Haver-kokos schildjes ( vegan)

Onlangs had ik bezoek van Bert en Mieke Droog, de mensen achter de kokosolie THE WHITE PEARL.   Ze wonen enkele maanden per jaar in Nederland, en de rest van het jaar in Sri Lanka op hun eigen plantage. Als ze in Nederland zijn komen ze mij regelmatig even opzoeken, waar ik enorm van kan genieten Het zijn zulke lieve mensen. En ze nemen altijd weer een schat aan heerlijke producten mee voor mij vanuit Sri Lanka. Uiteraard krijg ik ook weer verse kokosolie, maar daarnaast ook altijd verse kokosrasp. We kunnen dit overal gewoon kopen ( ook in supermarkten) maar als je eens ECHT KOKOSRASP hebt geproefd ben je verziekt 😉

IMG_5128   IMG_4081-1200x800

….verse kokosrasp….                          ….en industriële kokosrasp….

Het ziet er ook best anders uit van kleur en structuur. De industriële kokosrasp ruikt eigenlijk nergens naar, is zeer verfijnd en vaak gortdroog. Verse kokosrasp is grover van structuur en ” sappiger”. En de geur….hhhhhmmm!

IMG_5129

Ik heb altijd wel kokosrasp in huis, omdat ik er veel kokosdrink mee maak, eigenlijk wel dagelijks. Hoe je deze drank zeer eenvoudig maakt LEES JE HIER.  Het is inmiddels een verslaving geworden. Zeker drink gemaakt met verse kokosrasp is een hemelse drank. Dus ja, ik ben altijd weer heel erg blij met mijn meegebrachte cadeautjes!

Ik bak ook graag met kokosrasp. Het geeft een baksel erg veel smaak. Het pulp wat overblijft van mijn kokosdrink verwerk ik ook graag door mijn kwark en/ of yoghurt, echt onweerstaanbaar lekker!  De kokosdrink kun je ook ter vervanging voor melk gebruiken in baksels. Het geeft alles een heerlijk kokos vleugje. In deze haver-kokosschildjes geeft de drink de schildjes een enorm lekkere romige smaak. En de grootste grap is dat je deze schildjes zeer snel maakt met maar VIER ingrediënten!!!!!!! Geloof je mij niet? Maak ze dan maar zelf eens!

IMG_5133

Dit heb je nodig:

  • 475 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 druppels greensweet-stevia KOKOS 
  • kokosdrink ( goed koud gekoeld)
  • kokossnippers

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de stevia door de havermoutmeel en voeg steeds beetjes kokosdrink toe tot er een goed kneedbare bal ontstaat. Kneed alles goed door. Maak grote ballen en druk deze plat op de bakplaat. Bestrooi de onderste gedeelten van de plakken met de snippers en vouw het bovenste gedeelte als een envelopje dicht, kneed de randjes aan. Maak met een scherp mesje een ruit motief in het deeg. Bestrijk de schildjes nog met een beetje kokosdrink. Bak de schildjes in het midden van de ove gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_5131

Heerlijke en gezonde snacks voor mee naar school of naar het werk!

 

IMG_5134

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *