Haver eierkoeken

Het is ontzettend simpel en snel,maar vooral gemakkelijk en eenvoudig om te maken, deze eierkoeken op basis van havermout.En bovendien super-gezond! Ideaal om mee te geven naar school, of mee te nemen naar het werk.Alles wat het vooraf nodig heeft is een weektijd! Zet 300 gram havermout samen met twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra en een eetlepel ceylon kaneelpoeder ( dit laatste is optioneel, ik vind een beetje kaneel erbij nét even wat lekkerder) in ruim water 4-8 uur te weken.Zorg ervoor dat de stevia en kaneel goed door de haver is geroerd.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram geweekte havermout ( zie hierboven)
  • twee flinke eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • vier eieren

Optioneel nog toe te voegen:

een eetlepel erythritol suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een aantal bakplaten met bakpapier. Controleer, of de havermout niet teveel in het weekwater staat,is dit nog het geval, giet het weekwater af. Roer de eieren en het bakpoeder en de eventuele suiker door de havermout. Schep met een lepel bergjes op de bakplaat.Zorg voor goede ruimten tussen de eierkoeken,ze rijzen nogal uit. Bak de eierkoeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds goed controleren.De eierkoeken zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen.

IMG_6629

Tip: je kunt aan het beslag nog van alles extra’s toevoegen zoals:

– gedroogde zuidvruchten als bessen en abrikozen

– cacaopoeder

– vanille bourbon

– kokosrasp/kokossnippers

– cacaonibs

– geschaafde amandelen

-noten, zaden en pitten

IMG_6630

 

 

 

7 Reacties op “Haver eierkoeken

  1. Dank voor dit recept!
    Ik volg je sinds kort, na een tip van een vriedin. Het valt me op dat je vaak kristal stevia gebruikt; is dit ook te vervangen door bv kokosbloesemsuiker? In een bepaalde bpverhouding? Ik wil liever geen kristal stevia gebruiken nl…
    Txs

    • Oei er zaten een paar tpfoutje sin mn reactie…. Kunnen die er nog worden uitgehaald?

    • Natuurlijk kun je alles vervangen met wat je wilt. Dus ook stevia met kokosbloesemsuiker en zoet op smaak. Lees meer over de stevia die ik gebruik in het meukvrij ABC alhier.Warme groet!

  2. ik heb al eens eerder stevia kristal gebruikt, maar het heeft zo’n raar nasmaakje. vinden jullie dat ook ?

  3. Wijnsteen bakpoeder. Kan ik dit vervangen voor gewoon bakpoeder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *