Hartendief ( vegan)

Zo rond Valentijnsdag wil je graag je dierbaren laten weten hoeveel je van hen houdt. Dit kan op alle manieren. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke hartendief. Dit taartje is ontzettend simpel en eenvoudig om te maken, kost niet veel tijd en vooral; het kost ook niet veel geld! Het bevat maar vijf ingrediënten waarvan zuivere stevia het duurste is.

Je kunt het zo duur maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope zak havermout van nog geen € 45 eurocent, maar ook voor een 100% glutenvrije en / of biologische zak havermout die ongeveer op € 1,85  / € 2,49 komt. Met dit recept wil ik vooral laten zien dan goed, lekker en vooral gezond niet duur hoeft te zijn, en al helemaal niet ingewikkeld of moeilijk om te maken.

Dit heb je nodig:

Voor de vulling:

  • diepvries blauwe bessen
  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 •C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de havermout, stevia en banaan in een kom en voeg ongeveer 100 ml water toe. Begin met kneden, tot de massa stevig en smeuïg is geworden. Stort de massa op de bakplaat en vorm er een hart van. Maar in het midden een hartvormige kuil, en vul deze met de blauwe bessen. Bestrooi de randen met Ceylon kaneel. Bak de hartendief in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *