Stevia green bags…..een heerlijk alternatief voor water!

Wie mij al een poosje volgt, weet vast na te vertellen over het “ groene stevia drama” wat in 2016 plaatsvond. In een notendop verteld: www.steviavalley.com ( destijds nog groenestevia.nl) starte onder de bezielde leiding van Bert-Jan Baron een prachtig project in Spanje, om daar meer arme boeren aan het werk te krijgen en zo een eigen inkomen te verwerven. Het project werd stapje voor stapje opgebouwd en er kwamen steeds meer stevia-plantages, waaruit echte biologisch geteelde groene stevia uit voortkwam. Bert-Jan verkocht deze in schattige blikjes. Het gedroogde blad werd zelfs handmatig verpoederd, er was geen tussenkomst van een fabriek,. Ik werd  na het ontdekken van dit geweldige project niet gewoon enthousiast, maar razend enthousiast en ik besloot mijn steun en support te geven waar ik dat kon .Zo verzorgde ik geheel kosteloos een receptenboekje voor groene stevia.  Ik vertelde in een artikel over dit project en de blikjes vlogen de deur uit. Ze vlogen zodanig uit, dat ze ook onder de aandacht kwamen bij mensen die het project niet zo geweldig vonden. Een persoon ( bij mij bekend) vond het nodig om deze verkoop aan te geven bij het NVWA. Groene stevia was voor eind 2017 ( toen de nieuwe regelgeving in ging) namelijk nog altijd een novelfood. Dit houdt kort door de bocht in, dat het niet als zodanig verkocht mocht worden. Bert Jan kreeg visite van het NVWA en kreeg te horen dat hij alles moest sluiten. De webwinkel werd opgeheven, de plantages vernietigd en de boeren raakten in één klap hun inkomen kwijt. En dat allemaal, omdat één persoon graag aandacht wilde hebben . Ik ben er behoorlijk ziek van geweest, ik voelde destijds alles: boosheid, frustraties, verdriet. Bert Jan is dapper door gegaan. We hebben altijd contact gehouden. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de veerkracht en het doorzettingsvermogen van deze mensen achter steviavalley. En sta dan nog altijd 10.000% achter hun product.

SAMSUNG CSC

NIEUWE WEG

Bert Jan ging niet bij de pakken neerzitten en ging linksom of rechtsom, verder. Hij heeft in twee jaar tijd veel ondernomen, en heeft inmiddels een nieuw soort groene stevia ontwikkeld en….groene stevia thee. Sinds eind 2017 mag groene stevia worden verkocht. En dat is natuurlijk zeer bitter, gezien wat er kapot is gegaan. Maar Bert Jan kijkt vooruit. Inmiddels heeft hij een nieuwe plantage gevonden in Jaën, een plaatsje in Andalusïe, in Spanje.
 Schermafbeelding 2018-04-20 om 05.59.53
Hier wordt zeer kleinschalig op biologische wijze steviaplantjes verbouwd en verwerkt. Alles gaat nog handmatig, zoals de pluk, en het drogen en verpoederen/snijden.
Bcorp-300x300
De plantage werkt gecertificeerd. Bert Jan haalt hier nu zijn pure groene stevia. Hij heeft lang gezocht naar een echt goed kwaliteitsproduct. En eindelijk is er dan de groene stevia thee!
IMG_2969

GROENE STEVIA GREEN BAGS

Groene stevia thee is ( nog) nauwelijks verkrijgbaar. Na wat onderzoek op google vond ik hooguit twee leveranciers, waarvan er eentje in Amerika zat. Het was voor Bert Jan dus een uitgesproken kans om deze markt op te vullen en groene stevia thee met de allerbeste kwaliteitsnormen te lanceren. Wat is het eigenlijk precies?
We kennen allemaal groene stevia. Dit wordt gedroogd en verpoederd verkocht. Het nadeel van het verpoederen is, dat het de bittere smaken ook zeer naar boven trekt. Iedereen die wel eens groene stevia heeft geprobeerd zal dit herkennen. Gebruik je nét even teveel, dan trek je direct een bitter gezicht. Voor de thee wordt het gedroogde blad niet verpoederd, maar in stukjes gesneden. Hierdoor blijven de bitterstoffen meest intact en zullen daarom ook niet explosief aanwezig zijn in de smaak. Trek je thee van gedroogd gesneden blad ( eigenlijk zoals ook theebladeren worden gesneden) blijft de zoete smaak vooral aanwezig.
Deze zakjes zijn ontzetten bijzonder. Ze zijn namelijk HET GEZONDSTE ALTERNATIEF op water, dat durf ik volmondig uit te spreken. Het is 100% puur, zuiver, vrij van chemische bewerkingen, bevat geen calorieën, geeft gezonde voordelen, belast het tandglazuur niet, maar smaakt toch heerlijk fris en zoet. Ik mocht van Bert Jan een poosje geleden wat monsters van verschillende zakjes testen. Ik voel me vereerd, dat ik mee heb kunnen beslissen in dit zeer bijzonder product !

IMG_2970

WAT KUN JE ERMEE?

Naast thee zetten kun je de zakjes ook in koud water gebruiken. Dit is werkelijk bijzonder te noemen. Het biedt zo direct ontzettend veel mogelijkheden om heerlijke gezonde koude drankjes te maken. Zeker in de warme zomermaanden zijn de zakjes een uitkomst. Met één zakje kun je zeker DRIE X doen. Dit maakt het meteen duurzaam. Op dit moment van schrijven is het 28 graden. Ik zet steeds liters water met een groene stevia zakje in de koelkast om koud te laten trekken. Je kunt het zakje gewoon in koud water laten trekken, een uur is ruim voldoende voor een heerlijke zoete drank. Ik laat het zakje gewoon in de kan rondzwemmen, want zelfs zeer sterk getrokken zal de drank niet bitter worden. Je kunt het zakje telkens weer overgooien in een nieuwe kan koud water. Je kunt aan de drank talloze lekkere dingen toevoegen zoals:
* verse munt
* verse pepermunt blaadjes
* colakruid
* citroenmelisse
* verse schijfjes citroen/ limoen
* vers zacht fruit zoals aardbeien, kersen, bessen, frambozen
* een ceylon kaneelpijpje
* een vanille peul, opengesneden
* verse stukjes gemberwortel
* ijsklontjes of ijs-schaafsel
IMG_3015
Je kunt de drank ook gebruiken als zoetmiddel. Roer bijvoorbeeld een beetje door kwark en/of yoghurt, of gebruik het als vocht-toevoeging in baksels. De drank is het lekkerst met ijsklontjes, naturel ! Ijskoud gedronken is het meest lekker.
Zet er heerlijke ijsthee van! Laat een grote kan water met een zakje stevia in de koelkast ongeveer 45 minuten trekken. Roer daarna door en zet de kan ongeveer 15-20 minuten in de vriezer. Je kunt ook thee zetten, deze af laten koelen en in de koelkast koud laten koelen. Plons er lekker wat ijsklontjes in!
IMG_1080

THEE ZETTEN

Het is belangrijk, om hete thee niet te heet te zetten. Ook hier kunnen bitterstoffen dan zeer snel vrijkomen waardoor de smaak bitter kan worden. Zet je thee dan altijd op een temperatuur van 80 graden. En laat het zakje 2-3 minuten trekken. Drink warm uit. Je kunt aan de thee nog tal van andere gedroogde bloemen en planten toevoegen zoals kamille, en rozen-apotheker.
 IMG_2974

WAAR TE KOOP?

www.puurmieke.nl heeft de eer, om de primeur aan te mogen bieden in haar webwinkel. De thee wordt bij haar officieel gelanceerd. Er zijn dus ( nog) geen andere verkooppunten, maar deze zullen vast en zeker spoedig gaan volgen.
De thee kost 8,95 per 20 theezakjes. Dit klinkt erg prijzig, maar onthou:
– dat je zeker 3/4 x kunt doen met één zakje
– dat deze thee biologisch is. Meer puur dan dit kun je het niet wensen
– dat je ongeveer een maand ( bij zeer regelmatig gebruik) doet met een zakje
– dat de thee zeer lang houdbaar is.
Ik ben echt ontzettend blij met deze groene stevia thee. Ik drink naast water enkel groene thee, en water met greensweet-stevia druppels. Deze nieuwe drank is dus een zeer welkome afwisseling. Het is nu behoorlijk warm buiten en het drinkt heerlijk verkoelend weg, het lest mijn dorst uitstekend en is echt ontzettend lekker.  Mijn advies? Drink het lekker ijskoud!
IMG_3016
IJSKOUD WATER IN EEN KAN……
IMG_3017
….THEE BAG  ONGEVEER 40-45 MINUUTJES LATEN RONDZWEMMEN….
IMG_2972
…..EN UITSCHENKEN MAAR! 
IMG_3008
….lekker met verse munt! 
IMG_3200

Bakken met groene stevia-water!

Eerder vertelde ik al over de mogelijkheid om met deze thee ( water) te bakken! KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREIDE UITLEG + RECEPT! 

 

Notificatie: voor dit artikel ontving ik gratis een zakje groene stevia thee. Er zijn geen commerciële doeleinden en inkomsten mee gemoeid. Dit artikel is onafhankelijk geschreven. Ik zet mij persoonlijk graag in voor dit project. 

14 Reacties op “Stevia green bags…..een heerlijk alternatief voor water!

 1. Natuurlijk wil ik dit “natuurproduct” ook wel proberen. Het bovenstaande gelezen en ik drink nooit limonade maar ook best wel eens zin in iets zoet en daarom lijkt mij dit een prima natuurlijke vervanging. Wie weet word ik de gelukkige voor de gratis bestelling.

 2. Hoi Monique Ja dat wil ik ook wel proberen hoe de smaak is en hoe je er veel kanten mee op kan , warm drinken en er koud van genieten , laat de zomer maar komen er is genoeg Groene stevia thee voor iedereen . Geniet er lekker van Gr Tini

 3. Hallo Monique, wij zouden het ook heel graag proberen. Mijn man was een cola/sinas/cassis etc drinker(vreselijk zoet), maar sinds hij gehoord heeft dat hij toch echt tegen diabetes (2) aanzit drinkt hij alleen nog maar water/thee en af en toe die beren limonade. Maar hij zou zo graag eens wat anders drinken. Nu ik dit artikel gelezen heb denk ik dit is echt mooi want het kan warm gedronken worden en koud. Dat zou toch super voor hem zijn. Groet Annelies

 4. Hoi Monique

  Lig al vanaf woensdag met een buik met krampen en drinken is belangrijk vooral met dit weer dus drink water. De Stevia thee lijkt me heerlijk om drankjes van te maken hoewel het voor mijn ( hopelijk tijdelijke) krampen net even te laat is. ???? ????Maar voor de komende zomerse maanden wil ik wel van de Stevia thee genieten want ben geen limonade fan en nog steeds opzoek naar een lekkere thee.

 5. ik waag gewoon een gokje mee en laat me zelf dan verrassen door de stevia want wat je hier boven beschrijft maakt mij wel nieuwsgierig, lekker ongegeneerd gezond volop “tanken” lichaam en nieren zullen er dankbaar voor zijn, vooral in de komende zomermaanden…

 6. Hallo Monique,
  Wat lijkt me dit bijzonder lekker bij de kruiden die ik in mijn tuin probeer te laten groeien, ik mis alleen een beetje de zoete smaak, dus de groene Stevia thee zou een waardevolle aanvulling zijn. Ik ben nu aan het wachten of de planten en bloemen lekker zullen zijn want ze staan nu een jaar in de tuin en ik hoop over een paar weken mijn eerste rozen blaadjes en munt en kamille thee uit eigen tuin te kunnen oogsten
  Groetjes Daisy

 7. Ik zou me graag willen laten verrassen met de zoete smaak van stevia en of dat me bevalt nu de zomer weer aankomt en er koude thee mee kan mixen ik ben reuze nieuwschierig. Groetjes Elly van der Veer

 8. Wegens mijn algemene kennis over voeding vindt ik het prachtig dat dit gezonde produkt eindelijk in Nederland op de markt komt. Tot op heden is de verkoop van stevia als thee of gevoegd bij ander thee nog steeds verboden. Daarom kweek ik zelf stevia om deze thee zelf te kunnen maken. Deze thee is naar mijn mening zoals ik hem bereid en zoals hij hier wordt voorgesteld op zijn best. Ik heb niet de mogelijkheid om de thee in voldoende mate zelf te produceren en, daarom wil ik de thee wel eens proeven om zijn kwaliteit te proeven.

 9. Astrid
  23 april

  ik ben gek op uitproberen. Zeker in de gezonde stijl. Heb vorige zomer ook de water kefir ontdekt. Deze stevia thee lijkt mij een lekker alternatief om weer iets nieuws toe te voegen aan de zomer dorst.

 10. Dit wil ik ook wel graag proberen! Heb juist een maagonderzoek gehad en mag geen koolzuurhoudende dranken meer drinken. Ik drink graag een cola zero maar deze moet ik dus vervangen. Verder drink ik veel water maar iets anders zou fijn zijn om te testen!

 11. Dit lijkt me een geweldig drankje. Ja, ik wil het graag proberen met alle mogelijkheden die deze thee heeft. En hopelijk heb ik hier wat ook mijn mannen lekker vinden. Het zijn vreselijke zoetekouwen

 12. Soms een lekker zoetje in de thee, ipv echte imker honing lijkt mij ook een gezonder alternatief, want synthetische suikers zijn uit den boze…. ik zou wel willen testen.
  Maar als jij er al superblij van wordt, dan worden wij dat waarschijnlijk ook

 13. Ik heb uit meerdere bronnen vernomen dat Stevia absoluut NOT DONE is voor mensen met hartklachten! Het is ronduit gevaarlijk voor mensen (meestal vrouwen) die een SCAD (plotselinge scheuring van de vaatwand van een kransslagader) hebben doorgemaakt. Dit heb ik net gelezen op de Facebook groep van SCAD survivors. Ik vind dat je dit op zijn minst moet vermelden op je website.

  • waar zijn de bronnen? Ik kon niets onderbouwends vinden.. Wel positieve studies:

   Hart en vaten
   Stevioside heeft ook een uitwerking op het cardiovasculair systeem (hart en bloedvaten). In een aantal dierstudies bleek dat het antihypertensief (bloeddrukverlagend) werkt. Daarop besloten wetenschappers uit Taiwan het middel uit te testen op mensen die leden aan hoge bloeddruk. Daarbij kregen 106 mannen en vrouwen in de leeftijd van 28 tot 75 drie maal per dag een capsule die ofwel 250 mg stevioside bevatte – een hoeveelheid zoetstof die normaal gesproken per dag wordt gebruikt – of een placebo. Zij werden een jaar lang maandelijks gevolgd. Na drie maanden waren in de steviosidegroep zowel de systolische als de diastolische waarde significant gedaald en dit effect hield het hele jaar aan. Er werden geen bijwerkingen gemeld.
   Een andere studie – waarbij twee jaar lang drie maal daags een dosis van 500 mg werd gebruikt – wees uit dat stevioside bij hypertensiepatiënten niet alleen de bloeddruk verlaagde. Ook de kwaliteit van leven – gemeten aan de hand van een gestandaardiseerde vragenlijst – verbeterde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *