DE GROENTE CHALLENGE! Doe jij ook mee?

Ik eet iedere dag gemiddeld twee kilo verse groente, dat is inmiddels algemeen bekend. Ik heb hier totaal geen moeite mee. En ik kan mij dan ook erg weinig voorstellen bij mensen die geen hap groente door hun keel lijken te krijgen. Maar dat deze er zijn, werd mij duidelijk, toen ik aankondigde een boek uit te gaan geven om meer groente te eten. De reacties waren overweldigend. Velen zagen mijn boek als een geschenk uit de hemel, want vrijwel niemand kiest er vrijwillig voor om geen groenten door hun keel gestampt te krijgen., Ik kwam erachter, dat dit best een probleem is voor erg veel mensen, en dat zij hier erg graag wat aan willen veranderen.

 

We weten allemaal hoe gezond verse groenten zijn. Ze hebben een terecht gezond imago, en ook de Gezondheidsraad adviseert ons om iedere dag royaal op te scheppen. Groenten geeft ons ontzettend veel gezonde voordelen. Om er een paar te noemen:
– groente bevat essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels
– groente is veelzijdig
– groente is voedend en vullend tegelijk, in plaats van alleen maar vullend
– groente is gemakkelijk om te bereiden en te consumeren
– groente is overal heel goed verkrijgbaar
De wetenschap, diverse organisaties en instanties, artsen en specialisten….iedereen is het unaniem eens, dat we iedere dag royaal verse groente zouden moeten eten. Er is werkelijk niemand die de gezonde aspecten van groente tegenspreekt en dat is dan ook waarom we iedere dag echt groente zouden moeten gaan eten. Het geeft ons ontzettend veel goeds. Wil jij meer lezen over dit onderwerp? Dan adviseer ik, om mijn boek “ PUUR NATUUR GROENTE” eens te gaan lezen. Dit naslagwerk is bovendien ontzettend handig voor de nodige inspiratie.

WAAROM EEN CHALLENGE?

Op dit moment van schrijven lopen we al bijna 2019 in. Voor ontzettend veel mensen blijft zo’n begin van een nieuw jaar een nieuwe start. Afvallen en gezonder leven staan onbetwist op de eerste plek. Bij “ gezond” wordt onlosmakelijk groente verbonden. En worden er pogingen gedaan om iedere dag meer groente te eten. Helaas haakt zo’n 90 % van de pogers af, omdat zij het om de één of andere manier of reden niet voor elkaar lijken te boksen om die groente-limiet van tenminste 250 gram per dag te halen. Mijn boek kan voor deze mensen een absolute stok achter de deur zijn, maar ik wilde wat meer doen. Ik bedacht daarom een echte uitdaging, vooral voor mezelf. Want hoe gaaf zou het wezen, als ik binnen een maand ( de gehele maand Januari ) tenminste een paar mensen aan een verdubbeling van hun dagelijkse groente-inname zou helpen? En dat zij dit blijvend voort kunnen zetten?
Ik ben een challenge gaan opzetten. Een challenge, waarin ik mensen binnen vier weken een verdubbeling aan groente-inname wil aanleren, op een manier die voor iedereen toepasbaar is. Hoe werkt deze challenge, die je overigens geheel gratis en voor niets kunt gaan volgen?

IEDERE WEEK EEN THEMA

Iedere week heeft een thema: namelijk een hoofdmaaltijd en in de vierde week tussendoortjes. We beginnen op woensdag 2 Januari 2019. De challenge eindigt op donderdag 31 Januari 2019. De eerste week gaat van start met als thema HET ONTBIJT. Het programma ziet er als volgt uit:
* WEEK 1  : HET ONTBIJT
* WEEK 2  : DE LUNCH
* WEEK 3  ; HET DINER
* WEEK 4  : TUSSENDOOR
Iedere week besteed ik iedere dag aandacht aan het thema. In de eerste week gaan we dus werken aan het ontbijt, en hoe je meer groenten in je ontbijt kunt gaan verwerken. In de tweede week gebeurt dit met de lunch, in de derde week met het diner, en in de vierde week besteed ik aandacht aan tussendoortjes.
Iedere dag post ik in MIJN FACEBOOK GROEP een post waarin ik een recept geef,  tips en andere nuttige informatie die jij kunt gaan gebruiken. Je kunt dus iedere dag het recept gaan maken en gebruiken. Of gaan gebruiken ter inspiratie, als je bijvoorbeeld de aangegeven groente niet lust. Je kunt geheel vrijblijvend meedoen en alles aanpassen.

HOE DOE JE MEE?

Meedoen is gemakkelijk. Alles wat je hoeft te doen is iedere morgen in de groep de post lezen, en volgen. Onder de post is er mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, of vragen aan mij te stellen. Ik zal dan zo snel mogelijk deze vragen proberen te beantwoorden. Iedere post bevat informatie en een recept. Om je wat meer te ondersteunen of te inspireren, adviseer ik je om mijn boek PUUR NATUUR GROENTE aan te schaffen. Dit boek zal zeker helpen om het vol te houden. Deze challenge is gebaseerd op dit boek. Het is dus zeker wel handig om het boek in huis te hebben. Je kunt het boek overal kopen, maar ook bestellen bij Mieke VIA DEZE BESTELLINK

ZIJN ER NOG VOORBEREIDINGEN TE TREFFEN?

Je kunt geheel vrijblijvend voor je eigen groentekeuzes kiezen. Ik geef iedere dag een recept met daarin verschillende soorten groente, maar je kunt dit geheel zelf aanpassen. Het is wel handig, om alvast veel verse groente in huis te halen voor 2 Januari. Daarnaast werk ik veel met de volgende ingrediënten:
– havermout
– noten, zaden en pitten
– zuivere kokosolie
– bio-dynamische kwark en yoghurt ( ik geef voor veganisten altijd alternatieven)
– banaan
– kruiden en specerijen
– glutenvrije meelsoorten als boekweit
– stevia ( ook hier mag je je eigen zoetmiddel kiezen) 
Het is handig om bovenstaande producten in huis te halen. Van havermout maak ik ook meel. Dit doe je ontzettend eenvoudig in een ( liefst hoge snelheid) blender. Kijk hieronder maar in mijn filmpje hoe snel en eenvoudig dit gaat.

DE START!

De groente challenge start 2 Januari 2019. De eerste post wordt dan in DE FACEBOOK GROEP gepost. Wil jij eindelijk eens je groente-inname gaan verhogen en zelfs verdubbelen? DOE DAN GEZELLIG MEE!

3 Reacties op “DE GROENTE CHALLENGE! Doe jij ook mee?

  1. Goed idee; een groente-challenge. Is het een idee om voor de mensen zonder FB, zoals ik, de posts ook op je blog te zetten? Ik zou het nl. wel erg leuk vinden om elke dag geïnspireerd te worden met je ‘groentepost’.

  2. Wil wel meedoen maar heb geen facebook. Misschien wil je het hier ook wel plaatsen, zou ik heel fijn vinden Monique!

  3. Je boek over groente lijkt mij heel interessant, dat komt op mijn verlanglijstje te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *