Haver chocolade muffins

Ik maak dagelijks havermelk. Daar blijft steeds wat ” pulp” van over.Ik verwerk dit vaak in tal van baksels.Een grote favoriet zijn wel deze haver chocolade muffins.Je maakt ze supersnel, zijn knetter-gezond en onwijs lekker! Ik gebruik voor dit recept dus het pulp wat overblijft na het maken van havermelk.Maak je geen havermelk? Zet dan 400 gram havermout ( liefst 24 uur) samen met twee eetlepels eruthritol suiker in ruim water te weken.De volgende dag is de mout klaar voor gebruik.

Dit heb je nodig:

  • het pulp van havermelk of zie hierboven
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • twee eieren
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder
  • twee bananen in stukken

Om te garneren:

  • cacaonibs
  • vanille bourbon

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffintray ( zes muffins) goed in met kokosolie/vet.Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar.Vul de vormpjes met het beslag.Bestrooi royaal met de cacaobibs en vanille bourbon.Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, controleer tussentijds.Laat goed afkoelen.

IMG_7143

Lekker met stevia frost poedersuiker! 

 

IMG_7144

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *