Glazen gemaakt van oude wijnflessen????

Ik ben niet alleen zeer kritisch op mijn voeding, ook wat ik gebruik in mijn dagelijks leven vind ik belangrijk. Dat wil ik zo milieuvriendelijk mogelijk houden. KLIK HIER om te lezen wat ik allemaal doe. Ik mijd daarnaast waar ik kan plastic uit mijn leven. Mijn gebruiksvoorwerpen hou ik daarom ook zo plastic-vrij mogelijk. Daar heb ik best wat voor over. Ik investeer in duurzaamheid, recycling, RVS en glas. In mijn kast vind je dus geen plastic bekers , flessen en andere zaken.

Het komt overigens mooi uit dat ik glas en aardewerken heel mooi vind. Ook vind ik de RVS alternatieven ( flessen, bekers, vershoud-dozen enz ) erg fraai vorm gegeven in de meeste gevallen. Dit maakt het voor mij persoonlijk toch altijd wel weer een soort van feestje om aan te schaffen 😁
Soms kom ik echt iets heel bijzonders tegen. Iets waar ik zowat op tilt van sla in enthousiasme 😆 Dit gebeurde mij onlangs, toen  Rosa ( collega en beste vriendinnetje ) met een grote doos aan kwam zetten en helemaal enthousiast “ Mo! Kijk es wat ik heb gevonden! “ riep. Het bleek te gaan om een set van twee glazen. Nu zul je vast denken : “ wat is er nu zo knetter-gek aan twee glazen?” Dat ga ik je vertellen.

UNIEK EN BIJZONDER

Want dit zijn niet zomaar twee glazen in een doos gepropt. Dit gaat om twee glazen, die zijn gemaakt van oude wijnflessen. Een paar ondernemers uit Utrecht vonden het erg zonde, dat al die mooie gekleurde lege wijnflessen kapot werden gesmeten in de glasbak. Ze bedachten iets unieks: waarom maken we er geen glazen van? Wijn flessen kunnen de mooiste vormen en kleuren hebben. Hoe tof is het niet om dit een tweede leven te geven in de vorm van een zeer uniek glas?  REBOTTLED was geboren.
Van de doos tot de glazen zelf is goed nagedacht. Het moest allemaal zo milieuvriendelijk mogelijk. En dat is goed gelukt. Het begint bij het inzamelen van de lege wijn flessen. Deze worden in een elektrische Caddy opgehaald bij restaurants en andere punten. Deze lege flessen worden verzameld in een grote opslagplaats. Daarna worden de flessen gesorteerd op vorm, formaat en kleuren.
De flessen worden vervolgens ontdaan van hun labels en etiketten en grondig gereinigd. De flessen worden in twee delen gesneden en gevormd tot twee drink-glazen. De gevormde glazen worden opnieuw gewassen en geslepen, tot ze de gewenste glans krijgen. Tot slot worden ze verpakt en naar de consument gebracht.
Ook de doos voldoet aan de hoogst strenge milieu eisen. Het is gemaakt uit gecertificeerd gerecycled PCF karton. Alle materialen zijn gerecycled, van het karton tot de opdruk / stickers / inkt. Het is vooral een erg opvallende verpakking. Alles kan bij het oud papier worden verzameld.  De glazen zijn zo verpakt alsof het een wijnfles is. Super gaaf! Hoe leuk is dit alleen al, om cadeau te geven?????
De glazen zijn NIET HITTE BESTENDIG. Ze kunnen daarom bijvoorbeeld niet worden gebruikt in een oven of in een magnetron. Ze kunnen echter wel weer opnieuw worden gerecycled, dus gooi je ze gewoon in de glasbak als ze zijn gebarsten of niet meer geschikt zijn voor gebruik.
Ik vind dit wat je noemt een knap staaltje werk en ik ben dan ook meer dan enthousiast.
Er zijn vele kleuren verkrijgbaar. Want er zijn vele kleuren in wijnflessen. Ook kun je uit vele maten en vormen kiezen. Het zit ethisch gezien zo sterk in elkaar dat mijn milieuvriendelijke hart er alleen maar sneller van gaat kloppen. Het is bovendien een Hollands idee! Ik ga ze in elk geval allemaal verzamelen!

HOE DRINKEN ZE?

De grote hamvraag is natuurlijk: hoe drinken ze? Ik ben ze direct na ontvangst gaan gebruiken. Was ze voor het eerste gebruik even af. De bodem is echt nog de bodem van een wijnfles. Ik vind het onwijs grappig. Er zijn overigens ook glazen gemaakt van bierflesjes. Die wil ik ook zo snel mogelijk gaan scoren! Ik heb voor nu de twee groene drink-glazen gekregen om uit te proberen. Het valt meteen op hoe super licht ze in de hand liggen. De rand is perfect afgewerkt en drinkt daarom erg prettig uit.
Wat een COOLE drinkglas! Het drinkt niet alleen prettig uit, maar het zet ook een waar feestje neer op je tafel. Een genot om naar te kijken! Super leuk om bijvoorbeeld cocktails uit te schenken, of aan jonge kinderen te geven. De hippe kleuren maken het drinken echt leuker. Wellicht dat je op deze manier wel aan voldoende vocht per dag komt als je dat lastig vind! Drinken uit zo’n bijzonder glas maakt het drinken nét wat leuker!
Omdat ze niet al te hittebestendig zijn is het advies om ze handmatig onder de lauwe kraan om te spoelen. In een vaatwasser kan de temperatuur flink oplopen. Het is beter om je glazen daar niet in te stoppen.

ZIJN ER NOG NADELEN?

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de vrij pittige aanschafprijs van € 12,95 per twee glazen. Maar eerlijk? Ik heb het er wel voor over. Dat mag iedereen uiteraard voor zichzelf beslissen, maar ik vind het meer dan de moeite waard om in dit soort glazen te investeren. Ik wordt er blij en gelukkig van, en mens dier en milieu ook. Ik vind echt dat we dit soort prachtige initiatieven moeten steunen. En de grotere jongens op de markt niet altijd maar voorrang geven omdat zij het geld hebben om dat te kunnen bewerkstelligen. Het zijn juist dit soort initiatieven die de aandacht zou moeten krijgen. Want hoe COOL en geweldig zou het niet zijn als dit idee een wereldwijde hit gaat worden en we zo heel veel kunnen besparen?
Mijn zegen heeft REBOTTLE in elk geval. En ik help graag mee om deze unieke uitvinding bekendheid te geven. Dat verdienen ze.

WAAR KAN JE DE REBOTTLE PRODUCTEN KOPEN / BESTELLEN?

In de fysieke winkels zal je deze glazen vrees ik nog niet zo snel tegenkomen, maar wie weet, als dit meer bekendheid krijgt……zou leuk zijn. Tot het zover is kun je de glazen ( en andere leuke dingen gemaakt van lege flessen! ) on line bestellen bij een aantal verkooppunten. Uiteraard ook bij www.puurenfit.nl. Rosa heeft deze glazen ontdekt en ik ben haar dankbaar, want ik ben oprecht mega-blij met mijn twee groene glazen…more to come!
Wil je de twee groene glazen uit dit review bestellen? KLIK HIER
Kijk voor de hele collectie HIER
( LET OP: beperkte voorraad vanwege handwerk, en een zeer geringe aanvoer / beschikbaarheid. Puur en fit probeert de voorraad leverbaar te houden, maar kan wegens de beperkte aanlevering op uitverkocht staan ) 
NOTIFICATIE: Ik ontving de glazen gratis ter beoordeling . Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit review is 100 % onafhankelijk geschreven en geheel op eigen initiatief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *