ghee noten koekjes

Ghee is een zeer gezonde variant op gewone boter. Lees alles over ghee in mijn artikel, waar je ook een recept vind om zelf ghee te maken. Dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Ik werk alleen met zuivere biologische extra vierge kokosolie, zoals velen van jullie weten, en dus is ghee voor mij een uitstapje. Ik ben er op dit moment druk mee aan het experimenteren. Ik bedacht er o.a dit verrukkelijke noten koekje mee. De smaak van ghee is wel aanwezig. Omdat het een vrij krachtige notensmaak geeft krijgt dit koekje, gemaakt van gemalen noten ( meel) een extra krachtige smaak!

dit heb je nodig:

 • drie flinke eetlepels ghee
 • twee eetlepels  erythritol suiker
 • een eetlepel stevia sweet Xtra
 • drie eidooiers
 • 100 gram fijn gemalen cashewnoten
 • 100 gram amandelmeel
 • 75 gram fijn gemalen pecannoten
 • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de ghee en de eidooiers en suiker samen romig. Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop tot een stevig beslag. Draai ronde balletjes van het deeg en druk deze licht plat tot platte ronde koekjes. Leg steeds twee koekjes op elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, controleer tussentijds. De koekjes moeten mooi goudbruin zijn verkleurd ( zie foto)  Laat kort afkoelen.

 

IMG_5694

 

4 Reacties op “ghee noten koekjes

 1. Ik heb ze gisteren gebakken en zag toen ze in de oven zaten dat ik de bakpoeder vergeten was ☺, maar ze zijn lekker geworden en vraag me dus ook af wat de meerwaarde is van het bakpoeder?
  Wel voeg ik de volgende keer iets van een smaakje toe, ze zijn enigszins vlak van smaak, ook met een flinke lepel kokosbloesemsuiker ipv stevia.

  • door de bakpoeer wordt alles luchtiger. Bakpoeder heeft geen invloed op smaak.

   • Ja uiteraard. Maar ik heb het niet gemist bedoel ik, het zijn heerlijke koeken geworden. ????

 2. Om het lekker makkelijk te maken is het RECEPT met en
  Erythritol en Stevia Sweet extra
  Ik heb dus Greensweet Stevia Sweet Intense en Erythirol
  Hoeveel Stevia Sweet Intense moet er nu in? Samen of alleen.?
  Zal wel zelf moeten proeven want van zulk soort
  recepten zie je door de bomen het bos niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *