Groente-kikkererwten spaghetti ( vegan)

Dit gerecht is zo vreselijk simpel om te maken, dat het een erg prettige ” door-de-weekse-hap” is vol met volwaardige voedingsstoffen! Ik heb zelf gebruik gemaakt van de nutribullet. Dit is een hippe blender die ontzettend snel en eenvoudig alles fijn maalt en hakt. Ook kost het amper schoonmaakwerk, wat zeker na een drukke dag zeer fijn is. Ik heb gebruik gemaakt van biologische glutenvrije spinazie spaghetti. Deze variant koop je in de biowinkel, maar je kunt uiteraard ook gewone bio-volkoren spaghetti ( vrij van gluten) gebruiken. Dit recept is goed voor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • een grote vleestomaat, in stukken
  • een grote halve gele paprika, in stukken
  • twee bosuitjes, fijn gesneden
  • enkele takjes verse basilicum, fijn gehakt
  • 250 gram geweekte/gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • een snufje keltisch zeezout
  • een theelepel lavaswortel
  • een theelepel marjolein
  • een snufje zwarte peper
  • een snufje kurkuma
  • 200 gram biologische glutenvrije spinazie spaghetti of volkoren spaghetti ( glutenvrij)

Zo maak je het:

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water borrelt, de spaghetti toevoegen en 12 minuten laten koken. Giet af. Pureer in de blender de tomaat, paprika, bosui en basilicum eerst tot een fijne massa. Voeg daarna de kikkererwten toe en maal tot een gladde puree.

SAM_5912

Laat een erwtje kokosolie smelten in de koekenpan, en bak de puree al roerend goudbruin.Voeg de kruiden en specerijen toe, breng op smaak. Voeg de spaghetti toe en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over twee borden.

SAM_5913

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *