Hartige vegan boterhamspread

Het is eigenlijk best vreemd. WAT? Nou, dat we ons nog steeds arm kopen aan talloze boterhamspreads en aanverwante producten zoals paté’s en pasta’s. Waarom is dit vreemd? Omdat ze zeer eenvoudig zelf en veel gezonder zijn na te maken. Het scheelt je bovendien ontzettend veel euro’s!  KLIK HIER om naar mijn complete overzicht te gaan. Voortaan maak jij het dus toch ook lekker zelf?

Neem nu deze heerlijke hartige spread. Helemaal zelf bedacht, want zo ingewikkeld is het niet om de lekkerste zoete en hartige spreads in elkaar te flansen. Kun je nagaan, hoeveel eraan wordt verdiend…..niet meer aan meedoen dus en voortaan lekker alles zelf maken want naast makkelijk is het ook vaak een klusje wat nog geen 5 minuten in beslag neemt. Deze hartige spread is een goed voorbeeld. Het is een heerlijke spread voor op de boterham, maar ook op wafels, crackers en toastjes. 100% veganistisch. Daar heb ik geen  duur label voor nodig 😉

Dit heb je nodig:

300 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld amandel of havermelk

een eetlepel galanga ( laos)

een halve theelepel zwart ( of blond) mosterdzaad ( of poeder)

een theelepel fenegriek

twee eetlepels gedroogde bami kruiden

twee eetlepels MO’S FINEST FRESH HERBS MIX

een flinke eetlepel Johannes broodpitmeel 

twee druppels greensweet-stevia naturel ( optioneel, wel lekkerder)

Zo maak je het:

Maal alle ingrediënten in de ( liefst hoge snelheidsblender) blender tot de gewenste dikte. Stort over in een schone, glazen, goed afsluitbare pot. Bewaren in de deur van de koelkast. Voor gebruik even kort door roeren.

 

2 Reacties op “Hartige vegan boterhamspread

  1. Ah! Hier vind ik zowaar nóg een broodsmeersel-recept..
    Ook deze ga ik zeker heel gauw eens maken. Lijkt me ook verrukkelijk!
    Wat is het toch LEUK om met jouw recepten aan de slag te gaan. Ze zijn inderdaad echt niet moeilijk en meestal ook erg snel gemaakt. De lijst met ‘nog te maken recepten’ groeit en groeit… Ik ga het er nog druk mee krijgen. ; )

  2. Hallo dag Monique, wat leuk om enkele broodspreads zelf te maken. Alleen weet ik niet wat “Galant” is? ik zou gember gebruiken, lukt dat ook? Ik ken wel de Galgant plant en misschien bedoel je deze wel? gebruik je hier enkel droge kruiden en niets vers? jaaah de nederlandse en belgische termen zijn niet altijd dezelfde ;-), dank voor je reactie, Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *