De grote natuurlijke gezichtreinigers-test! + alles over gezichtsreiniging

Als je een gevoelige, kwetsbare huid hebt, moet je oppassen wat je erop smeert. Daar kan ik over meepraten, ik weet als geen ander dat maar één verkeerd stofje in een product de boel kan laten ontploffen. Gelukkig zijn er duizenden goede alternatieven op reguliere cosmetica en lichaamsverzorging. Deze worden dankzij de gezonde trends steeds natuurlijker, biologischer en zuiver. Ik heb afgelopen tijd vrij veel van dit soort mooie producten mogen testen en reviewen, en op zulke momenten  prijs ik mijzelf gezegend en een bofkont, dat ik dit werk mag doen. Het heeft voor mij ook erg veel opgeleverd, want ik leer erg veel over de wereld van natuurlijke en zuivere cosmetica en lichaamsverzorging. Het heeft mij ook doen besluiten om weer te gaan studeren, om meer te weten te komen over de zuivere en biologische alternatieven en wat zij doen voor de gezondheid. Ik vind het allemaal ontzettend interessant en slurp alle informatie dorstig op. 

Als je make up of andere gezichtsverzorging gebruikt, dan is het belangrijk, dat je het gelaat dagelijks goed reinigt. Make up is eigenlijk gewoon smink.Stel je eens voor, dat een clown na zijn optreden zijn smink niet verwijdert…..Zijn gezicht zal vervagen. Met make up is dat eigenlijk net zo. Het brengt een laag aan op je gezicht. Als je deze laag niet verwijdert, zal het de huid gaan verstoppen en verstikken waardoor het niet meer kan ademen. Onze huid is ook een orgaan wat ademt. Als je dit goed onthoudt weet je ook dat de huid reinigen erg belangrijk is.
Voor het gelaat zijn er reinigingsmelken ( cleaners)  en reinigingslotions  en tonics verkrijgbaar. Daarnaast vinden we ook “ foams” en wasgels om de huid te reinigen. Al deze reinigingsproducten voor het gelaat hebben verschillende gradaties. Zo kun je kiezen uit talloze samenstellingen, maar ook de geschiktheid voor bijvoorbeeld een gevoelige huid, of een vette huid. Er zijn tegenwoordig stappenplannen te vinden die een soort reinigingsritueel adviseren, dat is vaak niet nodig. Dit is wel fijn om eens in de maand uit te voeren als een booster voor het gelaat, maar dagelijks is dat niet nodig.
IMG_5362
Hoe dan ook, het is belangrijk dat je, als je maar iets op je gezicht smeert, goed reinigt. Optimale verzorging begint immers bij het reinigen. Veel mensen denken dit wel gewoon met water af te kunnen. Dit is echter niet voldoende. Water lost namelijk niet op in vet, waardoor vetdeeltjes op de huid achterblijven. De talgklieren raken verstopt. Water reinigt ook niet alle make up resten. . En bovendien verzorgen de speciale reinigingsproducten de huid en dringt het dieper door in de gereinigde huid. Niet alleen als je make up gebruikt, is een goede reiniging van het gezicht nodig.  Ongeacht welk huidtype ook, gedurende een etmaal vormt er zich een laagje op de huid, wat bestaat uit talg, zweet, dode huidcellen en dus ook bacteriën. Wordt dit niet verwijderd, ontstaan er klachten als een onzuivere en doffe huid, puistjes en andere ophopingen.   
IMG_5310

WAT ZIJN GEZICHTSREINIGERS?

Gezichtsreinigers zijn producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het gelaat te reinigen. Ze zijn meestal zo samengesteld, dat het gezicht wordt gereinigd, en verzorgd. Er zijn ontzettend veel soorten gezichtsreiniging, die voornamelijk zijn gericht op een bepaald huidtype. Als je dus op zoek wilt gaan naar een voor jou geschikte gezichtsreiniger, is het meest verstandig om te achterhalen welk huidtype je hebt. Dit kun je bijvoorbeeld laten beoordelen bij een erkende ( schoonheid) specialist, maar je kunt uiteraard ook zelf veel ontdekken. Hoe je huid op bepaalde producten reageert bijvoorbeeld. Er zijn tegenwoordig ook on line handige testen vindbaar waarin jij je huidtype kunt meten.

SOORTEN

Weet je welk huidtype je hebt, dan kan het zoeken beginnen. Afgestemd op jouw huidtype kun je besluiten welk soort reiniging je wenst. Er zijn er namelijk nogal wat:
– REINIGINGSCREME
Minst bekend, maar wel meest geschikt voor de gevoelige en extreem droge / overgevoelige huid. Reinigingscréme heeft een zeer romige substantie, en worden vaak verstrekt in tubes. Crémes zijn vaak dikker dan een melk, en wit van kleur. Crémes bieden in regel meer verzorging dan een melk. En hoeven in principe niet te worden nabehandeld met een lotion.
– REINIGINGSMELK
Meest bekend en daarom meest gebruikte gezichtsreiniging. De substantie is dun / melkachtig, en moet worden na gereinigd met een lotion of tonic om de resten te verwijderen. Dat na reinigen met een lotion is in geval van een melk wel belangrijk, omdat achtergebleven resten de poriën kunnen verstoppen. Dit belemmert op zijn beurt de opname van een créme die je na je reiniging opsmeert.
– REINIGINGSGEL
Dit heeft vaak een lekker verkoelend effect. Gels zijn voornamelijk geschikt voor de normale tot vette huid, er bestaan wel gels die geschikt zijn voor de gevoelige huid maar in ( met name) in reguliere kring moet je daarmee wel oppassen. Er kunnen teveel synthetische reinigende ingrediënten in zitten wat een gevoelige huid juist kan irriteren. Ook vind je in vele reinigingsgels sulfaten ( SLS / SLES)  waar je huid in regel ook nooit zo blij mee is. Gels moet je op je gelaat aanbrengen en inmasseren, daarna zorgvuldig met water afspoelen.
– REINIGINGSSCHUIM ( mousse)
We komen steeds meer van dit soort gezichtsreiniging tegen. Het wordt ervaren als een echte schoonmaakbeurt voor het gezicht dankzij het schuim. Reinigingsschuim wordt voornamelijk in flessen verkocht met een pompje. Schuim wordt erg veel gebruikt in gezichtsreinigers voor de jonge puberhuid, of acné huid. De meeste ( reguliere) varianten bevatten vaak erg veel synthetische ingrediënten wat de huid kan irriteren en uitdrogen. Let daarom goed op de ingrediënten ( daarover later meer..)
– MICELLAIRE GEZICHTSREINIGERS
Vrij nieuw op de markt. Het gaat meestal om een soort 2-in-1 tonic, is vloeibaar en geschikt voor vrij veel huidtypen. Micellair water is een reinigingsproduct dat wordt gebruikt om make-up te verwijderen. Het bestaat uit water met daarin micellen, met een hydrofiele kop. Deze kop trekt water aan en stoot vetten af, daarnaast hebben deze micellen  een lipofiele staan, dit houdt in dat deze staart juist vet aantrekt en water afstoot. De combinatie van deze twee eigenschappen maakt micellair water zo’n uniek reinigingsproduct.
–  OLIE REINIGER
Sterk in opkomst, mede dankzij de gezonde trends. Het klinkt wat tegenstrijdig, olie op de huid, want maakt dat juist niet vettig? Ja en nee, want vet trekt vet aan. Een olie-reiniger of op basis van oliën reinigen de huid juist, en verwijderen overtollige talg. Daarnaast zijn olie reinigers onwijs voedend. Pure en essentiële oliën worden daarom vrijwel altijd gebruikt in biologische en natuurlijke alternatieven.
TONIC
Tonic is onlosmakelijk verbonden aan bovenstaande gezichtsreinigers . Het is de tweede stap voor een goede reiniging. Hoe goed bovenstaande gezichtsreiniging ook hun werk doen, als er resten van achterblijven op de huid kunnen deze de huid gaan verstoppen. Er wordt vaak gedacht, dat een tonic de poriën sluiten, maar dat is niet zo. Een tonic brengt de pH-waarde van de huid terug in balans na de eerste reiniging, waardoor deze weer in staat is om zichzelf te beschermen. Nu begrijp je misschien ook meteen wat beter waarom het echt heel erg belangrijk is om een tonic of ander gezuiverd water te gebruiken. Niet alleen zorgt een tonic ervoor, dat het de pH-waarde weer neutraliseert en de huid zijn natuurlijke bescherming teruggeeft, ook zorgt het voor een optimale opname van de créme die je daarna opsmeert. Het is onzin, om één zelfde merk gezichtsreiniger, tonic en créme te gebruiken, dit heeft totaal geen invloed op de uiteindelijke werking van jouw huid. Dit berust vooral op marketing, een fabrikant wil graag dat jij alles uit zijn of haar lijn aanschaft. Maar het is zelfs veel beter om even lekker te combineren en te experimenteren met verschillende merken. 
 
Je kunt ook vele gezuiverde waters gebruiken. Op internet vinden we tegenstrijdige verhalen over deze, relatief zeer goedkope gezuiverde watertjes, ze zouden de huid irriteren en zelfs beschadigen, maar dit geldt alleen als er aan gezuiverde waters toevoegingen zijn gedaan. Zo gebruik ik zelf toverhazelaar, mijn huid reageert daar echt perfect op. Echter vond ik op internet diverse artikelen van specialisten  en visagisten die dit goedje afraden. Ik heb het uiteraard over 100% pure toverhazelaar wat nog geen € 6 euro kost per fles, terwijl de meeste luxe ( merk) tonics het dubbele kosten. Waters als oranjebloesemwater, rozenwater, toverhazelaar of gewoon gezuiverd water zijn in 100% pure en biologische vorm vrij onschuldig. Het zijn echter goedkope producten die de cosmetische wereld liever niet wil promoten. Anders blijven ze immers met peperdure flessen zitten 😉 
IMG_2438    IMG_5361 IMG_4960

1-2-3 METHODE

Er zijn zoals eerder geschreven erg veel “ rituelen” vindbaar op internet, hoe wij ons gelaat zouden moeten reinigen. Dit gebeurt vaak in verschillende stappen met verschillende producten. Dit meestal van 3 tot wel 6 producten. Meer dan 3 heb je echter niet nodig en het hoeft ook nooit langer dan 5 minuten te duren. Veel mensen zien het reinigen van het gelaat ( bijvoorbeeld na het stappen of een lange dag) als iets vervelends. En dit desmotiveert al snel om het trouw te blijven doen. Zeker als we ons worden verteld dat we er iedere dag een klein ritueel van moeten maken helpt niet echt om ons te stimuleren iedere dag het gelaat te reinigen. Gelukkig is een kortstondige, grondige reiniging met een goede reinigingsmelk , een tonic en een voedende créme meer dan voldoende. Uiteraard kun je hier zelf nog een handeling aan toepassen, maar deze drie handelingen zijn in ieder geval standaard meer dan OKAY. Je kunt de melk het beste met een wettenpad opbrengen, en het gelaat zacht en delicaat schoonmaken. Wees niet te “ grof” en veeg nooit te hard. De melk doet zijn werk. En heeft geen schrob-effect nodig om kracht bij te zetten. Haal daarna een in tonic gedrenkt wettenpad delicaat over het gelaat, dit geeft een ontzettend lekker en fris gevoel. Klop tot slot een klein erwtje créme in de huid. Dit alles kost nog geen 5 minuten werk en tijd, maar je huid is je dankbaar. 
Schermafbeelding 2018-09-13 om 03.03.28 Schermafbeelding 2018-09-13 om 03.03.47

WAAROM ZIJN REGULIERE GEZICHTSREINIGERS EN TONICS NIET GEZOND?

We kunnen tegenwoordig al gezichtsreinigers kopen bij de Action voor nog geen € 1. Je kunt je afvragen of deze reinigers  wel zo goed zijn voor je huid. Nu zeggen merken en prijzen ook niet zo ontzettend veel, het ligt voornamelijk aan de ingrediënten. In de meeste gezichtsreinigers vinden we alcohol. Afhankelijk van welk soort er wordt gebruikt kunnen deze alcoholen de huid vreselijk toetakelen. Uitdroging, roodheid, uitslag……de vele synthetische stofjes in deze producten kunnen erg nadelig zijn. Een alcohol die je erg vaak tegenkomt in deze goedkopere producten is ISOPROPANOL / ISOPROPYL ALCOHOL. Dit is een vrij giftig oplosmiddel dat wordt gemaakt van propylene (een derivaat van petroleum, het is een bij-product van de petroleum- en benzine-industrie.) en komt voor in zeer veel huid- en haarverzorgingsproducten, parfums, antibacteriële handzeep en ook in en antivries. Het wordt ook verkocht als cosmetische alcohol. Het kan de volgende klachten veroorzaken: vroegtijdige huidveroudering, bruine vlekken op de huid, hoofdpijn, duizeligheid, mentale depressie, misselijkheid, overgeven,  en in het allerergste geval narcose, anesthesie en uiteindelijk coma en de dood. De fatale dosis is ongeveer 28,4 milliliter. Het heeft de neiging zich in het menselijk lichaam op te stapelen, mede door de giftigheid van zijn eigen oxidatieproduct: acetone (m.a.w. het produceert aceton in het lichaam). Het wordt ook in zeer veel medicijnen toegepast. Ook via onze huid wordt dit voor zo’n 60% opgenomen. 
 
We vinden in veel reinigingsmiddelen zelfs PETROLATUM, beter bekend als vaseline, Dat vaseline de huid volledig afsluit is bekend. Wat het dus in een reinigingsproduct voor het gezicht doet is raadselachtig.  Naast deze vrij heftige ingrediënten vinden we ook meestal :
 
DIMETHICONE
 
Een olie gebaseerd op siliconen. De chemische stof werkt vochtinbrengend en wordt gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten zoals zonnebrand, conditioner en make-up primer, maar wordt ook gebruikt in voeding (E900). De stof hydrateert en beschermt je huid en je haar tegen uitdrogen. Het maakt dat de huid zacht aanvoelt bijvoorbeeld en vult kleine rimpeltjes. Dimethicone kan ook in speelzand voorkomen. Het zorgt ervoor dat het speelzand lekker zacht blijft doordat het als een coating om de zandkorrels heen zit.
PARAFFINUM
een minerale olie gelijkend op vaseline. Wordt heel veel gebruikt in oliën en creemes en reinigingsproducten.
NATRIUMHYDROXIDE
Wordt ook wel bijtende soda genoemd. zegt volgens mij meer dan voldoende. Natriumhydroxide is een sterke base die zowel in het laboratorium als in de industrie veelvuldig wordt gebruikt, onder meer bij de productie van zeep uit vetten (verzeping), kleurstoffen, kunstzijde en cellulose uit hout en stro. Het wordt gebruikt bij de bewerking van katoen en de reiniging van vet, aardolie en petroleum.Natriumhydroxide is een zeer corrosieve stof die huid en ogen kan aantasten. Contact met de huid leidt tot weefselbeschadiging, roodheid, jeuk en ernstige brandwonden. De schadelijkheid is terug te voeren op het feit dat natriumhydroxide de in de huid aanwezige vetten verzeept. Ook de peptidebindingen in proteïnen worden
ACRYLATEN / 10-30 – ALKYLACRYLAAT – CROSSPOLYMEER
Een synthetische textuurversterker  Het bindt water en olie samen om een ​​soepele consistentie te creëren. Hoewel het over het algemeen een “relatief veilig” ingrediënt is dat een 3/10 scoorde in het lage gematigde veiligheidsrisico, is het vermelden waard dat benzeen in het polymerisatieproces als een oplosmiddel wordt gebruikt. Benzeen zeer carcinogeen en is geassocieerd met aplastische anemie, acute leukemie en beenmergafwijkingen. Het is gericht tegen de lever, de nieren, de longen, het hart en de hersenen. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services classificeert het als een carcinogeen voor de mens..
PHENOXYETHANOL
Phenoxyethanol is een chemische bacteriedodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Bij proefdieren veroorzaakte pehnoxyethanol vruchtbaarheidsproblemen en zelfs in lage dosis ontstond er huidirritatie. Phenoxyethanol staat dan ook in de top 10 van meest voorkomen allergieën. Deze giftige stof wordt daarom in de EU in cosmetische producten slechts toegestaan tot een maximale concentratie van 1%. Maar omdat dit conserveringsmiddelen in zoveel producten voorkomt, wordt de maximaal “veilige”dosis door de nietsvermoedende consument makkelijk dagelijks overschreden. Met name voor kinderen en vrouwen die borstvoeding geven is het oppassen geblazen, want kinderen en baby’s lopen extra gevaar een te hoge dosis binnen te krijgen. Naast het feit dat penoxyethanol een giftige stof is die veel schade kan aanrichten wanneer het in je lichaam terecht komt, werkt het ook zeer uitdrogend op de huid doordat het een extreem ontvettende werking heeft. Het is dus niet vreemd dat vel mensen tegenwoordig klagen over een droge, trekkerige en vochtarme huid
Het zijn zomaar een paar opsommingen, maar met grote gevolgen voor de huid, zeker als deze gevoelig en kwetsbaar is. Als ik bijvoorbeeld maar 1 x mijn huid schoon zou maken met een reinigingsmelk vol met deze synthetische stoffen, zou mijn gezicht ontploffen en eruit zien als een slagveld. Soms heb ik een fotoshoot, waarbij ik vaak ben overgeleverd aan de make up en reiniging van visagisten. Zij nemen het vaak nooit zo nauw en kopen meest goedkope spulletjes in. Wat ervoor zorgt dat ik een week na de shoot met een gehavend gezicht rondloop. Nu zal ik vast een uitzondering zijn op de regel met mijn overgevoelige huid, maar mijn huid is wel een echte graadmeter. Zodra er maar één raar stofje op wordt gesmeerd, reageert het direct.
Voor mij in ieder geval meer dan genoeg reden om deze meuk niet op mijn smoeltje te smeren.

IMG_2448

NATUURLIJKE, BIOLOGISCHE ALTERNATIEVEN

Gelukkig voor mij en waarschijnlijk velen met mij, zijn er meer dan voldoende biologische en natuurlijke alternatieven. Deze alternatieven bestaan vrijwel altijd 100% uit natuurlijke ingrediënten zoals verzorgende oliën en hydraterende zaken als Aloê Vera en Joboba. Het nadeel is dat je deze producten niet zo superlang kunt bewaren als reguliere, omdat de conserveermiddelen ontbreken, maar gelukkig zijn ze minimaal 6-9 maanden te gebruiken. Mijn moeder is nogal een hamster. Zij bewaart werkelijk alles en zo kwam het dat ik vorige week bij haar in een kast een oude fles reningingsmelk van het Kruidvat tegenkwam. Zij herinnerde zich dit niet eens meer en het etiket was sterk verouderd, maar de melk nog gewoon bruikbaar. Waarschijnlijk was de fles drie of vier jaar oud…….
Ook in natuurlijke en biologische alternatieven is het niet altijd rozengeur en maneschijn. In mijn zoektocht kwam ik vrij veel varianten tegen waarin ik één van de bovenstaande ingrediënten tegenkwam. ECHT PURE varianten vind je dan ook niet in drogisterijen en apothekers. Vergis je ook niet in varianten die zijn bedoeld voor een zeer gevoelige huid, of geen parfum bevat. Ook deze zitten vaak vol met synthetische meuk. Belangrijk is, om een variant te vinden die bijvoorbeeld met een huidvriendelijke en biologische alcohol werkt. Niet alle alcohol is namelijk slecht voor de huid, De alcohol die je beter kunt vermijden is de alcohol die ook in alcoholische dranken zit.  Om te voorkomen dat mensen cosmetische producten op gaan drinken ( ..REALY…? )  moet er aan de alcohol die in cosmetica toegevoegd wordt een stofje gekoppeld worden dat maakt dat het product vies smaakt. Deze ‘vieze’ alcohol heet alcohol denat (denatured alcohol) of SD alcohol. Andere namen die je terug kunt vinden in de ingrediëntenlijst zijn ethanol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol. Staat een van deze soorten alcohol hoog op de ingrediëntenlijst van je product, dan liever even verder zoeken! In sommige gevallen is er alcohol gebruikt om een enkel ingrediënt in het product op te lossen. Aangezien veel werkzame ingrediënten in cosmetica in zeer lage concentraties toegevoegd zijn, zal de concentratie alcohol die gebruikt is om deze stof op te lossen ook vrijwel verwaarloosbaar zijn. In dat geval is alcohol in het onderste een derde deel van je ingrediënten lijst terug te vinden en hoef je je er niet al te veel zorgen over maken. Er bestaan ook alcohol soorten die niet of nauwelijks de huid irriteren. Dit zijn cetyl alcohol, ceteary alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol. Deze vettige alcoholen houden juist vocht in de huid en hoef je dus niet te vermijden. In natuurlijke en biologische gezichtsreinigers vinden we vaak de soorten die de huid met rust laten en vaak in zeer kleine concentraties. De afgelopen jaren is ‘natuurcosmetica’ een absolute trend geworden. Door slechts één of twee natuurlijke grondstoffen toe te voegen willen veel fabrikanten de indruk wekken dat het complete product natuurlijk is. Niets is echter minder waar, omdat de natuurlijke werkstof verdwijnt in een synthetisch product en wij als consument met een zogenoemd ”natuurlijk product” wordt misleid.Het is immers absoluut onduidelijk wat werkelijk aan natuurlijke ingrediënten wordt toegepast en daarom is “gecontroleerde natuurcosmetica” zo belangrijk.
Schermafbeelding 2018-09-13 om 03.53.16
Dit bracht de roep om een overkoepelend controleorgaan en een garantiekeurmerk in het leven! Deze uit Duitsland afkomstige certificatienorm is bedoeld om het begrip ”natuurcosmetica” duidelijk te maken en om aan de verwachtingen van de consument wat betreft veilige, milieuvriendelijke en gezonde huidverzorgingsproducten te voldoen. Dit houdt o.a. in dat er in en tijdens de samenstelling geen synthetische en huidbelastende grondstoffen worden gebruikt, geen dierproeven worden gedaan, dat de producten gifvrij zijn en worden gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Dankzij het BDIH keurmerk kan er goed onderscheid gemaakt worden tussen de huidverzorgingsproducten die suggereren “natuurlijk” te zijn en zuivere gecontroleerde natuurcosmetica.Meer lezen? KLIK HIER
IMG_2447

DE GROTE NATUURLIJKE GEZICHTSREINIGINGSTEST

Afgelopen maanden werd de vraag naar gezichtsreinigers steeds groter. Ik kreeg veel aanvragen om deze eens te gaan testen, en omdat ik zelf ook best nieuwsgierig was naar de verschillende soorten, en middels een test direct resultaat wordt verkregen, heb ik besloten om een paar te gaan testen. Mijn huid is een perfecte graadmeter. Het reageert direct als er iets op wordt gesmeerd waar het niet blij mee is. Ik ben op zoek gegaan naar meest populaire merken, en naar verschillende varianten. Gelukkig kreeg ik veel medewerking van leveranciers en webwinkels. Zij hebben met veel plezier bijgedragen aan deze test en mij gratis producten toegestuurd. Daarvoor mijn hartelijke dank. Deze test gebeurt geheel onafhankelijk en zonder verplichtingen en / of commerciële doeleinden. De producten zijn mij gratis en vrijblijvend toegestuurd. Ik ontvang ook geen inkomsten, ook niet uit kortingsacties. De test is persoonlijk en op eigen ervaringen gedaan.
Waar let ik op?
– textuur
– kleur, geur
– werking
– gebruiksvriendelijkheid
– overige opmerkelijke zaken
Ik heb gekeken naar ingrediënten, deze moesten zo biologisch en natuurlijk mogelijk zijn. Verder heb ik goed gelet op de reacties van mijn huid. Omdat gezichtsreiniging vrijwel direct een reactie kan geven, zijn ze goed en grondig te testen. Zeker betreft mijn huid.
IMG_2445

HEMPTOUCH GEZICHTSREINIGER ( www.cbd-expert.nl , € 16.00 100 ml)

Ik begin de test met de meest bijzondere uit deze test.Dit is een reinigingscréme op basis van hennep. Hennep wordt al langer gebruikt in de wereld van cosmetica vanwege zijn zeer gunstige effecten op de huid. De zuiverende hennep gezichtsreiniger van Hemptouch wordt vooral gepromoot als een geschikt product voor de probleemhuid.. Deze gezichtsreiniger, is eenvoudig te gebruiken en speciaal dermatologisch getest voor de snel irriterende huid. De gezichtsreiniger is op basis van hennep en andere natuurlijke oliën geproduceerd. De Hemptouch producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, problematische huidtypes. Het is één van de weinige gezichtsreinigers uit deze test  zonder toegevoegde alcohol of parfum. Een gezichtsreiniger met actieve hennep, die je dagelijks kunt gebruiken voor het reinigen van je huid. Deze Hemptouch gezichtsreiniger is ook geschikt als make-up verwijderaar. Het is geschikt voor veganisten. De hoofdbestanddelen zijn o.a kokosolie, hennepzaadolie, 1% hennep, vanille fruitextract, water, zonnebloemolie, laurylglucoside, en natriumsalicylaat. Deze zorgen er met name voor dat de natuurlijke vochtbalans van de huid zich herstelt. 
 
 
TEXTUUR: galachtig, dikke substantie, laat zich goed uit het flesje druppelen.
KLEUR, GEUR: de kleur is licht geel / transparant, de geur is echt lekker, die valt meteen op als je wat op je watje spuit.
WERKING: als je de gel ( want ik vind het echt een gel…) hebt opgebracht kun je dit met ronddraaiende bewegingen met de vingers activeren tot het zeer licht gaat schuimen, Daarna kun je het met water goed afspoelen. Het voelt erg lekker aan. Mijn huid reageerde niet ( geen prikkels, geen directe roodheid, geen zelling of irritatie) Ik had zo’n schoon gevoel na de wasbeurt dat ik niet de behoefte meer voelde om nog een tonic te gebruiken, maar dit heb ik uiteraard nog wel gedaan. Het verwijderde mijn make up zeer snel en grondig. Geen trekkerig gevoel na de wasbeurt.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: zeer fijn. Het flesje is erg hygiënisch in gebruik. Je kunt goed afgepast doseren wat het zuinig in gebruik maakt. Je hebt erg weinig nodig, overigens, ik heb een “ erwtje” gebruikt voor mijn wasbeurt.
EINDOORDEEL: ik ben enthousiast! Supergoed product, fijn in gebruik, en….100% alcoholvrij, wat toch ( ook biologisch en natuurlijk) niet zo vaak voorkomt. De geuren zijn echt natuurlijk ( je ruikt de kokosolie sterk! ) Supergoede reiniging. Geen irritaties.

IMG_2426

GREEN PEOPLE DAMASK ROSE CLEANSER  ( www.biocareonline.nl € 20,00 , 50 ml )

Deze reinigingsmelk is gemaakt van diverse complexe aroma’s die zeer zeldzaam zijn in natuurlijke cosmetica. Het is voor zo’n 92 % geheel biologisch en ook deze melk bevat geen alcohol. Het bevat voedende bestanddelen als sheabutter, joboba olie en aloë Vera. De melk heeft een rozengeur. Net als vele andere biologische en natuurlijke gezichtsreinigers is deze melk ook bijzonder geschikt voor probleemhuiden. Deze melk richt zich voornamelijk op een normale tot droge en snel geïrriteerde huid. Ook huiden met neiging tot eczeem worden delicaat verzorgd. De melk is geschikt voor veganisten. Vrij van SLS, SLES, methylisothiazolinone (MI), methylchloroisothiazolinone (MCI), parabens, lanolin, phthalates, propylene glycol, alcohol (ethyl alcohol, ethanol), harsh foaming agents, irritating emulsifiers, synthetic fragrance, PABA-sunscreen, gluten, kleurstoffen, petrochemicalien, urea, DEA, TEA en PEGs
TEXTUUR: romig, licht vloeibaar, erg fijn pompje om te doseren
KLEUR EN GEUR: de kleur is wit, de geur…..ik vind hem niet lekker, zeer overheersend geurtje.
WERKING: het smeert erg prettig op de huid. Ik vind de geur echt niet lekker, ik werd er zelfs een beetje misselijk van. Het is echt een zeer prenatale geur, jammer, ik hoop dat GREEN PEOPLE hiernaar gaat kijken, want het is echt geen fijne reinigingsbeurt op deze manier. De melk is verder heerlijk, mijn huid reageert er erg goed op. Alleen mijn reuk niet …;(
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : waanzinnig fijn, de fles heeft een pompje.
EINDOORDEEL: erg fijne werking, supergoed, maar die geur…….
IMG_2428

GREEN PEOPLE ORANGE BLOSSOM CLEANSER ( www.biocareonline.nl € 20.00, 50 ml)

Kijk, nu komen we qua geur in de buurt! 😉 Dit is feitelijk éénzelfde cleanser als de beoordeelde hierboven, maar heeft dus wat andere oliën, wat de geur meteen een stuk aangenamer maakt! Deze melk is vooral gericht op de intensiteit van de reiniging. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat deze melk erg geschikt is voor pubers met acné, of andere onzuiverheden. Het is tevens een zeer geschikte melk om make up te verwijderen. Ook deze melk is geschikt voor veganisten, is vrij van alcohol en is voor zo’n 92% biologisch.
TEXTUUR: licht vloeibaar, fijne pomp, goed doseerbaar
KLEUR EN GEUR: de kleur is wit en de geur is het tegenovergestelde van de roos-variant, namelijk SUPERLEKKER!
WERKING: doet eigenlijk precies hetzelfde als de rozen-variant. Maar dan met een heerlijke geur waardoor het reinigen aangenamer wordt.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: erg fijn pompje! Dat werkt net even wat fijner en hygiënischer dan een dop zonder pompje.
EINDOORDEEL: erg fijne reiniger, heerlijke geur, zuinig in gebruik.
IMG_2425

GREEN PEOPLE CLEANSER & MAKE UP REMOVER ( www.biocareonline.nl , € 15,95 , 50 ml)

Deze reinigingsmelk is een 2-in-1 reiniger, het werkt verzorgend, maar verwijdert meteen ook make up. Deze reiniger is in het bijzonder geschikt voor de extreem gevoelige en snel geïrriteerde huid. Het is vrij van alcohol en heeft een neutrale geur. Het bevat erg veel verzachtende ingrediënten als Calendula, joboba, sheabutter en Squalan. Het zorgt ervoor dat de hydrolipidenlaag van de huid behouden blijft, en is zelfs voor de zeer tere huid rondom de ogen superlicht. Het is geschikt voor veganisten en enorm geschikt voor probleemhuiden.
TEXTUUR: licht vloeibaar. Maar dankzij het prettige pompje komt het er mooi gedoseerd uit.
KLEUR EN GEUR: de kleur is wit en geurloos.
WERKING: ik ervaar het als superprettig. Het reinigt goed, zonder meteen een trekkerig gevoel te geven. Het smeert erg goed uit en verwijdert grondig make up. TOP!
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: prettig pompje!
EINDOORDEEL: deze schaar ik onder de favorieten! Het is echt heel lief voor mijn huid, werkt goed! Mijn make up verdween echt razendsnel.
IMG_2437

VAN DER PIGGE MACADAMIA REINIGINGSMELK ( www.vanderpigge.nl, € 16,95, 150 ml)

Ik heb “ van der Pigge ( een begrip in Haarlem en omstreken!) nog maar recent ontdekt, maar ze hebben er meteen een groot fan bij. Ze bestaan al sinds 1849 en werken eigenlijk nog steeds op deze traditionele wijze: puur, echt, biologisch, zuiver, natuurlijk. Dat ligt uiteraard in mijn straatje. Deze reinigingsmelk is op basis van macadamia noten. Deze reinigingsmelk neemt alle oppervlaktevuil op, maar blijft toch zeer zacht en mild voor de gezichtshuid. Vetresten verdwijnen en de heilzame kruiden en aromaoliën herstellen de harmonie van de huid.Wat ik een klein beetje jammer vind, is dat deze reinigingsmelk alcohol bevat….Dit ben ik gaan navragen, en zij vertelden, dat dat het om kruiden extracten gaat ( een cetyl alcohol) Er bestaan ook alcohol soorten die niet of nauwelijks de huid irriteren. Dit zijn cetyl alcohol, ceteary alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol. Deze vettige alcoholen houden juist vocht in de huid en hoef je dus niet te vermijden.
 Het is 100% biologisch en bestaat uit bestanddelen uit aromaoliën.
 
TEXTUUR: mooi, niet te waterig, komt fijn uit de dop.
KLEUR EN GEUR: de kleur is licht geel en de geur…HHHMMM! Echt superlekker! 
WERKING: laat zich goed op je watten-pad opnemen waardoor je het erg goed uit kunt smeren over je gezicht. Reinigt erg goed! Mijn make up vloog er werkelijk binnen enkele seconden af, zonder dat het een trekkerig gevoel geeft. Wat ik erg fijn vond was de heerlijke geur! 
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijn, de dop werkt fijn en hygiënisch. 
EINDOORDEEL: ik ben enthousiast. Heerlijke geur, superfijn uit te smeren,… een favoriet! 

IMG_2454

EARTH LINE VITAMINE E GEZICHTSREINIGER ( www.puurmieke.nl, € 15,95, 200 ml)

Ik ben een groot fan van deze lijn. Earth Line is één van de weinige 100% natuurlijke en biologische lijnen die gecertificeerd werken, dus alleen met ingrediënten werken die aan zeer strenge eisen voldoen. Het onderscheidt zich  door middel van het BDIH keurmerk voor gecontroleerde natuurcosmetica en is gecertificeerd door Eco Control. Earth·line huidverzorging combineert de beste ingrediënten van de aarde voor een dagelijkse natuurzuivere huidverzorging. Deze vitamine E gezichtsreiniger stimuleert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen, herstelt huidbeschadiging door UV-licht en geeft meer volume en een betere huidtextuur. Een maximale oppepper voor de huid. Deze hydraterende en verzorgende reiniger  met aloë vera, symphytum, kamille, lavendel, eucalyptus, salvia en marjolein is een verkwikkende manier om de huid ‘s morgens en ‘s avonds na te reinigen. De zachte melk  verwijdert de laatste onzuiverheden, stimuleert de bloedcirculatie, kalmeert, verfrist en heelt de huid en verstevigt de vermoeide en verslapte huid. Voor een schone huid met een aangenaam tintelende frisheid. Het bevat geen alcohol en is geschikt voor veganisten.
TEXTUUR: geweldig, niet erg vloeibaar waardoor het niet als een malle uit het pompje komt zetten.
KLEUR EN GEUR: de kleur is wit en de geur vind ik nog het meeste neigen naar vanille met gember
WERKING; ik gebruik deze reiniger enkele maanden ( voor deze test startte) en het is voor mijn huid echt een weldaad. Ik vind de fles superfijn in gebruik, met een pompje en ook is het zuinig in gebruik. Smeert heerlijk uit. Reinigt zeer zacht.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: heerlijk, zon pomp fles!
EINDOORDEEL: mijn grote favoriet, maar dat was het stiekempjes al maanden ..;)

IMG_2435

VAN DER PIGGE GEZICHTSWASGEL ( www.vanderpige.nl € 10,95, 150 ml)

Deze wasgel is 100% natuurlijk en biologisch, en is pH-neutraal. Het staat  staat bol van zorgvuldig gekozen kruidenextracten die samen met milde etherische oliën hun reinigende werk doen. Deze volledig natuurlijke gezichtswasgel is geschikt voor ieder huidtype. Meng in je handen een kleine hoeveelheid met wat water tot schuim en was daarmee je gezicht. Goed afspoelen. Kan ‘s morgens en ’s avonds gebruikt worden. Het bevat o.a :  Klimop extract (bio), Weegbree extract (bio), Paardestaart (bio), Fenegriek (bio), Aloë vera (bio), Palmarose olie, Lemongrass, Cederhout, Cypres, Niaouli olie, Manuka olie, Cassia olie, Sanddorn olie, Marjolein, en myrrhe. Geschikt voor veganisten.
TEXTUUR: het is inderdaad een olie-achtige gel. Wel erg fijn in je handen.
KLEUR EN GEUR: de kleur is olieachtig geel en de geur is wederom echt onwijs lekker!
WERKING: even wat anders dan ik gewend ben ( ik ben melk gewend) maar echt een heerlijk gevoel. Het schuimt licht op je gezicht. Geen rare irritaties of trekkerig gevoel. Ik had zelfs geen behoefte om er nog wat lotion achteraan te vegen.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijne fles, goed doseerbaar.
EINDOORDEEL: weer een erg fijn product die bij mijn favorieten staat!

IMG_2451

EARTH LINE VITAMINE E FACEWASHGEL ( www.puurmieke.nl, € 16.99, 200 ml)

Deze wasgel is op basis van vitamine E , hamamelis en Aloë  Vera. Zoals eerder verteld in deze test is dit merk één van de weinige merken op de markt die puur en gecertificeerd werkt.  Deze milde diepe met water schuimende reiniging voor het gezicht werkt verfrissend en verzorgend tegelijk.  Stof, vuil en eventuele make-up worden effectief verwijderd en mee-eters en puistjes worden gezuiverd en voorkomen. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, het vocht- en vetgehalte gereguleerd en de zuurgraad op peil gebracht. Voor een schone, frisse en zachte huid, die in balans is.Geschikt voor veganisten. Bevat geen alcohol.
TEXTUUR: mooie gel. Komt goed uit het pompje.
KLEUR EN GEUR: mooi transparante kleur en de geur vind ik kruidig en fris.
WERKING: supergoed. Ook hier even met de handen het gezicht insmeren en het licht laten schuimen en goed afspoelen. Ook hier had ik geen trekkerig gevoel of andere irritaties. Na het droogdeppen voelde mijn huid erg zacht aan. En goed doorbloed.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: goed, ik hou van pompjes!
EINDOORDEEL: wauw, ik ben zelfs een beetje enthousiast. Ik gebruik normaal geen wasgel, maar deze zou ik zeker zo weer gaan gebruiken!

IMG_5313

TISSERAND TEA TREE & ALOE FOAMING FACEWASH ( www.mygreenuniverse.eu, € 12,95, 150 ml)

Nog een favoriet merk van mij is Tisserand, wereldberoemd om zijn zeer bijzondere pure oliën. Ook zij breiden hun assortiment steeds meer uit, vrijwel altijd in zeer positieve zin, maar heel soms ook niet. Zoals deze facewash. Ik kwam in de ingrediënten een zeer “ vreemde” stof tegen…..namelijk PHENOXYETHANOL , waar je eerder in deze test al over hebt kunnen lezen. Ik heb dit gemeld bij de leverancier en ook hij vond dit dubieus en zou dit gaan melden. Het is jammer, omdat Tisserand nu juist bekend staat om zijn puur en zuiverheid. Verder ziet dit product er goed uit, en bevat het bijvoorbeeld geen alcohol. Jammer dus van de phenoxyethanol….Haal dit eruit en je hebt een puur product.
Deze facetwash geeft met een aantal drukken op het pompje een schuim. Het product bestaat voornamelijk uit tea tree oil en Aloë Vera. Deze staan bekend om hun zuiverende en reinigende werking. Ook kalmeert deze wash de huid. Het is bijzonder geschikt voor de onzuivere acné huid ( puberhuid) Geschikt voor veganisten.
 
TEXTUUR: schuim
KLEUR EN GEUR: wit schuim, in vloeibare vorm is het transparant van kleur, de geur is …..eigenaardig. Ik hang een beetje tussen “is het nu lekker of niet?”in….
WERKING: ik heb mijn gezicht voor deze test ingezeept met een flinke dot schuim. Het schuimt fijn en ik had geen irritaties of een trekkerig gevoel. Ook later niet. Het doet dus wel zijn werk.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: Fijn, werkt prettig, zo’n pomp.
EINDOORDEEL: ik ga deze niet verder gebruiken omdat ik niet graag vervelende stofjes op mijn gezicht smeer. Omdat mijn huid echter niet reageerde vermoed ik wel dat het om een zeer minimale hoeveelheid PXH gaat. Maar ook hier vind ik het een gemiste kans.

IMG_2430

GREEN PEOPLE GENTLE CLEANSE & MAKE UP REMOVER ( lotion) ( www.biocareonline.nl € 14,95, 50 ml)

Deze reinigingslotion is bijzonder geschikt voor de droge en gevoelige huid te reinigen en make up op een milde manier te verwijderen. Het bestaat o.a olijfolie, zonnebloemolie, sheabutter, Squalan, en verschillende bloemenextracten. Het bevat ook Aloë Vera om de huid te verzachten. Jammer, ook hier zit wel alcohol in. Het is verder 100% natuurlijk en biologisch ( 91%) en geschikt voor veganisten.
 
TEXTUUR: vrij vloeibaar maar verder prettig in gebruik
KLEUR EN GEUR: de kleur is wit en de geur vind ik lekker fris en bloemetjes-achtig.
WERKING: dit is de eerste in deze test waarbij mijn huid een beetje reageerde…..het prikkelde in het begin en later zag ik wat lichte roodheid. Ik ben het gebruik gestopt. Ik denk dat hier wat stofjes in zitten waar mijn huid niet zo lekker op reageert. Verder was het in orde, geen trekkerig gevoel en het smeerde goed uit.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: fijne pomp!
EINDOORDEEL: ik vrees voor mij geen geschikte kandidaat. Maar wellicht voor andere probleemhuidjes wel een fijne variant.

IMG_2452

EARTH LINE FACE LOTION ( www.puurmieke.nl, € 15,95, 200 ml)

Deze ken ik ook al wat langer 😉 Absolute topper in mijn favorietenlijst. Deze lotion ruikt hemels en is super verzorgend. Deze hydraterende en verzorgende lotion met aloë vera, symphytum, kamille, lavendel, eucalyptus, salvia en marjolein is een verkwikkende manier om de huid ‘s morgens en ‘s avonds na te reinigen. De zachte lotion verwijdert de laatste onzuiverheden, stimuleert de bloedcirculatie, kalmeert, verfrist en heelt de huid en verstevigt de vermoeide en verslapte huid. Voor een schone huid met een aangenaam tintelende frisheid. Geschikt voor veganisten en vrij van alcohol. Verrijkt met vitamine E.
TEXTUUR: vloeibaar
KLEUR EN GEUR: kleur is geel/ bruin, de geur licht fruitig.
WERKING: erg goed, ik heb deze eerder gebruikt, en naar grote tevredenheid. Zeer fijn en verfrissend, ik heb geen centje last van irritaties en mijn huid voelt echt schoon aan. Wat vooral opvalt is de goede doorbloeding.  Mij wangetjes kleuren blozend rood. 😉
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: minder. Ik had dit ook graag in een pompje gezien, dat werkt gewoon erg fijn en meer gedoseerd.
EINDOORDEEL: absolute aanrader!

IMG_2433

VAN DER PIGGE HAMAMELIS REINIGINGSLOTION ( www.vanderpigge.nl, € 10,95, 150 ml)

Deze reinigingslotion is op basis van hamamelis. Daarnaast rozenwater (bio), Aloë Vera (bio), Kamille extract (bio), Menthol, Eikenbast extract (bio), Eucalyptus, Manuka olie, Marjolein, en Salie (bio) .  Hamamelis reinigingslotion reinigt tot diep in de poriën en verfrist en bevordert de doorbloeding van het huidweefsel. Het is geschikt voor alle huidtypen en geschikt voor veganisten.
TEXTUUR: Vloeibaar, komt fijn uit de fles
KLEUR EN GEUR: licht geel van kleur, de geur is ook weer, zoals we dit van de producten van VAN DER PIGGE gewend zijn inmiddels, hemels lekker!
WERKING: ik vind deze lotion echt geweldig. Mijn huid werd er echt super zacht van. Dat was echt opmerkelijk. Geen irritaties, mooie doorbloeding van mijn huid.
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: alhoewel ik een pompje prefereer, is deze dop ook fijn in gebruik.
EINDOORDEEL: een topper, ik vind vooral de geur heel erg lekker.

IMG_5345

NATURAL HEROES ROZENWATER  ( www.naturalheroes.nl, € 6,99, 100 ml)

 
IMG_4984-1200x800
  

GREEN PEOPLE AGE AND DEFY+ KALMERENDE REINIGINGSBALSEM ( www.biocareonline.nl , € 39,95, 50 ml)

IMG_2455

NATURAL HEROES PUUR ROZENWATER ( www.naturalheroes.nl, € 6,99, 100 ml)

Dit pure water is onwijs geschikt om als lotion ye gebruiken. Het is gedistilleerd puur rozenwater met echte rozenextracten. Dit is belangrijk om te weten bij rozenwaters, omdat de reguliere varianten vaak niet 100% puur zijn en geurstoffen bevatten en geen echte extracten. Puur rozenwater is namelijk niet goedkoop. Er wordt daarom erg veel nagemaakt.
 Het water, dat een bijproduct is van de productie van roos essentiële olie, heeft een diep hydraterende werking op de bovenste huidlagen, kalmeert en versterkt je huid. Het helpt de natuurlijke balans van de talgproductie te herstellen, waardoor rozenwater een heerlijke toner is bij een vette huid en onzuiverheden. Door de versterkende en tonende eigenschappen helpt het ook poriën te verfijnen en de huid gladder te maken.Ook te gebruiken op je haar om het haar zachter te maken en lekker te laten geuren. Geschikt voor veganisten. 
 
TEXTUUR: vloeibaar, transparant
KLEUR EN GEUR: transparante kleur, heerlijk licht en subtiele rozengeur, zo ruikt rozen wel erg lekker 😉
WERKING: fantastisch goed. Het is ook fijn, dat het voor meerdere doeleinden geschikt is, zoals haar en bepaalde droge delen die nét even wat meer verzorging nodig hebben, zoals ellebogen en handen. Heerlijk ook op een warme dag over je lichaam te vernevelen! Geen irritaties, geen trekkerig gevoel. 
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: zeer fijn, want het is ( hoera!) weer een pompje! 
EINDOORDEEL:: wat een fijn en goed product! Ik ben onder de indruk. Heerlijk verfrissend!
SAM_2883-682x1024

AV DE MALLORCA ALOE VERA SAP ( www.puurmieke.nl, € 15.95, 500 ml)

We weten inmiddels allemaal, dat Aloë Vera niet alleen inwendig heilzaam is, maar vooral uitwendig zeer goede eigenschappen biedt voor onze huid. Het verzacht, kalmeert en hydrateert. Je kunt echt puur sap daarom ook goed gebruiken als een lotion. Er zijn ontzettend veel sapjes op de markt, en je moet dus wel even goed opletten wat je koopt, als je het wilt gaan gebruiken als lotion. Ik vond een hele goede. Deze ( feitelijk) merkloze Aloë Verasap ibestaat voor 99,8 % uit puur sap, en de rest uit natuurlijk citroenzuur. Deze zijn niet in winkels verkrijgbaar omdat ze rechtstreeks van een farm in Mallorca.komen.   De zon schijnt daar ongeveer 2000 uur per jaar en de bodem waar de Aloe groeit is zeer voedzaam.  Extra bijzonder is dat de bladeren met de hand verwerkt worden. Waar het gemiddelde gehalte Aloverose in Aloë Vera sap 400 mg/liter is, bevat deze Aloë Vera sap maar liefst 1500 mg/liter sap. Hoe hoger het gehalte Aloverose, hoe hoger de voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Geschikt voor veganisten.
TEXTUUR: vloeibaar
GEUR EN KLEUR: de kleur is transparant en de geur zeer licht zoet.
WERKING: ik heb deze al een poos in gebruik als lotion. Ik vind hem helemaal geweldig. Het verzacht de huid enorm. En ik krijg echt een schoon en fris gevoel. 
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: voor uitwendig gebruik is het lastig. Het is een grote zware fles, en past niet echt goed op je badkamerkastje. Ik heb het opgelost door het over te gieten in een pomp-flacon. Zo werkt het ideaal. Je kunt het flesje dan telkens weer bijvullen.
EINDOORDEEL: nadeel is dat je de fles in drie weken het beste kunt consumeren. Gelukkig geldt dit voornamelijk voor inwendig gebruik, uitwendig is het sap langer houdbaar en werkzaam. 
 
 
IMG_2449

MIJN TOP 16

  1. EARTH LINE VITAMINE E GEZICHTSREINIGER  ( klik hier om te bestellen)

Het was moeilijk om er eentje op nummer één te zetten, maar uiteindelijk heb ik toch een keuze kunnen maken. Deze gezichtsreiniger van Earth Line springt er ECHT uit.

2) EARTH LINE LOTION ( klik hier om te bestellen)

Deze lotion vind ik echt super. Alleen jammer van de fles, liever een pompje 😉

3) VAN DER PIGGE MACADAMIA REINIGINGSMELK ( klik hier om te bestellen)

Supermelk, was de grote concurent van de nummer één in dit rijtje!

4) VAN DER PIGGE HAMAMELIS REINIGINGSLOTION ( klik hier om te betellen)

Heerlijke geur, en vond hem zeer verfrissend op de huid.

5) HEMPTOUCH GEZICHTSREINIGER ( klik hier om te bestellen)

Je moet een beetje aan de geur wennen, maar dan heb je echt een top reiniger!

6) VAN DER PIGGE KRUIDEN GEZICHTSWASGEL ( klik hier om te bestellen)

Mijn eerste ” olie” ervaring, was zeer aangenaam, heerlijke geur!

7) GREEN PEOPLE ORANGE BLOSSOM CLEANER ( klik hier om te bestellen)

Zeer prettig in gebruik, lekkere geur.

8) GREEN PEOPLE CLEANSER AND MAKEUPREMOVER ( klik hier om te bestellen)

Erg fijn om de huid mild te ontdoen van make up!

9) NATURAL HEROES TOVERHAZELAAR ( klik hier om te bestellen)

Mijn grote favoriet. Erg fijne lotion.

10) NATURAL HEROES ROZENWATER ( klik hier om te bestellen)

Ruikt lekker en is zeer verfrissend.

11) GREEN PEOPLE AGE AND DEFY+ ( klik hier om te bestellen)

Echte luxe en heerlijk om rituaal uit te voeren, werkt ontspannend.

12) GREEN PEOPLE GENTLE CLEANSER ( klik hier om te bestellen)

Mijn huid reageerde als enige in deze test op deze reiniger.

13) EARTH LINE FACEWASHGEL ( klik hier om te bestellen)

Fijn product, maar niet mijn favoriete manier ( gel) om mijn gezicht te reinigen.

14) GREEN PEOPLE DAMASK ROSE CLEANSER ( klik hier om te bestellen)

15) ALOE VERA SAP ( klik hier om te bestellen)

Fijn, maar wel moet je het snel opgebruiken.  En overgieten in een andere flacon.

16) TISSERAND TEATREE & ALOE FOAMING FACEWASH ( klik hier om te bestellen)

Jammer van het vervelende stofje….ik hoop dat hiernaar gekeken gaat worden en dat dit uit dit verder prima product wordt verwijderd.

 

IMG_5008

TOT SLOT:

Het belangrijkste bij het kiezen van een geschikt reinigingsproduct voor je gezicht is uiteraard je huidtype weten. Op basis van je huidtype kun je veel gerichter je producten kiezen, en ook aanpassen op bijvoorbeeld overgevoeligheid, droogte enz. De producten zijn beoordeeld op mijn huid, wat betekent dat ze geschikt zijn voor extreem overgevoelige, rijpere, en snel geïrriteerde huid. Dit spreekt meteen een erg grote groep aan, omdat heel veel mensen kampen met overgevoeligheden. Pure, natuurlijke en biologische producten zijn hierin zeker een groot voordeel.

 

IMG_2449

KORTINGSACTIES!!!!!!!!

Natuurlijk heb ik mijn uiterste best gedaan, om kortingen voor jullie te regelen! En dat is gelukkig aardig gelukt! 😉 Ik mag op alle producten een korting geven van maar liefst 20% !!!!! De leveranciers die deelnemen zijn:

www.puurmieke.nl ( gebruik de kortingscode MEUKVRIJ18

www.vanderpigge.nl ( gebruik de kortingscode ” schoon2018″)

www.cbd-expert.nl ( gebruik de kortingscode MONIQUE20)

www.mygreenuniverse.eu  ( gebruik de kortingscode MONIQUE) 

www.biocareonline.nl ( gebruik de kortingscode test)

 

De overige producten doen helaas niet mee met de kortingsacties. De kortingsacties zijn geldig VAN MAANDAG 17 SEPTEMBER 2018 TOT MAANDAG 24 SEPTEMBER 2018 en alleen geldig met bovengenoemde kortingscodes. Klik op de linkjes in mijn top 16 lijst om direct naar de bestelpagina’s te gaan van je gewenste product.

  • zolang de voorraden strekken
  • lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van de leveranciers.

 

 

4 Reacties op “De grote natuurlijke gezichtreinigers-test! + alles over gezichtsreiniging

  1. Ik mis eigenlijk een heel mooi Nederlands meukvrij product in deze test. Misschien in je volgende ronde om mee te nemen? Een 100% natuurlijk product n.l. CHI Essential Cosmetics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *