alcohol en parabenen.Zodra ik maar één gedrenkt watje over mijn gezicht haal, reageert mijn huid direct en begint mijn huid te prikken en rood te verkleuren. Als de chemicaliën veelvuldig zijn in een melk of lotion kan mijn huid zelfs kapot springen, en kan ik nog dagenlang met rode uitslag in mijn gezicht rondwandelen. Goedkope reinigingsmelk + lotion zijn aan mij niet besteed. Ik was dus sowieso al bevoordeeld tot de meest natuurlijkste melk en lotions. Toch heeft het voor mij lang geduurd eer ik terechtkwam bij mijn gouden formule. Omdat er veel vraag naar is, heb ik besloten mijn twee producten uit te lichten. Hopelijk kun jij daar ook je voordeel mee doen.

IMG_1751

WAT IS MIJN GOUDEN FORMULE?

Er wordt vaak verteld en aangenomen, dat je van één bepaald merk of lijn al je gezichtsverzorging moet gebruiken. Maar dit is eigenlijk meer een marketing-trucje. Het is wel degelijk zo, dat sommige producten elkaar versterken, maar dit hoeft niet perse van één bepaald merk of een bepaalde lijn te zijn. Iedere huid is anders en reageert anders, ook op allerlei producten. Of deze nu van één zelfde merk of lijn zijn, is eigenlijk niet zo relevant. Dit leerde ik jaren geleden van een schoonheidsspecialiste die in Amerika erg veel beroemde mensen behandelt en zelf ook verzorgingsproducten verkoopt. En zij verklapte mij dit geheimpje, want in de wereld van huidverzorging moet er ook vooral worden verkocht. Wat belangrijk is, is om de JUISTE producten voor JOUW huid te vinden. Sinds ik dit “ geheimpje” weet ( want ook ik was zo’n tutje die alles van één merk en één lijn had) is het alleen maar bergopwaarts gegaan met de conditie van mijn huid. Ik ontdekte inderdaad, dat verschillende producten soms juist veel beter kunnen werken, en zo kwam ik uiteindelijk ook uit bij deze gouden formule.
Mijn gouden combinatie betreft een rozenwater en een reinigingsmelk van de merken HARMONY en EATH LINE. Deze merken behoren tot de meest natuurlijke merken op de markt. Het toeval wil, dat beide merken uit dezelfde stal komen. Original cosmetics, deze zit gevestigd in Hoorn en biedt een ontzettend groot assortiment in pure, 100% natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica Beide merken Beiden bestaat uitsluitend uit 100% natuurzuivere, biologische ingrediënten. Alle producten onderscheiden zich met het BDIH-keurmerk voor “gecontroleerde natuurcosmetica” en zijn gecertificeerd door EcoControl. Het is vrij van:
– parabenen
– paraffine
– kleurstoffen en synthetische stoffen
– synthetische parfums
Verder is het getest op allergieën en is het 100% natuurlijk. 
IMG_1737

MISLEIDENDE NATUURCOSMETICA

De afgelopen jaren is ‘natuurcosmetica’ een absolute trend geworden. Door slechts één of twee natuurlijke grondstoffen toe te voegen willen veel fabrikanten de indruk wekken dat het complete product natuurlijk is. Niets is echter minder waar, omdat de natuurlijke werkstof verdwijnt in een synthetisch product en wij als consument met een zogenoemd ”natuurlijk product” wordt misleid. Het is immers absoluut onduidelijk wat werkelijk aan natuurlijke ingrediënten wordt toegepast en daarom is “gecontroleerde natuurcosmetica” zo belangrijk. Dit bracht de roep om een overkoepelend controleorgaan en een garantiekeurmerk in het leven! Deze uit Duitsland afkomstige certificatienorm is bedoeld om het begrip ”natuurcosmetica” duidelijk te maken en om aan de verwachtingen van de consument wat betreft veilige, milieuvriendelijke en gezonde huidverzorgingsproducten te voldoen. Dit houdt o.a. in dat er in en tijdens de samenstelling geen synthetische en huidbelastende grondstoffen worden gebruikt, geen dierproeven worden gedaan, dat de producten gifvrij zijn en worden gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Dankzij het BDIH keurmerk kan er goed onderscheid gemaakt worden tussen de huidverzorgingsproducten die suggereren “natuurlijk” te zijn en zuivere gecontroleerde natuurcosmetica.Meer lezen? KLIK HIER

Schermafbeelding 2018-02-06 om 06.31.22

Bovenstaande keurmerken kun je tegenkomen op natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica.
IMG_1752

EARTHLINE GEZICHTSREINIGER/MELK

De gezichtsreiniger van Earthline bevat vitamine E. Dit blijkt voor de zeer gevoelige, rijpere en probleemhuidjes een soort tovermiddel. Ook ik heb gemerkt dat mijn huid ontzettend goed reageert op vitamine E. Deze melk is mild en reinigt grondig, zonder de huid te belasten. Het verwijdert zelfs make-up, en oogmake-up. Het is zo’n milde melk, dat je zelfs tissues of een stukje keukenpapier kunt gebruiken. De huid wordt gespaard en meteen gevoed en verzorgd. De plantaardige werkstoffen brengen de huid weer in balans, en is zeer zacht en delicaat rondom de ogen, waar de huid erg dun en gevoelig is. De melk is geschikt voor alle huidtypen, in het bijzonder probleem-huidjes 😉
Het flesje bevat 200 ml en heeft een pompje. Je kunt met een pompje je hele gezicht reinigen. Je doet best lang met een flesje, Ik doe ongeveer twee/drie maanden met een flesje. Het ruikt licht kruidig.
IMG_1753

Harmonie rozenlotion

De andere held in mijn gouden formule is de rozenwater van HORMONY of HARMONIE. Dit is een pure rozenwater, dus zonder alcohol. Het is eigenlijk geen reinigingslotion, niet officieel, maar het wordt wel vaak als een reinigingslotion gebruikt. Met name vanwege de zachte werking op de huid. Voor mij dus ideaal 😉
Het is een pure, milde gecertificeerd natuurlijke lotion op basis van kostbaar biologisch rozenwater en Aloë Vera extract. Dit zorgt niet alleen voor een zachte reiniging, maar geeft ook direct een pure verzorging. Deze rozenwater is alcoholvrij. Het heeft een heerlijke, milde, lichte rozengeur. Iets totaal anders dan synthetische geurstoffen! De bestanddelen bestaan uit biologische, door EcoControl gecertificeerde bestanddelen, waaronder etherische oliën en aloê Barbadensis blad-extract. Ook hier heb je weinig nodig om je huid na de melk-reiniging op te frissen. Je moet het flesje wel even goed schudden voor gebruik. Het verfrist, verzorgt en reinigt, maar geeft vooral een heerlijk gevoel. Mijn huid vind het iedere dag een feestje 😉 Het voelt niet trekkerig, of branderig, of geeft geen prikkels en andere irritaties.. Dit rozenwater is daarom ook geschikt voor probleem-huiden.
Sinds ik dit duo gebruik, heb ik geen last meer gehad van irritaties, trekkerige huid of een rode en droge huid. Het geeft mijn huid een waanzinnige boost. en mijn dagcreme die ik na mijn routine opsmeer wordt direct goed opgenomen. Ik wil dan ook geen andere reinigingsproducten meer. Dit is echt MIJN gouden duo.
IMG_1750

WAT KOST HET EN WAAR KAN IK HET KOPEN?

Zowel de EARTHLINE reinigingsmelk, als de HARMONY ( of Harmonie) rozenwater kun je in erg veel webwinkels kopen. Ook is het verkrijgbaar in sommige bio en gezondheidswinkels. Een goed en betrouwbaar webwinkel is bijvoorbeeld PUUR MIEKE ( klik hier) De prijzen kunnen nogal uiteen liggen/. De standaard verkoopprijs is 14,95, maar verschillende webwinkels bieden het goedkoper aan. Het flesje bevat 200 ml.
De HARMONY kun je ook overal bestellen, en ook hier loont het de moeite, om even een rondje te gaan surfen op internet. Het flesje bevat 150 ml en kost standaard 9,95. Maar zoals gezegd, neem de moeite om even te gaan surfen voor de laagste prijs te scoren. Soms zijn er ook kortingsacties en aanbiedingen.
 

2 Reacties op “Gezichtsreiniging…..mijn gouden combinatie!

  1. Leuk om te lezen dat earth line je ook zo goed bevalt. Ik heb deze jaren gebruikt, maar heb laatst eens een uitstapje gemaakt naar de Lavera 2 in 1 reinigingsmelk. Bevalt ook goed, maar als ie op is ga ik toch weer voor Earth line. Harmonie heb ik nog nooit iets van gebruikt omdat ze overal kokosolie in doen en daar kan ik niet tegen, maar deze lotion zal daar vast vrij van zijn. :-)

  2. Ik zag vandaag bij Ecoplaza dat de Earth line producten 25%zijn afgeprijsd:) Harmonie niet geloof ik , maar weet ik niet zeker.
    Ik kocht de reinigingsmelk omdat ik ook een enorrrmm gevoelige huid heb en:heerlijk!!Goed advies. Welke dagcreme gebruik jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *