Goede start poefjes

Zo aan het begin van een nieuw vers jaar hebben we ook erg veel behoefde aan gezonder voedsel. Dit komt vooral omdat we in de December-feestmaand nogal uit de slof schieten met lekkernijen. Januari is de uitgesproken maand oom ” opnieuw” te beginnen. Deze goede-start poefjes heten niet voor niets zo, ze zijn de ideale starters ! Of dit nu voor ontbijt, lunch of onderdeel van een diner is, voor na het sporten, tussendoor, als ” vier uurtje” op het werk, deze gezonde rakkers kunnen op ieder moment van de dag worden gegeten. Er zit namelijk niet veel meer in dan verse groente, verse gedroogde kruiden en biologische havermout. Dit is dan wel erg weinig, maar omdat het drie ingrediënten zijn met een waanzinnige voedingswaarde, zit je voor weinig al meteen op de eerste rij! Ze zijn super simpel om te maken, het kost je nog geen 45 minuten. Dit recept kan ook perfect worden gebruikt voor al je restjes groente en kliekjes. Voeg aan alles wat je over hebt 300 gram havermout en 325 ml water toe en je kunt de lekkerste snacks bakken!

sam_9474

Dit heb je nodig:

  • 150 gram kastanje champignons, schoon geboend en in plakjes
  • enkele takjes verse bladpeterselie, fijn geknipt
  • een kleine prei, in stukjes gesneden
  • een rode ui, in stukjes gesneden
  • een kleine gele ui, in ringen
  • een teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een kleine rode paprka, in stukken gesneden
  • een kleine rode rauwe biet, in stukken
  • twee flinke eetlepels 07 groentekruiden of andere kruiden naar keuze
  • 300 gram havermout ( droog)
  • 325 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Knip uit een vel bakpapier vierkantje stukken. Maal de havermout, rode biet, kruiden en water in de keukenmachine tot een gladde massa. Roer de massa door de gesneden groente. Zet een muffin tray klaar. Heb je die niet, kun je ook oven vaste kommen gebruiken, bijvoorbeeld créme brulee kommetjes. Druk steeds in een vorm een vel papier en schep deze flink vol met het beslag. Bevochtig je handen en druk de massa goed aan. Bak de poefjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_9475

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *