Hartig plaat brood

Ook de hartige fans worden niet overgeslagen! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf van liefst 24 uur.Korter kan ook: 4-8 uur.Zet 300 gram havermout samen met een snuf keltisch zeezout in ruim water te weken.Staat er na de weektijd nog veel water op de mout? Giet dit dan af.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram geweekte havermout in keltisch zeezout ( zie hierboven)
  • 200 gram melenmix
  • twee eieren
  • twee flinke eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • een snuf keltisch zeezout
  • een theelepel komijnpoeder
  • een eetlepel ras el hanout kruiden

Om te garneren:

  • twee tomaten, gewassen en in stukjes gesneden
  • twee uien, gesnipperd
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel curry madras
  • een eetlepel ras el hanout kruiden

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten voor het brood samen in een kom tot een stevige massa.Stort de massa op de bakplaat en vorm er een plat plaatbrood van.Verdeel de tomaat en ui over het brood en druk licht in het brood.Bestrooi tenslotte met de kruiden. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussendoor goed controleren.Laat het brood op een rooster afkoelen.

IMG_6882

Tip: je kunt uiteraard extra kruiden naar wens toevoegen of bijvoorbeeld paprika en courgette eraan toevoegen! 

2 Reacties op “Hartig plaat brood

    • ik ben nog druk bezig met het opzetten voor workshops! Hou de website in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *