Haver bakjes uit de airfyer

WHOWHWW! Kan het nog eenvoudiger dan dit? Ik denk van niet!!!!!!! Je maakt deze verrukkelijke bakjes met maar TWEE ingrediënten! Wat je in het bakje vult, kun je geheel zelf bepalen. Ik heb voor dit recept bijvoorbeeld voor heerlijke banketbakkersroom gekozen. Maar je kunt de bakjes ook vullen met meukvrije ( slag) room, homemade aardbeienjam, gepureerde banaan, enz enz. De keuzes zijn oneindig!

SAM_1012

Het mooie is dat ze binnen 5 minuten klaar zijn! Ja, je leest het goed! Deze bakjes kun je in de fryer in nog geen 10 minuutjes maken inclusief bereidingstijd! Wil je ze in de oven maken? Verwarm de oven dan voor op 190 graden, en bak de bakjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-15 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_1015

Voor de vormpjes heb je ronde cup-vormen nodig. Als je de MontAna hebt zijn deze in 100% siliconen bijgeleverd. Je kunt ook kiezen voor papieren vormpjes, dit is wel iets lastiger met vol scheppen. Zorg er in elk geval voor, dat je 100% siliconen kiest of liever steen, of gietijzer.

SAM_1016

Dit heb je nodig:

Voor de bakjes:

  • 250 gram havermout ( droog)
  • 10-15 druppels Greensweet-stevia druppels of twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
  • circa 200 ml water

Voor de banketroom:

  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • 180 gram volkoren boekweitmeel of ander glutenvrij meel
  • een halve theelepel vanille bourbon
  • 375 ml havermelk of andere melkvervanger
  • drie eidooiers

SAM_1013

Zo maak je het:

Roer alles voor de bakjes door elkaar. Zet een bakje water klaar, om telkens je vingers in te dopen. Schep steeds een beetje havermout in de vorm, en maak er met bevochtigde handen een bakje van. Zet de airfryer op 185 graden en bak de bakjes 5 minuten.

SAM_1014

We gaan verder met de room: Doe de helft van de melk in een pan. Roer de rest van de ingrediënten voor de room met de garde goed door elkaar. Zet de melk op het vuur en breng aan de kook. Zodra de melk begint te koken, deze bij het papje roeren. Schenk alles weer terug in de pan en zet terug op het vuur, terwijl je met de garde blijft roeren. Zodra de room is ingedikt tot jouw gewenste dikte, de pan van het vuur halen en ongeveer een minuut stevig blijven roeren. Dek de pan af met een stukje plastic folie en laat afkoelen.

Vul de bakjes met de room en garneer ze bijvoorbeeld met noten, zaden, pitten , of kokosrasp, amandelschaafsel, cacaonibs, gojibessen, moerbeien, fijn gehakte nootjes enz enz enz! Maak er zelf een feestje van!

SAM_0726

Je hoeft dus niet voor de banketroom te gaan. Je kunt de bakjes bijvoorbeeld ook gebruiken als ijscups! Ga naar het heerlijke ijsrecept door hier te klikken!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *