Grote natuurlijke douchegel test! Hoe goed werken ze?

Als het op uiterlijke verzorging aankomt hou ik erg van lekkere subtiele geuren. Mijn douchegels moeten bijvoorbeeld wel echt ERGENS naar ruiken. Biologische en natuurlijke alternatieven ruiken in het algemeen minder sterk en ook blijven de geuren niet lang nageuren op je huid. Dit komt omdat er vaak met pure ( etherische) oliën wordt gewerkt. Deze vervliegen vrij snel. De geuren in douche en badgels zijn dan ook voornamelijk bedoeld om een eerste wassensatie te creëren als je het product gebruikt, niet om je nog uren later naar de lekkere geuren te laten ruiken. Dit is met synthetische geuren anders, deze blijven langer hangen. Ik ben daarom altijd wel op zoek naar lekkere biologische en natuurlijke douchegels ( ik heb geen bad) en tot nu toe is het mij nog niet echt gelukt om een echte topper te vinden die je een beetje langer blijft ruiken op je huid dan de douchebeurt zelf. De douchegels die ik tot nu toe heb geprobeerd zijn tijdens het douchen echt verrukkelijk. Daar kun je niets over te klagen hebben, wat dat betreft doet het zijn werk. Maar ik vind het zo jammer dat de geur razendsnel vervliegt. Het is dat ik mij na het douchen insmeer met een lotion of créme om mijn huid lekker te laten geuren maar ook dat houdt niet lang aan ( biologische / natuurlijke crémes en lotions) 

Laten we eerlijk wezen, het is niet het meest belangrijkste . Want het meest belangrijkst is dat de producten 100% meukvrij, diervriendelijk en duurzaam zijn. Daar laat ik dan ook uiteraard mijn keuzes op vallen. Maar ik ga niet ontkennen dat ik een lekker geurtje ook erg aantrekkelijk vind. Ik hou van lichte, subtiele, zoete en milde geuren. Van zware geuren krijg ik hoofdpijn. Ik hou van geuren als vanille, kokos, pathouli, magnolia, lavendel, maar ook wat frissere noten als mint en eucalyptus.

WAAROM 100% NATUURLIJK, BIOLOGISCH EN DUURZAAM EN GEEN SYNTHETISCHE DOUCHEGELS?

Naast dat je graag aan mens, dier en milieu denkt kun je je afvragen waarom het altijd beter is om voor het meest natuurlijke te kiezen. Wel, dat ligt inderdaad een beetje voor de hand. Het is werkelijk gezonder. Onze huid neem meer dan 60% op van wat we erop smeren.  Dit komt ook gewoon in je bloedbaan terecht. Het probleem zit hem in de vele synthetische stoffen die in heel veel verzorgingsproducten en cosmeticaproducten wordt gebruikt. De meeste producten bestaan voor het grootste deel uit water ( aqua). Daaraan worden talloze hulp, geur en kleurstoffen toegevoegd die synthetisch / chemisch zijn gemaakt. Daarnaast komen dierproeven anno 2018 nog altijd voor ondanks de vele verboden.
Een stof die we in heel veel conventionele douche en badgels tegenkomen is Sodium Laureth Sulfaat., beter bekend als SLES. Dit is een oppervlakte actieve stof.  Surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kunt met surfactants je huid dus reinigen. Doordat surfactants de oppervlaktespanning verlagen, produceren ze schuim en maken ze producten beter smeerbaar.
 Het grote nadeel van surfactants is dat ze buiten talg en vuil ook makkelijk het natuurlijke huidvet kunnen oplossen. Daardoor wordt de barrièrefunctie van de huid flink verstoord en krijg je last van een droge, schilferige en vochtarme huid. Ook kun je last krijgen van puistjes en rode vlekken.SLES  wordt  toegevoegd om producten te laten schuimen. Toch moet je met een gevoelige huid uitkijken voor Sodium Laureth Sulphate. Of het je huid daadwerkelijk irriteert hangt erg af van de concentratie die in het product zit en of er terugvettende oliën aan het product toegevoegd zijn. Een goede stelregel is dat als je huid strak aanvoelt na het wassen het product voor je huid te heftig is. Gebruik een product met sodium laureth sulphate in ieder geval niet te vaak, gebruik er niet al te veel van en spoel het goed af met water. Beter nog: mijd producten met SLES.
Dat wordt behoorlijk lastig als je een douchegel wilt kopen. Wil je zeker zijn dat het vrij is van SLES, dan kun je het beste voor natuurlijke alternatieven kiezen.
In natuurlijke en biologische alternatieven komen we vaak SODIUM COCO SULFATE tegen. Sodium Coco-Sulfate is net als SLS afkomstig uit kokosnoten, maar wordt op een andere manier gemaakt. Om SLS te verkrijgen, laat men een vetzuur van kokosolie reageren met lauryl alcohol en nog een aantal andere ingrediënten. Als bijproduct ontstaan er dan de giftige (en potentieel kankerverwekkende?) stoffen ethylene oxide en 1, 4-dioxane. Sodium Coco sulfaat ontstaat ook uit een reactie van vetzuren uit kokosolie, maar dan met zwavel en daarna met zout. Het is dus een geheel ander product.Door deze verschillende reacties, verschilt het eindproduct in agressiviteit. Sodium Coco Sulfaat is een stuk milder en wordt beter verdragen dan Sodium Lauryl Sulfaat, dat vrij agressief is. Toch is het gelijkaardig aan SLS door de manier waarop het gemaakt wordt en verwijten sommige sites fabrikanten er van aan Greenwashing te doen door Sodium Coco Sulfaat te gebruiken. Het blijft dus een beetje een lastige kwestie. Ik denk zelf, dat het in elk geval een betere keuze is dan SLES. Zeker als ik afga op mijn huid. Ik verdraag de biologische natuurlijke alternatieven beter tot helemaal , en dat kan ik niet zeggen van conventionele alternatieven. Ik hoef geen Nivea of Dove te gebruiken, daar ligt mijn huid zo van op zijn kont dat het vaak open springt. 
Natuurlijke, biologische douche en badgels zijn vrij van synthetische stoffen, en bevatten bijvoorbeeld alleen pure geurstoffen als etherische oliën. Daarnaast gaat het vaak om fabrikanten die rekening houden met mens, dier en milieu. Ze verpakken hun producten bijvoorbeeld ook in milieuvriendelijke verpakkingen. In Nederland zijn er niet zo heel erg veel merken, meestal komen de producten dan ook vanuit het buitenland, voornamelijk Engeland en Amerika. In dit daglicht gezet zijn de natuurlijke en biologische alternatieven op douche en badgels de beste keuze t. o.v conventionele alternatieven.
Je kunt uiteraard nog verder gaan, en bijvoorbeeld kiezen voor natuurzeep of Aleppo zeep. Deze zijn niet verpakt en op basis van bijvoorbeeld olijfolie. Toch geven deze alternatieven vaak een erg trekkerige en droge huid en is het minder hygiënisch in gebruik. Daarom grijpen consumente toch sneller naar “ kant-en-klaar” dan naar deze alternatieven. Ik gebruik zelf ook af en toe Aleppo zeep, maar ik merk, dat bij wat langduriger gebruik mijn huid gaat trekken. Meer lezen over Aleppo zeep? KLIK HIER

DE GROTE NATUURLIJKE DOUCHEGEL TEST

De vraag naar een test van natuurlijke douchegel was groot. Ik verbaasde mij daar een beetje over omdat ik niet wist dat het zo’n heet hangijzer was. Maar toen ik er wat langer over nadacht kon ik het best plaatsen, omdat we onszelf immers iedere dag moeten wassen. Ik ben een poos geleden gestart met research en testen. Daar ontdekte ik vooral het grote aanbod, en dat er wel duizenden geuren zijn. De ingrediënten verschilden niet zoveel van elkaar. Het ene merk werkt wat “ schoner” dan het andere, en het ene merk houdt zijn ingrediënten lijstje kort, het andere merk vrij lang. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk populaire merken te testen. Merken, die we vrij goed kunnen kopen in biowinkels en via internet. Waar heb ik naar gekeken

 

* de verpakking

* de geur

* wel of niet geschikt voor veganisten

* de textuur

* gebruiksvriendelijkheid

* hoe het reageert op de huid

* hoe lang de geur blijft hangen

 

Ik heb met alle “ kandidaten” 1 x mijn handen gewassen en 1 x gedoucht. Ik heb de meeste douchegels gratis toegestuurd gekregen voor deze test. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook zijn er geen enkele inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Ik wil bij deze www.biggreensmile.nl en www.biocareonline.nl hartelijk danken voor hun attente bijdrage. De test is gebaseerd op mijn bevindingen en ervaringen. 

LAVERA DOUCHEGELS ( € 5,99 voor 200 ml)

Ik heb van het merk LAVERA drie verschillende geuren douchegels getest. Ik ontving de geuren LIME SENSATION , KOKOS VANILLE,  en SINAASAPPEL EN SANDDOORN. De basis van de gel bestaat uit plantaardige, hydraterende ingrediënten en milde wasactieve substanties. Met  etherische oliën en planten- en fruitextracten uit gecontroleerde biologische teelt. Het principe van Lavera is ‘Goed voor jezelf zorgen met respect voor de natuur’   Lavera gebruikt voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn.De ingrediënten zijn 100% gecertificeerd. 

 

DE VERPAKKING De tubes zelf zijn gemaakt van polypropeen, code vijf, een veilig soort plastic en recyclebaar.

DE GEUREN: Mijn grote favoriet uit deze drie is de kokos-vanille. De andere geuren zijn wat frisser.

 GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja

TEXTUUR: Niet te vloeibaar, ik vind het erg prettig in gebruik

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: Goed. Alhoewel ik de tubes wel wat glad vond onder de douche.

REACTIE HUID: Goed. Geen trekkerige toestanden, zacht en soepel.

HOE LANG BLIJFT DE GEUR?  De geuren bleven ongeveer twee tot drie uur op de huid hangen. Op de handen ( handen wassen) bleef de geur langer hangen dan op mijn lichaam na het douchen.

EINDOORDEEL: Zeer aangename douchegels. Fijne geuren. Vervliegen niet na 10 seconden. Fijne prijs.

 

NEAL’S YARD REMEDIES ROSE & GERANIUM DOUCHEGEL ( € 20,00 voor 299 ml)

Wauw, wat een dure!  Het moet wel heel bijzonder zijn. Neal’s Yard Remedies werd in 1981 in Dorset, Engeland geboren. Nog steeds is daar hun eco-hoofdkantoor waar de producten ontwikkeld, getest en geproduceerd worden.  De producten zijn gecertificeerd door de Soil Association.De basis voor de producten zijn biologisch geteelde planten en kruiden die ze zelf kweken, op hun eigen boerderij. Maar ze gaan verder dan alleen biologische ingrediënten, ze gebruiken ook herbruikbare energie, minimale en gerecycleerde verpakkingen, en ondersteunen verschillende maatschappelijke groeperingen. De producten worden alleen op mensen getest en zijn 100% geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze douchegel is  Gemaakt met 65% biologische ingrediënten. Het  bevat GEEN: parabenen, synthetische geuren, genetische gemanipuleerde ingrediënten, siliconen, ftlaten, nano, minerale oliën, EDTA, propyleenglycol en carbomeer (afgeleid van olie), DEA, acrylaten die van olie zijn afgeleid en BHT en het product is niet op dieren getest.Het is het geld dus wel waard. In deze douchegel zitten essentiële oliën van de OTTO roos, en verder geranium en ylang ylang. Dit wordt gecombineerd met vitaminerijke kruiden van rozenbottels. Deze gel is vooral erg voedend voor de huid en bijvoorbeeld uitermate geschikt als je een zeer droge tot extreem droge huid hebt. 

 

DE VERPAKKING: 100 % veilig en recyclebaar

DE GEUR: zeer licht, subtiel en zacht

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

TEXTUUR: mooi! Niet te vloeibaar.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: Goed, er zit een klik dop op de fles waardoor je spaarzaam met je dure gel kunt omgaan

REACTIE HUID: Subliem goed! Zeker het beste resultaat uit deze test. Mijn huid vond het geweldig.

HOE LANG BLIJFT DE GEUR? Verrassend lang. Zeker op mijn handen bleef jet erg lang nageuren. Fijne geur, niet overheersend.

EINDOORDEEL: OK, het is stiefel-duur. Maar ik moet zeggen dat het zijn geld waard is. Zeer prettige wasgel. Fijne geur die goed blijft hangen. Mijn huid is er erg gelukkig mee.

FAITH IN NATURE LAVENDEL & GERANIUM DOUCHEGEL (€ 7,70 voor 400 ml)

Deze douchegel is voornamelijk bedoeld om je te ontspannen tijdens je douchebeurt. De geuren zijn daar verantwoordelijk voor gehouden, we weten inderdaad dat lavendel zeer ontspannend en rustgevend op ons brein werkt.  Dit product maakt deel uit van Faith in Nature’s award winning reeks. Er is gebruikt gemaakt van Faith in Nature’s eigen aromatherapie oliën die speciaal ontwikkeld zijn om stress tegen te gaan en de huid diepgaand te voeden. Dit steeds met respect voor de natuur. Het is geschikt voor alle huidtypes, en bevat geen SLES en parabenen en andere kleur en geur en bewaarmiddelen. Het is 100% volledig afbreekbaar, en gecertificeerd door het Vegan Society. De prijs vind ik ook zeer prettig. 

 

DE VERPAKKING: RPET 1 

DE GEUR: heerlijk, echt onwijs lekker

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

TEXTUUR: mooi, niet te vloeibaar

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijn, een klik dop. 

REACTIE HUID: prima! Geen trekkerigheid, geen uitslag

HOE LANG BLIJFT DE GEUR? best lang, zeker op mijn handen. Na een uur rook ik het nog goed.

EINDOORDEEL: fantastisch spul. Topper. Fijne prijs.

SANTE FAMILY DOUCHEGEL BIO ANANAS & CITROEN ( € 12,95 voor 950 ml)

Van dit merk heb ik eens eerder een douchegel gehad, met een kokosgeur en die beviel mij zeer. Van deze geur had ik dus ook best wat verwachtingen. Ook santé werkt biologisch en is vrij goed verkrijgbaar in biowinkels. De verpakkingen ( PE) zijn meestal ook groot, waardoor je voordelig in kunt kopen voor het hele gezin. Deze geur is heel fris en fruitig. Het is vrij van SLES en parabenen en andere vervelende synthetische stoffen. Het komt een beetje neer op een simpele, no-nonsense douchegel, gewoon fijn, gewoon lekker van geur, fijn voor dagelijks gebruik.

 

DE VERPAKKING: fijne fles met pomp

DE GEUR: sterke limoen geur

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

TEXTUUR: zeer fijn, één van de beste uit deze test

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: super! Pompflacon

REACTIE HUID: mijn huid werd ietsje trekkerig, Maar niet zodanig dat ik er irritaties van kreeg.

HOE LANG BLIJFT DE GEUR? vrij lang. Op je handen dan, op je lichaam vervliegt het vrij snel

EINDOORDEEL: een zeer fijne , simpele meuikvrije douchegel voor het hele gezin. Fijn geprijsd. 

YES TO CARROTS NOURISHING BODY WASH ( € 9,99 voor 500 ml)

Yes To werd opgericht in 2006 en maakt natuurlijke huid en haar producten die ook nog erg gebruiksvriendelijk zijn. Alle groente en fruit verwerkt in hun producten zijn biologisch. Deze worden gecombineerd met speciale mineralen uit de Dode Zee. De twee samen zorgen ze voor een natuurlijke balans. Elke lijn is ontworpen om bepaalde resultaten te bereiken. De producten bevatten geen SLS en parabenen, geen ftalaten en petroleum, en is niet getest op dieren. Alle producten bestaan uit tenminste 95% natuurlijke ingrediënten, Er zit nog iets moois aan deze producten. Een gedeelte de opbrengsten gaat naar het Yes To Fonds. Dit fonds leert kinderen op een leuke manier hoe ze met de natuur kunnen omgaan en brengt hun een gezondere levensstijl aan Deze body wash bevat een mix van wortelen en meloen, en bevat dode zeemineralen. Het is bijzonder geschikt voor de droge huid.

DE VERPAKKING: grote fles, veilig en recyclebaar
DE GEUR: in de fles ruik je niet zo heel erg veel, uit de fles juist veel, heerlijke geur, licht zoet, en fris
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: supergoed, licht vast, daar hou ik wel van
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: minder, de klokdop vind ik lastig in gebruik, er komt moeizaam wat uit
REACTIE HUID: heel goed, mijn huid geeft geen krimp
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? lang en hoe lekker! Echt supergeweldige subtiele geur, ik ben er echt weg van! 
EINDOORDEEL: geweldige topper! Heerlijke geur die lang blijft geuren op je lichaam. Ik rook mezelf drie uur na mijn douchebeurt nog steeds
 

WELEDA AMANDEL DOUCHECREME ( € 7,99 voor 200 ml)

Weleda is geen onbekende . Het verkoopt erg goed in vele biowinkels. Sinds 90 jaar produceert Weleda producten met dezelfde basisfilosofie: ‘In harmonie met mens en natuur’. Van de naam en het logo van het bedrijf, tot de ingrediënten, de productiemethoden, de verpakkingen en de mensen die er werken. Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurzuivere, mens- en diervriendelijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Daarom gebruiken ze voor hun producten 100% natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk van biologische of biologisch-dynamische kwaliteit, zoals: biologische sesam- en jojobaolie, biologisch-dynamische Calendula of Arnica uit ecologisch gecertificeerde natuurgebieden. En voor de rijke geur uitsluitend natuurzuivere etherische oliën.Ook deze variant van Weleda bevat pure amandelolie. Het is bedoeld voor de gevoelige en kwetsbare huid. 
 
DE VERPAKKING: PE/PP tube
DE GEUR: zeer licht. Ik vind het tamelijk zwak
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: goed, fijne vloeibare substantie
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: goed, komt fijn uit de tube
REACTIE HUID: super. Mijn huid geeft ook bij deze variant geen krimp. En voelt bijzonder zacht aan
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? niet lang, en ook rook ik bijna niets. Jammer.
EINDOORDEEL: goede douchegel voor de zeer gevoelige huid. 
 

BENECOS SHOWER GEL DUINDOORN & SINAASAPPEL ( € 5,95 voor 200 ml)

Benecos kom je hier en daar tegen in biowinkels. De producten zijn volledig samengesteld uit hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die biologisch vervaardigd worden onder toezicht. Benecos producten zijn vrij van parafine, parabenen, siliconen, PEG, kunstmatige kleuren, parfums en bewaarmiddelen Ze zijn naast veganistisch ook BHD gecertificeerd. De douchegels bevatten een  organische mix van zeven geselecteerde plantenextracten van de biologische landbouw.De ingrediënten lijst van deze douchegels zijn opmerkelijk langer dan anderen uit deze test. 
 
DE VERPAKKING: ook hier een PE/PP tube
DE GEUR: zeer fris, echt lekker
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: mooi, niet te vloeibaar, komt goed uit de tube
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: goed, fijne tube, glijdt niet weg in je hand
REACTIE HUID: geen probleem, wel een licht trekkerig gevoel
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? redelijk. Na een uurtje is het wel voorbij. 
EINDOORDEEL: geen onaardige douchegel. Zeker fijn geprijsd. 
 

LOGONA DAILY CARE DOUCHEGEL ( € 7,32 voor 200 ml)

Sinds 1978 maakt Logona kwalitatieve NatuurCosmetica. . Ze hebben reeds 35 jaar ervaring op het gebied van natuurcosmetica en research. Hun doel is om hoogwaardige lichaamsverzorgingsproducten te maken die een minimale impact hebben op de aarde en haar natuurlijke bronnen. Alle Logona-producten voldoen geheel aan de strenge eisen van de BDIH. Waar mogelijk worden plantenextracten en oliën uit biologisch geteelde of in het wild geplukte planten gebruikt voor Logona Natuurcosmetica. Logona gebruikt uitsluitend natuurlijke plantaardige oliën en wassen. Paraffine en andere petrochemische derivaten, siliconen of geëthoxyleerde grondstoffen (PEG-verbindingen) komen er niet in. Logona Natuurcosmetica bevatten geen kunstmatige kleurstoffen of aroma’s. De geur wordt uitsluitend verbeterd met puur natuurlijke etherische oliën. Natuurlijke conserveermiddelen al(=etherische oliën) worden gebruikt om de microbiologische veiligheid van de producten te garanderen. Alleen als het absoluut noodzakelijk is en in uitzonderlijke gevallen worden bepaalde conserveermiddelen voor voedingsmiddelen gebruikt, en die voldoen allemaal aan de BDIH-criteria. Alle producten van Logona Natuurcosmetica zijn ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.Deze douchegel is op basis van aloë Vera
DE VERPAKKING: PE/PP
DE GEUR: licht maar wel lekker fris
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN : ja
TEXTUUR: goed, mooi dik
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: goed, fijne dop
REACTIE HUID: supergoed, mijn huid werd opvallend zacht
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? Vrij goed, ongeveer drie uur na mijn douche 
EINDOORDEEL: zeer fijne douchegel, ik vind vooral de geur lekker fris
 

JASON NATURAL COCONUT BODYWASH ( € 14,95 voor 887 ml)

Sinds 1959 maakt JASON natuurlijke en zuivere producten voor huid, lichaam, haar en mondverzorging. Jason Natural was toen al een effectieve, milieuvriendelijke alternatief voor massa-, synthetische- en chemische producten. Jason producten zitten vol met natuurlijke ingrediënten van planten, wortels, bloemen en kruiden. Daardoor zijn de producten rijk aan vitaminen, enzymen, proteïnen, mineralen en andere biologisch actieve stoffen. Kennis van de helende kracht van kruiden wordt gebruikt bij de samenstelling van elk product. Jason is toegewijd om duurzame producten te maken die de zintuigen prikkelen, de ziel kalmeren, met respect voor aarde en de dieren, en het bevorderen van gezondheid en welzijn in ons dagelijks leven. De producten bevatten geen parabenen , synthetische kleur-, synthetische geur of schadelijke chemicaliën Deze bodywash ruikt niet alleen heerlijk naar kokos, het voedt en hydrateert de huid ook heel intensief.
DE VERPAKKING: flacon met pomp, PE/PP
DE GEUR: echt hemels!
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: goed, komt fijn uit het pompje
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: ik hou van pomp-flacons dus heel fijn!
REACTIE HUID: zeer goed, mijn huid voelde echt heel soepel
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? zeer lang! Ik rook het nog aan het eind van mijn dag!
EINDOORDEEL: topper topper en nog eens topper! Door het pompje zuinig in gebruik

NAIF SHOWER GEL (  € 7,95 voor 200 ml)

NAÏF werd opgericht in 2013 door 2 jonge vaders. Tijdens hun zoektocht naar geschikte babyproducten kwamen ze op het idee om NAÏF te beginnen. Een betrouwbaar huidverzorgingsmerk voor baby’s en kinderen zonder onzin. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft.Steeds meer vrouwen grepen ook naar de kinderproducten en ze hebben daarom een vrouwenlijn ontwikkeld. Een lijn zonder minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. In plaats daarvan vormen natuurlijke ingrediënten als lijnzaadolie, avocado olie en lycosol (tomaat-extract) de basis binnen de lijn. Deze showergel bevat lijnzaadolie wat de huid voedt en hydrateert.
DE VERPAKKING: PE/PP tube
DE GEUR: niet super geweldig.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: fijn, goede substantie
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: tube heeft fijn werkende dop
REACTIE HUID; heel erg goed, zacht en soepel
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? nou…ehm…WELKE geur? Ik vond het ver te zoeken
EINDOORDEEL: geen echte geur, maar wel heel goede werkzaamheid.

WELEDA WILDE ROZEN CREMEBAD ( € 14,49 voor 100 ml)

Ik gebruik ook gewoon gels en crémes die bedoeld zijn voor in bad. Deze van Weleda heeft een heerlijke rozengeur en heeft een positief effect op de bloedsomloop. Het geeft geen schuim. Maar verzacht en verzorgt daardoor des te beter. Deze badcréme wordt ook veel gebruikt als ontspannend voetbad. Je kunt deze badcréme dus wel gewoon onder de douche gebruiken maar verwacht geen schuimende taferelen 😉
DE VERPAKKING: flesje, PE/PP
DE GEUR: heel licht, zeer aangenaam
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: vloeibaar
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: onder de douche iets minder omdat het vrij vloeibaar is, beetje opletten met het aanbrengen op je badspons.
REACTIE HUID: werkelijk geweldig. Dit voedt echt heel erg goed. Geen trekkerige huid
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? Mwah…geur….het is een zeer lichte zweem wat op de huid achterblijft, maar niet onaangenaam. Vervliegt wel snel.
EINDOORDEEL: fijne badcréme, ook onder de douche! Heeft een goede werking.

GREEN PEOPLE DOUCHEGELS ( gemiddeld € 15,50 per 200 ml)

Dit merk is één van mijn grote favorieten. Green People is opgericht door Charlotte Vøhtz in 1997, die op zoek was naar producten die haar 2 jaar oude dochter Sandra konden helpen met haar eczeem. Zij had zelf een achtergrond in de medische/ farmaceutische sector alsook met kruiden. Vanuit dit standpunt wordt er nooit gebruik gemaakt van SLS, parabenen of synthetische kleur- en geurstoffen bij Green People.Dit merk je. Ik gebruik veel make up van dit merk en mijn topper is het haar serum. Ik ben helaas iets minder enthousiast over de geuren douchegels…
DE VERPAKKING: PE / PP  tubes
DE GEUREN: die vallen mij dus behoorlijk tegen. In de tube geuren ze best aardig, maar aangebracht op mijn badspons ruik je vrijwel niets
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: heel erg goed, prachtige dikte
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: goed, fijne doseerdop
REACTIE HUID: zeer goed. Wat betreft werking doet het wat het belooft, mijn huid is zeer zacht en soepel.
HOE LANG BLIJVEN DE GEUREN? je ruikt eigenlijk niets….
EINDOORDEEL: toppers, jammer dat er bijna geen geuren aan zitten.

ORGANI ORGANIC ARGAN DOUCHEGEL ( € 8,25 voor 300 ml)

Wat hier in het oog springt is wel de verpakking. Zeer vrolijk en “ catchy”. ORGANI is een merk wat biologisch is gecertificeerd door EcoArt, en werkt vrij van SLS, parabenen,  Phenoxyethonal, ftalaten  en PEG, en is vrij van kleur en geurstoffen. Ze werken met 100% pure en natuurlijke parfums.
DE VERPAKKING: fles , PE/PP
DE GEUR: zacht en mild, niet echt sterk
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: zeer prettig, licht vloeibaar
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: zeer fijn, prettige dop op de fles
REACTIE HUID: superlicht, geen akelige reacties, geen trekkerigheid
HOE LANG BLIJFT DE GEUR ?  niet lang, maar zolang je het kunt ruiken ruikt het wel heel erg fijn
EINDOORDEEL: zeer fijne douchegel, zeker voor de gevoelige en drogere huid

ALOE VERA MALLORCA DOUCHEGEL ( € 13,75 voor 200 ml)

Deze douchegel is de enige in deze test met SLES. ( sodium laureth sulfaat) Het bestaat echter wel voor 40% uit biologische aloë Vera wat nog op een traditionele manier wordt geteeld in Spanje. Onwijs jammer dat ze hebben gekozen voor SLES. Ik heb bij de fabrikant nagevraagd waarom zij hebben gekozen voor SLES. Er is  bewust voor SLES gekozen omdat  zij zoveel aloë Vera  in de producten gebruiken dat dit de beste samenstelling is, omdat de aloe vanuit de natuur dingen blijft doen in de samenstelling. Volgens hen kunnen zij niet zomaar iets anders gaan gebruiken. Daarnaast , als zij dat al zouden willen uit gaan proberen dan kost het 2 jaar voordat zij alle testen enz. doorlopen en ben je  € 10.000.00 verder. Ze vertelden, dat zij dit wel zouden doen als we er wat beters van kunnen maken. Maar dit is in hun samenstelling.  ” Onze producten zijn zeer zacht. En wat jij ervaren hebt hebben we in nog nooit teruggehoord van iemand. Maar kan natuurlijk altijd, iedereen kan ergens last van hebben ” aldus Aloë Vera Mallorca.
DE VERPAKKING: PE/PP tube
DE GEUR: lekker. Zeer aanwezige aloë Vera geur
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN : ja
TEXTUUR: mooie gel
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijne tube goede doseerdop
REACTIE HUID; meteen mis. Mijn huid wordt trekkerig en ik kreeg wat rode uitlag op mijn benen
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? niet erg lang, maar je ruikt het wel zeker een uur na op je huid. Erg lekkere geur
EINDOORDEEL: voor mij niet geschikt, ik kreeg er last van. Maar wellicht voor iemand anders wel geschikt. Moeilijk verkrijgbaar, voornamelijk via de eigen website .

DR BRONNER’S LAVENDEL VLOEIBARE ZEEP ( € 16,50 voor 475 ml)

In deze test neem ik ook een natuurlijke vloeibare zeep mee.  De puur natuurlijke zeep van Dr. Bronner wordt gemaakt van volledig biologische en extra vierge olijfolie, kokosolie, jojoba-olie en hennepolie, met pure essentiële oliën. Deze plantaardige zeep reinigt effectief en niet-agressief en het geeft een heerlijk schuim dat de huid herstelt, verfrist en zijdezacht maakt. Dr. Bronner’s zeep en verzorgingsproducten zijn dus geschikt voor mensen met een gevoelige huid, kinderen en baby’s en mensen met een huidallergie. Het merk schijnt het best verkochte natuurlijke zeepmerk in Amerika te wezen. Ze maken gebruik van fair trade en biologisch gecertificeerde oliën.
DE VERPAKKING: 100% herbruikbare ( PCR) fles
DE GEUR: werkelijk verrukkelijk, super fijne lavendelgeur
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja
TEXTUUR: vrij vloeibaar
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID:  fijne klikdop
REACTIE HUID: licht trekkerig. Wel heel soepel
HOE LANG BLIJFT DE GEUR? vrij lang, zeker twee uur behoorlijk goed
EINDOORDEEL: wat een fijne vloeibare zeep. Wel iets te heftig voor mijn huid, maar zeker geen verkeerde!

Sante goji power douchegel ( €6,95 voor 200 ml)

Deze variant van Santé heeft een zeer frisse en fruitige geur. Ik vond het erg lekker geuren in de tube. Deze douchegel is zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Het verzorgt de huid en hydrateert. Voor meer info over het merk, zie hierboven.

DE VERPAKKING: PE/PP tube

DE GEUR:: lekker! Zeer opwekkend

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: ja

TEXTUUR: goed, mooi licht vloeibaar

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID; fijne klik dop

REACTIE HUID: geen klachten. Wel kort na het afdrogen licht trekkerig gevoel op de scheenbenen.

HOE LANG BLIJFT DE GEUR? helaas zeer snel vervlogen ook op de handen.

EINDOORDEEL: fijne meukvrije , simpele douchegel voor dagelijks gebruik.

 

Burt’s bees douchegel pepermunt & rozemarijn ( € 14,95 voor 350 gram)

Burts bees is een bekend merk. Het wordt ook verkocht in drogisterijen.  In 1984 ontmoette de bijenhouder Burt Shavitz de serveerster Roxanne Quimby elkaar en besloten samen kaarsen te gaan verkopen gemaakt van Burt’s restjes bijenwas. In 1991, introduceren ze de Burt’s Bees Lip Balm, de lippenbalsem die de bestseller wordt van het bedrijf. Door het succes van de lipbalm besluiten ze twee jaar later te focussen op natuurlijke cosmetica producten. Geen van beiden had ooit kunnen voorspellen dat 25 jaar na hun ontmoeting Burt’s Bees een begrip zou zijn in Amerika. Bij Burt’s Bees draait alles om natuurlijke, persoonlijke verzorgingsproducten die milieubewust zijn Deze douchegel bestaat voor 99,2% uit pure en natuurlijke ingrediënten. Het bevat pure pepermuntolire. Deze verfrissende, verkwikkende, geurige olie is afgeleid van de Middellandse Zee pepermunt plant. Pepermunt kruid wordt gewaardeerd vanwege de afkoelende, analgetische en antiseptische werking in bad en onder de douche.

DE VERPAKKING: PE/PP fles

DE GEUR: valt een beetje tegen….ik had echt iets opwekkends verwacht, maar het is allemaal behoorlijk tam.

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: nee, het bevat honing

TEXTUUR: mooi dik

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijne klikdop, goed doseerbaar

REACTIE HUID: goed. Zeer goed zelfs, mijn huid werd er boterzacht en soepel van

HOE LANG BLIJFT DE GEUR?  Welke geur? Ik miste echt een geur.

EINDOORDEEL: zeer fijne douchegel, zeker om je huid goed te verzorgen! Wel flink aan de prijs.

ALBA BOTANICA HAWAIIN SUGARSCRUB ( € 12,20 voor 280 gram)

In deze test neem ik ook een scrub mee voor onder de douche. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de scrubjes. Ik doe dit zelden en als ik het doe, maak ik zelf een scrub. Want zo moeilijk is dat niet. Toch blijven scrubs één van de best verkochte verzorgingsproducten . Vandaar ik heb besloten ook een scrub te gaan testen. Deze van het merk Alba bevat suikerriet enzymen en honing, dus niet geschikt voor veganisten. Het is hyper-allogeen, niet op dieren getest, en vrij van parabenen, ftalaten, SLS, SMS, kunstmatige kleurstoffen en parfums.

 

DE VERPAKKING: PE/PP in pot

DE GEUR: ja, die is echt hemels lekker!

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN: nee, het bevat honing

TEXTUUR: goed opschepbaar

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: voor zover je een scrub netjes kunt gebruiken, erg goed. Je kunt het goed oppakken met je vingers.

REACTIE HUID: Matig. Het werd begrijpelijk iets roder, maar ook trekkerih.

HOE LANG BLIJFT DE GEUR? Vrij lang, wat best verrassend was

EINDOORDEEL: ik loop er niet warm voor maar op zich een prima meukvrije scrub!

 

Mijn toppers

Het was een echt feest onder de douche, het testen van al deze natuurlijke douche-producten! 😉 Toch vielen er een paar behoorlijk tegen, maar gelukkig heb ik ook toppers:

YES TO CARROTS

Deze vind ik de absolute topper! Een heerlijke geut, wat echt ook lang na blijft geuren. Goede verzorging , mijn huid voelt zacht en soepel. Dit is echt een blijvertje in mijn badkamertje! Supergrote fles, redelijk geprijsd.

JASON NATURAL COCONUT WASH GEL

Heerlijke geur! En superfijne fles met pomp. Mijn huid wordt er heel erg blij van. Grote fles, fijne prijs.

ORGANI ARGAN DOUCHEGEL

Ontzettend goede verzorging. Mijn huid reageert super-goed, lekkere subtiele geur

FAITH IN NATURE LAVENDEL

Heerlijke geur! Blijft aardig lang hangen. Super fijne douchegel voor dagelijks gebruik.

SANTE GOJI POWER DOUCHEGEL

Dit is een zeer eenvoudige douchegel, geen toeters en bellen, lekkere geur, fijn voor iedere dag mee te beginnen.

MEGA KORTINGSACTIE!

Van www.biggreensmile.nl mag ik op ALLE GETESTE DOUCHEGELS ( m.u.v de aloë Vera Mallorca) in deze test een korting aanbieden van 20% Je kunt dus zeer voordelig je favoriete douchegeld inslaan!!!!!!

  • Zolang de voorraden strekken
  • Alleen geldig met de kortingscode “ 20MONIQUEDOUCHE” 
  • De kortingsactie loopt van woensdag 7 November 2018 tot 12 November 2018
  • Lukt het bestellen niet? Of heb je andere vragen? Neem contact op met BOG GREEN SMILE ( klantenservice)

 

KLIK HIER OM NAAR HET OVERZICHT TE GAAN 

2 Reacties op “Grote natuurlijke douchegel test! Hoe goed werken ze?

  1. Superblij met deze test. Ik heb al zoveel geprobeerd en vooral in de winter word ik gek soms van de jeuk die de meeste doucheproducten veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *